Ljubo Ćesić – Rojs

Šaljiva ilustracija i kratki životopis o Hrvatskom generalu, saborskom zastupniku i poduzetniku Ljubi Ćesiću – Rojsu…

 

Ljubo Ćesić je rođen 20. veljače 1958. u Posušju, u mnogobrojnoj obitelji koju je već kao devetnaestogodišnjak mukotrpno uzdržavao.
Još od mladih dana ga se može lako prepoznati po obrijanoj glavi (ulupljena straga, jer ga je majka u kolijevci polijegala na leđa, da se ne uguši, u skladu s babljim uvjerenjima,) čunjastog oblika, na tromom, masivnom, tijelu te psihoznim podočnjacima i blago klempavim ušima (prototip Ustaše iz ex-Yu kinematografije).

Karijeru započinje 1984.g., kada kao radišan mladić dobiva posao konduktera “Zagrebackog transporta” na liniji Ljubuški – Munchen, gdje zarađuje prve novce.
Već u tim godinama pokazuje da njegove ambicije nadilaze konduktersku karijeru, što je itekako vidljivo i iz njegovog nadimka Rojs, kojeg dobiva zbog fasciniranja sa skupocjenim Rolls Royceom (mada bi mu, nebi loše pristajao ni Dajc ili Raba).

Ironično, postaje poznat baš u vrijeme rata, kada postaje osobni vozač pok. ministra Šuska, koji mu ubrzo, s nevjerovatnom lakoćom, dodjeljuje čin generala Hrvatske vojske!
Ako je netko naivan pomislio kako je metamorfoza iz konduktera u vrhovnog generala Ljubin vrh uspjeha – gadno se prevario! Naime, tek nakon rata se njegova moć udeseterostucuje pa postaje građevinar, preciznije zapovjednik 66. inžnjerijske pukovnije HV.
Zabilježeno je vise od 30 velikih afera u kojim se spomenuo po medijima, od kojih među interesantnije spadaju njegovi poznati govor o pederima i šamaranje saborskog kolege mu, i kepeca naspram njega, Istrijana Dina Debeljuha, zbog čega ga isključuju sa sjednice sabora, a Ljubo se medijima pravda da ga je samo “podragao”.
Nakon toga ga HDZ izbacuje iz stranke.

Duboko uvrijeđen, započinje tužbom svoj osobni rat protiv Hrvatske države, kojoj u inat i odvozi radne strojeve u Hercegovinu.

Nakon toga se odlučuje na lucidan potez. Naime, okuplja šaćicu istomišljenika (ima i takvih ??), osniva stranku i najavljuje kandidaturu za predsjedničke izbore 2005.
Tada uspijeva nadmašiti i sebe te napraviti najveći politički cirkus od početka hrvatske samostalnosti, kad doslovno radi klauna od sebe vozeći se u Hummeru obojanom u američke nacionalne boje (samo mu je još nedostajala narančasta perika, crven nos i rođendanska zviždaljka!), a vrhunac ludila postiže angažiranjem narodnog guslara Mile Krajine i snimanja “glazbenog” cd-a sa naslovom: “Vitez general Rojs”.

Od obilja tragikomičnih stihova izdvajam slijedeće;
– “Ljubo Ćesić Rojs, general dični, šaka mu je kao malj čelicni
Pleća su mu šira od ormara, teško onom tko mu probleme stvara.
Slavni vitez branitelj Hrvatske, za principe pravne demokratske
U Saboru ima zastupnika, izdajica gorih od četnika.
Takve laži jedan podržao, Rojs je prstom nos mu dotakao.
Da je njega šakom udario, ne bi više kruha okusio…”
 )

Rezultat – najveći debakl u svjetskoj povijesti predsjedničkih izbora!

I danas, dok ovo pišem, simpatični Ljubo, ikona hrvatskog sna 20. stoljeća, je još aktualan u javnosti i vodi križarski boj protiv nepravde, masona i antihrvata!
Nekad zada on njima udarac, nekad oni njemu (uglavnom mu ruše vikendice), a dok saznamo ime konačnog pobjednika, ja bi za kraj citirao jednu njegovu, po meni najjaču izjavu:

 

»Sve sto sam radio bilo je casno i posteno. Ako ima dokaza da sam se okoristio, neka me se spali«!

 

 

KONDUKTER LJUBO

216 copy

 

 
Ajde evo kuća časti sa još jednom, antologijskom anegdotom, koja se pričala po Ljubuškom o Ljubi iz šoferskih dana:
Naplaćuje nas veseljak (u plavom kaputu sa velikom dugmadi) putnicima karte i kad je došao do jednog zemljaka, razdragano zavrti ručicu naplatnog aparatića, izvuče potpuno bijeli papirić i reče; 

Nat’ Ante karta. – a ovaj,  vidjevši da nema tinte upita;

A Ljubo, bogat’ kakva je ovo karta? – A naš budući general se srdačno nasmije i reče;

Ante…viruj ti svome Ljubi! 🙂

 

 

(blog.hr 09.10.2006.)

 

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 10.0/10 (8 glasova ukupno)


Copy/paste komentara sa originalne objave

 • ahahaha koji si ti luđak:)) (Luda :)) 24.07.2006. 19:36)
 • mladichi najjjači ste!!!!!!!!!!!! (šampion 30.07.2006. 23:03)
 • Primjerenija karikatura doticnog gospodina pojasnila bi genetsku strukturu prve generacije cobana u sredini sta se fura na kulturu…poput svojih predaka doticni slavu stice sta svoj mlitavi ud u ovciju pozadinu utice…poput vecine svojih sugradjana ima sjajno stanje na racunu…ukrade nam 10 a vrati 1 kunu…sniva da u DALMACIJI prijatelje ima njegova lova ne znaci nam nista a u glavi mu satni mehanizam ne stima…ZIVI I ZDRAVI BILI izreceno posvjedocili (BUKEFAL 02.10.2006. 22:37)
 • koji ste vi bogovi, hahaha!!! kad san vidia rojsa ka konduktera, skoro san pa sa stolice od smija! a šta ćemo poć govorit za zdravketza, faca svog kalibra, kad bi on, štimac i ostala bagra mafijaška odjebala, možda bi nešto i bilo od nas, al ovako…malo vjerovatno! (delnice 09.10.2006. 13:15)
 • ha ha ha…koje ste vi legende….:D (Iluzia 09.10.2006. 16:59)
 • Očemo još likova, faca poznatih a bikova ! (TopBorgKan 10.10.2006. 10:12)
 • mladichi, zaboravili ste jednu stvar za rojsa: kupia je diplomu za sebe i svog šofera na zagrebačkon prometnon fakultetu! seren se na metropolu…. (delnice 10.10.2006. 19:19)
 • vezano uz dajca,jeste slušali njegov cd za predizbornu kampanju,morate to poslušat? ( 11.10.2006. 11:11)
 • PREDOBRO OVO S ROJSEM!!! Nestrpljivo očekujem nove biografije! I plaćam piće idući put, a ako budem ima više novaca u džepu i janjetinu! (pavaogc 14.10.2006. 13:13)
 • sa uzitkom citam svaki tvoj novi upis u ovaj blog ali ovde si ga malkice zasro. covik je bio u ratu i to na fronti. i to za krvavi uskrs `91 na plitvickim jezerima. napravio je u hercegovini ceste sto ih ni turska ni austrougarska ni SHS ni kraljevina ni SFRJ nisu u 500 godina on je za par miseci. (che 24.10.2006. 15:27)

Jedan komentar na “Ljubo Ćesić – Rojs”

 1. ĐOLE PARK

  Ha ha ha,pa disi ovog autentičnog klauna iz 90ih izvuka svaka ti dala

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output