Božo Transporter

Priča o Boži Majiću, legendarnom dvojniku Jasona Stathama iz Splita

533873_555908294468316_607096893_n

 

Prokleti zaštitarski posao. Slabo plaćen, ali s jednom jedinom pozitivnom stranom. Imam na pretek vremena za pisati gluposti koje vi čitate.

I tako sam to jutro radio u jednoj firmi na Kopilici, a jedina dvojba mi je bila što doručkovati i što napisati na temu “Original mladichi”.
Prvu dvojbu sam uspješno riješio. Gutao sam kao pelikan sendvič s buđolom i sirom, dok su me s laptopa gledala nasmijana lica Ružara Mira, Bože Transportera i Kontrole Leta.

Jeben izbor! – Pomislih, a slatke dvojbe mi prekine kucanje na vratima.

Otvorim vrata i zanijemim od šoka. Jutarnji izbor broj dva stoji ispred mene.

Kojim dobrom moj Božo? – Upitam ga, sklapajući laptop, da ne vidi samog sebe s kapom hrvatske na glavi.

Pomagaj prijo, ukradoše mi kuću od pasa! – Procijedi mi vlaški, kroz onaj razmak između dva zuba.

Pa kad se to desilo brate? – Upitam ga, svjestan da upravo pišem priču o njemu.

Ma evo sad, jebem li im sve! Ma biće to oni cigani... – Reče i otrči u nepoznatom pravcu.

 

Dugo mi je trebalo da dođem sebi i shvatim kako mi je upravo junak moje priče došao na vrata. Još jedan dokaz kako je sve u svemiru povezano.

Nadimak “Božo Transporter” je dobio po legendarnom engleskom glumcu Jasonu Stathamu iz filma “Transporter”, na kojeg liči k’o lijeva sisa desnoj, s tom razlikom što naš Božo vozi kolica iz supermarketa, a Jason nabrijani Audi.

20131231_235841

20131215_164907
Gotovo uvijek ga se može sresti po ulicama Splita s kolicima prepunim boca. Ima nevjerojatnu sposobnost da je sveprisutan i da mu je radno vrijeme veće od supermarketa, čija kolica gura. Zapravo, on nikad ni ne spava, jer ga se može sresti od 0-24 sata.

Kad u ovom gradu popiješ sok i ležerno baciš bocu iza sebe, nikad ne čuješ ono – “kraš”. Zato što boca nikad ne padne na pod, jer se Božo od nekud stvori i uhvati je još u zraku. Ukoliko u boci ostane tekućine, bez zadrške je zadovoljno iskapi. Ne vjerujete? Isprobajte.

Njegova kolica su na ulici ravnopravna s ostalim vozilima, jer Božo s njima postiže brzinu od 35-40 km/sat, a i koristi cestu za vožnju, poput pravog auta.

Kada ide nizbrdo, sjedne na kolica i juri sve do kraja, na iznenađenje ostalih sudionika u prometu, pogotovo onih koji se prvi put susreću s tim fenomenom.
Čak je neko vrijeme imao i nečiju registracijsku tablicu na prednjem dijelu kolica, dok ga revna policija nije zaustavila i oduzela mu je.

Osim što je talent u skupljanju boca, općepoznata stvar je njegova ljubav prema Bogu i psima, tako da dio prihoda ide i na prehranu petnaestak pasa mješanaca i svakodnevno ulaganje u kupovinu vjerskih rekvizita, kojih na sebi ima više desetaka.

Mulci mu često znaju napraviti dišpet, tako da mu sakriju ili gurnu kolica niz neku nizbrdicu, a najgore je prošao prilikom terorističkog akta 2010. godine kada su mu prijevozno sredstvo dignuli u zrak topovskim udarom. Voditelj jednog supermarketa je, dirnut shrvanim Božom, pojačao jedna kolica iz rashoda čeličnim šipkama i svečano mu ih uručio.

Kada sretnete tog dobrog, gradskog duha, zastanite malo s njim i počastite ga cigarom ili sokom. Tih ugodnih pet minuta ćete se od srca nasmijati, saznati sve gradske aktualnosti, a možda vam u povjerenju otkrije i kako je on vlasnik pola zemljišta u gradu, samo što ne želi živjeti kao milijunaš, te da su ga prije deset godina oteli svemirci, provozali po galaksiji i vratili kući.

Tko zna, možda je to i istina…


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.7/10 (132 glasova ukupno)

41 komentara na “Božo Transporter”

 1. Anonimno

  Ima Božo gadnu dvojbu; ne zna jel pametnije otvorit dva-tri kafića i hotel ili svetište u Kopilici. Na moje uši mi sve čovik ispriča, a Gospin kip će bit s malim Isusom u naručju, jer žene to vole. Blanka Vlašić je zaljubljena u njega, znaju se, jer ju je jedan put vidio uživo isprid dućana, a htio je oženit i djevojku čije ime iz poštovanja neću spominjati, a ubio je onaj sinjski manijak. Isto bila zaljubljena u njega, pokoj joj duši. Gospu viđa na dnevnoj bazi u svome sobičku u Kopilici, kad legne u krevet Ona mu se ukaže na plafonu. Osebujan lik i sve stoji, samo ne govorite da je pametan, nekako je više na kvasinu. 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
  • amidala

   Ovakvima ja zaista vjerujem da vide Gospu

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
 2. vlaj

  Bože Majić – budaletina par exelance.Rođ. s.Vojnić ,ima brata radi u Čistoći prva metla Splita,još jedna budaletina.Sve nagrade osvaja za čišćenje.I,nije Božo nego Bože,koliko je Bosanaca u ST,majko mila?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -5 (od 5 glasova)
  Odgovori
 3. ....

  sta mislis aaa da im’n da jedno dvaest triest iljada eura ? …ja ranim covic’e 11 pasa..jedini od bisera ovog humoristicnog covika kojeg gustam srist u gradu…a i dobar je za strance ljudi misle da je hollywoodski glumac u gradu 🙂 pozz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 4. Joke

  Aa šta kažu da će me kolinda zvat za savjetnika

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 5. brankica jerkan

  poćne li verovati u brankicu i on ce da vozi audi BRANKICOVJERNIK

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
Stranica komentara 2 od 2«12

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output