Ivica Kirin

Podsjetnik na reportažu sa nekadašnjeg TheMladichi bloga, o legendarnom ministru unutrašnjih poslova i njegovom antologijskom lapsusu – “Jubitou”

319

Ivica je rođen 14. lipnja 1970. godine u Virovitici, a uspon ka vrhovnom šefu policije je započeo kao lokalni izbacivač. Uz pomoc lokalnog HDZ-a postaje gradonačelnik Virovitice, a ubrzo i ministar unutarnjih poslova. Aktivni je ljubitelj borilačkih vještina..

 
Iako je Ljubo Cesić Rojs neprikosnoveni kralj gluposti u Hrvata, Ivica Kirin može biti zadovoljan što jednom takvom velikanu radi društvo u samom vrhu te tablice.
Izrekao je mnoge gluposti, a mene posebno su dojmile sljedeće:– Policija nekima pomrsi račune. Prekine se pošiljka, a nekome je plaćena. Tad netko nekome duguje novac i tad se dogodi ubojstvo. (O borbi protiv organiziranog kriminala.)

– Naravno da smo očekivali da će se događati velike pljačke, naročito u ovo pred blagdansko vrijeme, kada je puno novca u trgovačkim marketima. Sve institucije koje imaju velike novčane iznose molimo da ih smanje jer su uvijek potencijalne žrtve pljačkaša. (Savjet za smanjivanje stope razbojstava.)

– Imam indicije da navijači u ustima unose baklje na stadione! (Komentar na veliku količinu upaljenih pirotehničkih sredstava, usprkos rigoroznom pregledu gledatelja.)

Jebat ću majku svakome tko nešto napiše ili kaže protiv bilo kojeg policajca! Kakva Europa, pa neće oni nas tu zajebavati, mi ćemo raditi po svome…
Preporučujem vam da potencijalne kriminalce zaustavljate na cesti i po 20 puta, ako treba! A ako im ni tada ništa ne možete naći, razbijte im žmigavac na autu i onda im odmah naplatite kaznu za neispravnost vozila u prometu… Ovo! –
Uzviknuo je, demonstrirajući rukama kidanje papira, urezavši tako prisutnima u znanje kako se ne trebaju plašiti unutarnje kontrole MUP-a, jer da oni ionako ne smiju raditi ništa mimo onoga što im se kaže. (Obraćanje policajcima koji su nazočili njegovu posjetu pp Poreč)

– Mafijaška ubojstva produkt su dobrog rada policije. (Konferencija za novinare, ožujak 2006.)

– Ko su ti Austrijanci da se tako prema nama ponašaju? Ja i ti, Marijane, kontroliramo Pleso pa ćemo im ga sutra zatvoriti. (Vikao je na Bečkom aerodromu kada je morao sa običnim putnicima čekati u redu)

 

Ju bi to” 

Iako je očito da se nas ministar malko mući dok razmišlja, a riječi mu bas i ne slijede osnove logike, ali sve bi to u našem društvu ostalo relativno neprimijećeno da mu nepoznati šaljivđija nije napakostio miksanjem obilja izgovorenih gluposti (iz intervjua u “Otvorenom”) te objavljivanjem istih na Youtubeu, u klipu “Kiro – prosviro”.

Filmić postiže izniman uspjeh budući da ga već prvi dan gleda preko 20 000 ljudi; koji završavaju uplakani od smijeha na račun Kirinih govornih egzibicija tipa;
– Sada si uzmite tko je o svemu čemu pričao i vidjet ćete koliko masu tih stvari zapravo uopće nema veze s ničim” – gdje mu metode izbjegavanja odgovora vise priliče prkosnom petogodišnjaku koji će vam na postavljeno pitanje. “Što si ucinio? – odgovoriti protu pitanjem: “A što si ti učinio?”…

I kada bi čovjek pomislio da će ga više dnevno ismijavanje od strane cijele nacije naučiti barem opreznosti pri budućim javnim govorima, ubrzo (u nadi da će dobrim govorom poraziti autora filmića) dospije pred kamere OTV-a i napravi još veći gaf, koji posluzi za novi clip, ovaj put naziva: “Kiro prosviro 2, povratak kralja” – iz kojega bi izvukao ovaj citat kao logični kraj ove priče:

“Ismijavali su me na Jubito. Ja se zahvaljujem tim majstorima. Kada vidim njihov kvocijent inteligencije drago mi je kada takvi izvlače moje rečenice! Ja sam školovan i akademski obrazovan građanin, za razliku od onih koji me kritiziraju, a oni na Jubitou neka pokažu svoju diplomu i stručnu spremu pa možemo o tome razgovarati!” – mudro zaključi i uđe u legendu…

 

PRVI HRVATSKI PENDREK
0260

 

(Blog.hr 12.02.2007.)

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.8/10 (4 glasova ukupno)


Copy/paste komentara sa originalne objave

 • Kirine budalo nepismena. Ja sam dipl.ing. elektroteh., tako da valjda meni vjerujes kad ti to kazem ko jedan akademski građanin drugom :))) (Armada Ogorje 13.02.2007. 12:31)
 • I meni je Kirin sa svojim izjavama najdrazi politicarm definitivno! Tako ga zna otrest da je to nevidjeno. Bas me zanima sta rec sada o ovima na JuBito 😀 😀 Koja budala. I on vlada ovom drzavom. Pa treba nas bit sramota…. (Scrat 13.02.2007. 21:20)
 • a jeste carevi………jedva čekam nastavak… (Stana blog hr (offline) 13.02.2007. 21:38)
 • Trebalo bi od HGK ishodit za ovaj Jubito onu: Izvorno Hrvatsko (Pacijent 13.02.2007. 21:43)
 • genijalan blog. a ovo za kirina…jel se treba uopće na ovo dodati išta? nah… (prirodno bjonda × 13.02.2007. 21:59)
 • E Kiru si genijalno obradio… skloro ko ovi na JBITOu 😀 (Neova mama 14.02.2007. 14:13)
 • kaki kurac Čkalja, Pervan ili Zuhra kad imamo Kirina!!!!
  zivijoooooooooo /Pajo Paksu/ (prilozi za bijografiju dva idijota 15.02.2007. 19:17)
 • Odličan je ovaj logo,a i Jubito uopće ne zvuči loše,još će neko i zaraditi na Kiri. (pip 15.02.2007. 19:53)
 • jos jedan dokaz kako drzavu vode “pravi i spretni ljudi”….pozzzz (svaasta. 16.02.2007. 17:42)
 • Da, covjek je idiot, a sto se bakllji tice, ja sam cuo od jednog navijaca da ih u supku nose na stadione…brrrr….uzas (decksterov laboratorij 17.02.2007. 02:05)
 • kirin je moj idoooll…koji điber majko mila 🙂 (soak 18.02.2007. 20:36)
 • Sve cu vas pohapsiti, mamu vam jebem. Ovako se zajebavat sa postenim covjekom. Sad ce vas moji hakeri locirat. (Misnistar Kirin 19.02.2007. 13:33)
 • ekipa svaka vam cast na ovoj stranici,konacno da se izmedu raznih budalastih i prelosih linkova nede jedan di se mozes opustit i nasmijat. pozdrav iz emmezete (emmezeta 19.02.2007. 19:10)
 • jeba mater koji ste vi kraljevi!!!!!!stvarno svaka van ćast!!!!
  a i kad onda pivamo
  HRVATSKA POLICIJA
  MITO I KORUPCIJA
  HRPA GOVANA
  NAŠKOLOKVANA…
  oni nam neviruju…hrhr (tuna 20.02.2007. 09:33)
 • a sta da kazem…samo se ponavljam kada je on u pitanu glupost je nemjerljiva….kirin cisti dokaz….akademski obrazovan…pih….pozdraV. (…vedi… 10.03.2007. 14:19)

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output