Vice Varalica

Priča o najsimpatičnijoj gradskoj varalici, koji je na račun svog šarma, priče i smiješnih buljavih očiju izvarao pola grada. Iako svrstan u lokalnu klasu, ova rijetkost je odavno po djelatnosti (nažalost, ne i po poznatosti) prešišala i gradsku i nacionalnu klasu, a djelovanjem po terenu (Ex Yu) postavlja standarde i na još nepostojeću međunarodnu klasu. Pročitajmo dossier o ovoj jako zanimljivoj osobi.

2013.06.23.

Često sam organizirao raznorazne gradele i roštilje koje bi fotografirao i izazivao zazubice prijateljima ne Faceu. Početkom 2013. godine dobijem poruku na istoimenoj društvenoj mreži;
– Pa di si komšija, jel’ ja smrdim za te gradele?
Bio je to Vice. Momak iz ulice kojeg sam poznavao baš ono površno, u prolazu. Nikad u ekipi, uvijek sa strane. Ne znam dali smo se i pozdravljali prije.
Odgovorim mu, onako, više iz pristojnosti i zaboravim na to. Nakon par dana opet poruka, pa opet, sve dok ga jedan dan, u četvrtom mjesecu te godine, nisam pozvao u društvo na roštilj. I tu počinje priča.

2013.07.07.001

 

Pojavio se o bijeloj košulji, mirišljav i s gelom u kosi. Top sređen simpatični debeljko s buljavim očima, koje kao da se smiju cijelo vrijeme.
Odmah je legao svima, pogotovo kad je inzistirao da on počasti hranom i pićem. To je bilo samo taj put i nikad više.

Između duhovitosti, nabacivao je podatke o svom imovinskom stanju. Tako je ispalo da ima, osim Alphe koju je vozio, i još pedesetak auta na leasing u svome rent a caru. Međunarodnom. Pa wallnes u Lici. Tvrtku za medicinska pomagala i pelene za odrasle, auto praonicu na Trsteniku ispred koje smo upravo pekli. Da na spominjem kako se interesirao za izgradnju staračkog doma u Metkoviću, najam poznatog kafića Hedonist u Zenti i kupovinu stana od sto kvadrata na Žnjanu.

Nitko mu, naravno, nije vjerovao. Do trenutka kada je počeo igrati. Bulić ga je nešto zajebavao u vezi pelena, a ovaj ga je samo hladno upitao;
Koliko ti treba? – Odmah je dobio par paketa pelena. Mi svi u šoku.

2013.06.18.Nakon toga je Toza bacio udicu u vezi pranja auta. Samo je bradatom radniku pucnuo prstima i naredio;
Šteta, daj mi ubaci auto od ovog mog velikog prijatelja priko reda. Aj.

I za pola sata, auto je sjalo kao sunce. Više nije bilo sumnje. Mali Vicko iz ulice ima mota za posao. Krenulo ga je u životu. I neka, baš mi je drago da je bar nekoga.

Ja osobno nisam ništa od njega tražio. Ali jeste on od mene. Naime, kako sam našao jedan mobitel, palo mi je na pamet da ga prodam, kao i svoj Canon EOS 350d fotoaparat, nadodam još par tisuća kuna i kupim noviji 600d.

I tu na scenu upada Vicko. Kaže;
 Daj brate, treba mobitel mom prijatelju E.K., pa ako se slažeš, ja bi tvoj mobitel njemu dao, a tebi preko firme uzeo taj fotoaparat. A?

Budući da me nije bilo briga za taj mobitel, dao sam mu ga bez razmišljanja i već sutradan smo išli u Kodak centar. Profesionalno je razgovarao s djelatnicima dućana koji su ga gledali kao direktora Coca Cole, po dojmu koji je na njih ostavio. Ja sam samo gledao taj fotoaparat, jer me kao ljubitelja fotografije samo to zanimalo.

Na kraju je dogovor bio da aparat dobivam za tjedan dana kad on riješi što ima sa svojim osiguravajućim društvom. Nisam imao pojma što to znači, niti me zanimalo, s obzirom na to da je šef dućana posao potvrdio ispravnim.

Dolazim u jedan kafić i susjedu Mati to spomenem. Ovaj se nakostriješi ko da sam mu Lucifera spomenuo.
Jesi ti lud Juka? Znaš li ti koji je to prevarant? – Bjesnio je mali Mate. – Meni je iša sestru za laptop zavidati. 

Nisam ni stigao reagirati, kad se sa šanka javi konobarica Dada;
Pička mu materina, daj samo da ga ja vidim! Meni je klimu ukra!

Daj Dado ne zajebaji, kako ti je klimu ukra? Pa nije klošar da odvidaje klime ljudima iz stana… – Upitam je iznenađen.

Je, ukra je! Ja jedan put ovde pričala kako mi klima ne radi i kako mi meštar traži petsto kuna za popravak. A on se javi da će mi je riješit za dvista.
I ja budala pristanem. Sutra je doša po klimu i dvista kuna. Nikad se više nije javija. Jadna baba mi srčani bolesnik, a cilo lito se lepezom ladi. Jebat ću mu sve pod spisku kad ga vidim! – Bjesnila je konobarica.

U razgovor se uključi i jedna žena sa strane;
Je moj Juka, istina ti je to sve. Ja sam iz zajebancije baš za ovim stolom odigrala tiket kladionice. Kako san bila trudna, pitam oće li mi ko otić do lutrije uplatit. I Znaš ko se javija? Vice! Niti se više ikad vratija on niti dobijeni tiket. – Svjedočila je ogorčeno žena.

Nikad nisam vjerovao glasinama, ali ako uđeš u kafić i baš svi ti gosti kažu da ih je ista osoba prevarila, onda nešto nije u redu.
Odmah sam ga nazvao i objasnio mu kako stvari stoje. Uopće nije negirao da je klimu uzeo, ali da je ova, kao, luda, jer je on zove a ona nikako da dođe po svoje.
To mu je očito bila taktika. Još mi je rekao da mu buduća žena ima problema s bivšim mužem koji ima zabranu približavanja djetetu, pa da bi me on u deveti mjesec zaposlio u svoju firmu i dao plaču od deset tisuća kuna samo da čuvam to dijete. Plus novog Passata na korištenje.

To mi je sad već bilo bezobrazluk i rekao sam mu da samo želim svoj fotoaparat ili da mi vrati mobitel u roku par dana. Samouvjereno je odgovorio;
U ponediljak ga imaš. Akontacija je plaćena, baš sam danas razgovarao sa šefom dućana!

Kako mi se u sljedećim danima nije javljao na mobitel, odem ja u dućan. Ispostavile su se crne slutnje. Niti je išta uplaćeno niti je ikoga zvao. Shvatio sam da sam i ja prevaren. Ono što nisam shvaćao je bilo otkud mu hrabrost i gdje mu je u svemu tome računica?

Od tog devetog mjeseca ga više nikad nisam vidio. A možda i bolje da nisam. Jer dolazili su mu često na kuću, a on bi hladno nazvao policiju.
Prvo sam otišao do E.K., momka kojem je dao moj mobitel. On je bio voditelj fensi kafića i imao je problema s dugom prema nekim zajebanim kamatarima iz Zagreba.

Pretpostavljate da mu je u pomoć priskočio naš dobri Vicko. Rekao mu je da će mu on dati novac kada za to dođe vrijeme. E.K. je od njega samo tražio garanciju da će to zaista i ispoštovati, jer bi u suprotnom uzeo novce na drugom mjestu.
Jel ti brate sumnjaš u mene? – Rekao mu je i namignuo s onim buljavim okom.

Još je dodao kako mu je Vicko širokogrudno dao moj mobitel i rekao mu;
Brate, poklanjam ti mobitel i dat ću ti novce bez kamate kada za to dođe vrime, ali moraš i ti meni nešto napraviti.
Šta želiš Vice? – Upitao je.
Ma sitnica brate. Ja ću ponekad doći s uglednim ljudima i pičkama navečer, a na tebi je samo da me oslovljavaš sa – gazda – i da mi zapišeš koji račun. – Predložio je dovitljivi Vice.
I tako ja ispadam budala, častim ga i zovem gazdom, pazeći da pravi gazda ne skuži, sve samo da u nedilju dobijen te pare. – Rekao mi je E.K. I još dodao;
Ako želiš, dat ću ti ja taj mobitel, ne želim da misliš kako ja imam išta s tim!

Ma jebe se mene za mobitel. – Kažem mu. – Meni je samo do toga što me napravio budalom. Slobodno ga zadrži! – Rekao sam mu i otišao.

Naravno da mu tu nedjelju Vice nije dao ni kune. Kamatari su došli, a E.K. je preko noći pobjegao u inozemstvo da spasi živu glavu.

Počeo sam shvaćati način Vicine logike. Uvijek je korak ispred žrtve. Meni je uzeo mobitel i kupio vrijeme dok ne saznam istinu. U međuvremenu je mobitel dao E.K. i mjesec dana besplatno pio, impresionirajući nove žrtve. Među kojima je bilo itekako uglednih osoba i gradskih sponzoruša. Tako da je neke i poševio obećavajući guskama brda i doline. Primjetite, cijeli taj niz na račun jednog osrednjeg mobitela. Čovjek je zapravo genije. Pa da me nije zajebao, čak bi mi bio i simpatičan, majke mi!

Provjerio sam i Štetu. Naravno, priča je bila ista. Kaže čovjek;
Ma kurac je on vlasnik praonice, šta van je ljudi? Ti si stoti koji me to doša pitat! Meni je isto napravija sitnu uslugu pa san ga iz zajebancije zva gazda, jer mi je obeća pribacit sve svoje aute iz rent a cara kod mene. Nije to nikad napravija, a samo mi je osta dužan za pusta pranja koja sam mu radija na dug. E jesan budala, triba me ka konja macon u glavu i u jamu. – Jadao se čovjek.

Shvatio sam da Vice ipak nije prevarantski genije, već osoba koja živi od danas do sutra bez razmišljanja kada će mu to sve doći na naplatu. A naplatiti mu se može samo po zubima jer na sebi nema ništa osim te košulje i cipela. Čak ni to auto koje vozi nije njegovo nego na drugu osobu. Prevarenu, naravno.

Ja mu taj mobitel opraštam u zamjenu za ovaj tekst, a kako će drugi – ne znam. Jer zadnja priča je posebno dojmljiva. I do zla boga bizarna. S njom i završavam ovaj post.

Zove me njegova nevjenčana supruga, koja treba roditi za mjesec dana i pita me možemo li popričati. Pristanem.
Uglavnom, zanimalo ju je tko je on, čime se bavi i što ima u stvarnosti od svih tih nabrojanih firmi. Jer ga je uhvatila u laži u vezi jedne. Razgovorom joj otvaram oči, tako da ona u sljedećih tjedan dana provjeri sve “njegove firme”, stan u koji se trebaju brzo useliti i poslovne partnere. Kako je na kraju došla do zaključka kao i ja o njegovoj košulji i cipelama kao jedinoj imovini, kroz suze mi prizna što joj je u osam mjeseci odnio. A popis nije mali. Po rednom broju i redoslijedu radnji;

1. Počelo je skromno. Prodao joj je priču kako radi u Erste banci i da mu zbog nekih programa hitno treba njen mobitel, a da je njoj naručio isti takav. Galaxy S4. Prodao ga je nakon pola sata.

2. Igrala je odlučujuća utakmica Hrvatske protiv Islanda za odlazak na svjetsko prvenstvo u Brazil. Otišla je i njoj iz kuće tv plazma, koju je posudio za navodno gledanje utakmice s prijateljima. Ali ne za Brazil, nego u prvu zalagaonicu.

3. U điru su bile legalizacije stanova. Stara majka je s mukom skupila četiri tisuće kuna u tu namjenu. Naravno, Vicko se velikodušno ponudio da riješi geodete i stručnjake za mjerenje i dokumentaciju. Nabio je dokumenta nogom čim je izašao kroz vrata i pravac u Vanillu.

4. Uredno joj je predstavljao plaćanje usluge čuvanja kuće i djeteta od bivšeg joj muža. Navodno smo čuvali ja i Toza u autu, ali nas nije mogla vidjeti zbog profesionalnosti našeg posla.

5. Onda su apetiti porasli pa joj je uzeo karticu na korištenje. I uredno krišom vadio bankovne opomene iz njenog poštanskog sandučića.

6. I onda totalna rasturačina. Uspijeva je nagovoriti da digne dva kredita od po trideset i pet tisuća kuna za ulaganje u firmu, koje će joj se na kraju dvostruko isplatiti.

7. Kako je “nešto krenulo krivo” u ulaganjima i kako novci neće brzo doći, predlaže joj da proda i obiteljsko zlato. Što i čini, skupa sa očevim prstenom, za kojeg je posebno napomenula da joj ga ne dira. Daje joj velikodušno tisuću kuna od prodanog.

8. I Šlag na kraju. Dolazi sa pajdašom ispred kuće i kupi željezo, od starih bačvi do alata, i nosi u nepoznatom pravcu. Kao, radi joj uslugu čišćenja dvorišta.

 

2013.05.15.003aŠto na kraju reći? Takav temeljit rad je rijetkost, takva predanost radu je iznimna. Znakovito je njeno pitanje nakon svega što mi je nabrojala;
Jure, a tko je on zapravo? – Dajući do znanja da je opelješena do kosti takvom brzinom, da se jadna nije niti snašla što ju je zadesilo.

I dok ovo pišem, Vicko ima novu curu. Navodno, ima stan u koji Vicko dolazi. I na koji pikira. Također ima neko novo društvo na roštiljima, neke nove poslovne partnere po Sarajevu i Beogradu. Što implicira na zaključak da mu je Hrvatsko tržište budala postalo zasićeno. Kad kažem budala, mislim i na sebe. Evala majstore! 😉

 

 

(Napomena: Vicko je očito uspio prevariti i TheMladiche. Čvrsto smo vjerovali da je gospon. Vicko lokalna, kvartovska klasa. A kako su danima stizali komentari o dotičnom iz cijelog grada, pa čak i van granica Hrvatske, a na desetke medija je i popratilo priču (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, 24 sata…) desio se presedan u povijesti TheMladciha.
Naime, prebacujemo ga iz lokalne u nacionalnu klasu, a na najboljem je putu da jednog dana postavi standarde i postane nova, svjetska klasa. To je naveći skok u klasi ikada!
Sve više sam siguran da je on istinsko otkriće i najveća nada TheMladicha…)

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.7/10 (278 glasova ukupno)

309 komentara na “Vice Varalica”

 1. rusvaj

  ošteženi neka se tješe da će im bog vratit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. Vicencije blaženi

  Nije sam Vice problem, ali je izgleda najveći. Ima puno sitniša, a i puno naivaca koji daju lovu na neviđeno i unaprid. Mene je prevario jedan drugi naoko smantani lik za 50 kn. Ne sjećam se više kako smo počeli razgovor – bio je uglavnom nekakav požar iza Kozjaka i bilo je pitanje voze li busevi – je li blokirana cesta. I on me pita odakle sam. I kad sam mu rekao, on je iz susjednog mjesta i nabroji mi ekipu iz mog sela koji su s njim išli u školu. I da nema ni kune i da mogu li mu posudit za bus. I ja mu dam 50 kn. Nikad nije vratio. Čuo sam da je alkos. Jedan susjed došao mi ženu na vrata moliti 50 kn isto za bud. Tu se priženio, žana i 2 dice. Njoj bilo neugodno ne pomoć susidu u nevolji. Uzeo i nikad vratio, odselio iz grada na selo. Slučaj iz garde: liku sam posudio 200 kn Da mi ne žica stalno za duvan – evo ti i kupi pa mi vrati lovu. Ok. Dogovor da mi vrati lovu u gradu. Ja platim piće da ne ispadnem pizda. Lik popije i onda mi kaže – izvini jebiga, nemam. Nema posla, ovo ono, žena tek rodila blabla. Ok. dogovor za drugi put. Ja gladan. Platim i njemu burek da ne ispadnem pizda. I lik počne kako mi opet nije donio lovu i da mu je žao. I onda sam vidija da je to skupi sport. Slučaj poslovni zajeb: kupio neku robu kod privatnice. Nije vratila ni nakon 1 godine. Obiteljska tragedija, ovo ono. Ja kažem ok, ako je tako ne vraćaj, a ako budeš imala, vrati. Nazove njen muž i kaže da ko sam ja da opraštam lovu njegovoj ženi. Tj. on će vratit, a ja, šta imam s njom, jesam li je peglao pa opraštam lovu? Nisam peglao. naravno da nije vratio lovu. Glupavo, eto šta se sve može dogodit kad imaš posla s neljudima. Ako ovo čita neko ko zna moju priču, briga me. Ova prof. je bila hrabra reć javno u Slobodnoj svoju priču. Eto, valjda me sad neće zajebat jer lik je nezaustavljiv, naletio bi i na mene kad-tad. Želim Vici dug boravak iza rešetaka.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +5 (od 5 glasova)
  Odgovori
 3. Vicencije blaženi

  A ova profesorica šta jon je napravija veliki minus i dite je lipotica. I uz to priča 2 strana jezika. Želin jon sriću i hvala na priči. A vama koji je osuđujete mogu samo reć da nemate srca kad se možete narugat tuđoj nesrići. Ako se radi samo o tome da mislite da je glupo naivna, ona to zna i sama. A ako mislite da je bila pohlepna, ima li ko da nije pohlepan? Mogli ste to zadržat za sebe, a ne derat po živoj rani.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +8 (od 12 glasova)
  Odgovori
 4. Pozdrav od Vlaja

  PREDIVNO!

  TIP JE KRALJ!

  Nije budala i vidi s kim ima posla, i iskreno, priče koje prodaje su preglupe. Ej, da meni tip uzme 100 kuna a priča kako ima biznise, aute, ja bi se nasmijao. Al očito pohlepa i glupost kod vas prevladavaju pa tip nema problema naći nove kandidate.

  Svaka čast Vice, legenda si. I samo dalje, da su se namučili za taj novac ne bi ga lako davali, ima izreka, kako došlo tako i ošlo, al to mi glupi vlaji tako kažemo, vi ste u Splitu uvika bili pametniji od nas. Eto, zato ja na selu brojim ovce i koze dok spremam eure u madrac a vi se tu međusobno tapšajte po ramenima i uvjeravajte kako je Vicko glup, ne vi! :))))))

  VICE KRALJ!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +7 (od 15 glasova)
  Odgovori
 5. stela

  Dobro je zajeba. OK ona je ispala glupa, zbog pohlepe, a on treba što prije u zatvor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 5 glasova)
  Odgovori
 6. debeli

  Hehe a ljudi moji, zna san za neke slucaje i isa sam ja njega provat na brzinu uvatit bas kako on radi: “i uletin u jedan kafic u kojen je nas vicko cesto boravio i bio ugledan gost sa mobitelom kutijom i svim potrebnim radilo se naime o iphonu 5 hitno mi treba lova za 10min ako cenko kupit eo tu je sve placen 5500 za 2000prodajen hitnooo, i ko ce nego se javi vicko ja cu prigleda mob kaze upali ga ja kazen nece prazan je al probaj tu ti je garancina i sve on ajaj dobro izvadi 2000kn i da mi … naime radilo se o kineskoj kopiji iphona5 koji je kostao novi 400kn ali ovaj nije htio niti upalit nije valjalo kinesko smece bas kao sta je i vice samo je on splitsko smece o pismenoj garanciji napisanoj na mom laptopu u wordu2009 i pecaton iz kinder jaja ili tako neke slicne igracke, punjacem i kabelon sa ebeya u vrijednosti 4kn jedino mi je zao svoje nove kutije i punjaca ua auto sta san 45kn platia u citi centru .
  Vice moj vesel ti meno bija i nadan se da si dobro priproda mobitel heehee

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +11 (od 11 glasova)
  Odgovori
 7. PohlepaOve

  Ove sve priče kako su ljudi nasjeli pokazuje kolika je ljudska pohlepa ali ne Vicina nego od ovih prevaren, ih ako bolje pratite on večinu koje je zajeba je zajeba na način da je indirektno obeča prevarenom da bi moga lišo proč tj vice dovede prevarenog u poziciju da misli da bi on vicu moga zajebat tako da mislin da sta su trazili su i dobili.Ova
  profesorica nije za zalit i ona se navukla na pricu o bogastvu ‘uzalud ti inteligencija ‘obrazovanst ‘poliglotstvo kad nakraju prevlada najprimitivnije u covjeku pohlepa . Da i ona i dalje uci dicu ‘cemu naivnosti OMG

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 5 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Nisi u pravu. Ona je ispala naivna, neka mi oprosti i glupa, ali od svih ovih nabrojenih, ona zaista nije ništa tila ni zeljela od njega osim da ima nekog uz sebe.To je istina. I imala je sve sta joj je tribalo. ugurao joj se u zivot doslovno na silu i desilo se sta se desilo.

   Dajte ljudi ne budite tako okrutni, koji vam je kurac? Pa ta jadna cura ovo čita, sta mislite, kako joj je uz sve ovo kad procite, te vaše gnjusne optužbe i zajede?? Mi smo svi bezgrešni, a?? U gradu smečara i seljaka, lopov se veliča, a nju bi trebalo spaliti kao vješticu, a??

   Srpski mentalitet!!! Tako su i Arkana veličali, a nekog ko je školu završija i čini dobro ljudima….Fuj!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +17 (od 23 glasova)
   Odgovori
   • LOL

    Druže da ti ja kažen nesto, bila je meni profesorica jedno polugodiste u srednjoj, imala je tada 25 godina i odrađivala je probni. Bog joj da zdravlje ali ta žena je glupasta seljančica čak smo joj se i tada smijali, ko dica od 16 godina.. pripozna san je na slici u slobodnoj a onda se i uvijerija da je to ona kad sam procita ime.. i to me dovelo ovde.. sta reci.. nije nikad ni bila bistra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +6 (od 6 glasova)
    Odgovori
   • Vesna

    Pre tridesetak godina čitala sam knjigu, onu “za na plaži”, o vremešnom prevarantu koji uvodi u “posao” bivšu zatvorenicu (žrtvu prevare bivšeg partnera, valjda) sa moralnim dilemama. Elem, mentor joj kaže da je poštenog čoveka nemoguće prevariti, moguće je samo one pohlepne. I tako su oni varali bogatune, ne sirotinju. Valjda zato što im se nije dalo da igraju na sitno. Bogme, od cele knjige ja zapamtih taj pasus i ne dadoh se navući u životu. Pozajmim ono od čega mogu da se oprostim bez žaljenja. To i ne tražim nazad. Nikada nisam ismevala žrtve prevare, ali ih nisam ni žalila posebno, valjda zato što cenim vrapca koga imam u ruci (Dafina i Jezda od mene nisu dobili ni ćorav cvonjak). Članak o prevarenoj profesorki osvanuo je i u srpskom “Blicu”, pa sam preko linka datom u jednom komentaru došla i do ovog portala, da vidim kako izgleda gospon Vicko. Očekivala sam baju do jaja, kad ono… Kuku i lele… Usput, Jedna komentatorka ispravno je primetila kako je profesorka poverila čoveku o kome ništa ne zna ono što ne bi žena poverila mužu posle više decenija braka. Moje viđenje tog komentara je da to nije zbog nepoverenja prema nekom sa kim deliš život, već zbog vekovnog bahatog odnosa prema imovini žena (znam da ovim rizikujem linč). Da se gospon Vicko venčao sa profesorkom, sve što joj je prevarom oteo ne bi bila vest za naslovnice, mirno bi odjezdio u sumrak. Takvih ima na tone od Đevđelije, pa do Triglava. I da, ulažem primedbu, protest i ispravku – nije srpski mentalitet veličanje zločinaca (tu smo svi od Đ do T istog mentaliteta), nego da komšiji crkne krava. I to ne komšiji od preko Drine i tako to, nego komšiji prva, druga vrata levo i desno… 😀 😀 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +15 (od 15 glasova)
    Odgovori
   • Nenad

    A zašto je to “..Srpski mentalitet..” ?
    Jeste, jedan deo Srba (ne svi) su veličali Arkana, ali su ga isti ti Srbi i ubili, tako da je dobio šta je zaslužio.
    I Hrvati su imali Sanadera kojeg su prvo veličali (zar ne?), pa su ga posle na robiju poslali.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +5 (od 5 glasova)
    Odgovori
 8. drago

  evo sad sam procitao clanak u Slobodnoj. napumpa curu, bude s njom do pred porod i izmuze je za silne pare? nikad nisam uco za vecu nulu. nemam veze sa Splitom i sa tim tipom ali ja ako ga sretnem cu ga nabit tako da ga vise niko nece prepoznat. ovo je prevrsilo svaku mjeru

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +6 (od 6 glasova)
  Odgovori
  • zajebana

   Ima li ova nesretnica ikog oko sebe….pa da mu polomi svaku kost?!
   Ili mu se jos nada,sta je jos tragicnije…..

   Bidno dite….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +4 (od 4 glasova)
   Odgovori
 9. Geronimo

  Mislim da bi se priko Slobodne trebalo organizirat neki račun da ženi pomognemo i uplatimo koliko tko može, jer je sama sa dvoje djece u dugovima. Neka svatko odvoji 10 kava, i puno će joj značit, a ne pametovat ovdje.
  Danas ,sutra nekom vašemu isto se može dogoditi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 6 glasova)
  Odgovori
 10. Hektor

  Preporučujem sv. inkviziciju sa moderno-tradicionalnim alatima. Obrada let-lampom i kliještima. Istina, domišljat je to lik, no ipak je ljudska glupost ključni sastojak za njegove “uspjehe” Lako bi ja izašao na kraj sa ovakvim prevarantom. Mene muče ovi legalni prevaranti koji me po zakonu pljačkaju svaki dan. Banke, operateri, država… Njih ne mogu ni isprebijati kao što bi mogao ovog lika.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +5 (od 5 glasova)
  Odgovori
 11. stareposlovice

  nema vece budale od skolovane budale

  https://m.facebook.com/photo.php?fbid=4857320105883&id=1083532771&set=a.3554238369654.313960.1083532771

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • miniminaj

   budalu možeš školovat, ali je ne možeš naućiti da misli,, usput dobro da neko i žensku prevesla, u ovom gradu uglavnom su one te koje pelješu budale

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 2 glasova)
   Odgovori
 12. Badalo

  vice igra na kartu ljudske pohlepe koja uvik pali u društvu koje je isprepleteno mitom i korupcijon i baš radi toga žrtve ne sumnjaju u njegove “iskrene” namjere…
  žaj mi je oštečenih,pogotovo bolesnih i sirotinje ali to in je škola za ubuduće…
  a vice ka vice,imat će svoj kraj kakav je i zaslužija.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 13. kukulele

  šokirana sam pričom,ali lik bi trebao imati doktorat iz psihologije.Divim mu se kako je sve uspija popamtit tko je što kome.imala sam iskustvo da me je bivši zavalio za 500 kn,nije bio ovaj iz članka ali iz toga iskustva sam shvatila da kad te lik pita da mu daš pare,da zabodeš nokat u ledinu i učiniš bižžžž što te noge nose.ha ha ha ha ljubav je ljubav ali pare su pare

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 14. stareposlovice

  Lonac nasao poklopac. Ne mogu se odlucit tko mi je veci polusvijet taj mongo… EDIT: BEZ VRIJEĐANJA MOLIM. BAN!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 15. Th Spinut

  Edit: Manje srati! Ban!
  Admin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 16. stareposlovice

  zaj mi je kako je drsko nasamarena

  http://i59.tinypic.com/250sc28.png

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +4 (od 4 glasova)
  Odgovori
 17. Roki

  Lik je stvarno jak!Znao sam i jačeg.Znate kako je završio!?Ostao je bez kuće,bez žene i djece!Sada luta ko gluvo kuče!Čeka da mu se neko smiluje i da nešto za pojest!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 18. ja

  bas me zanima u kojoj ce politickoj stranci vicko zavrsiti jer uz ovoliki talent steta bi bilo da se ne aktivira na tom polju i tako okruni uspjesnu karijeru

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 19. ja

  Haha prosli put srbi sad slobodna …bravo ovo je ludilo umiren od smija

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 20. LAGOS

  Nece jabuka daleko od stabla, Kad ga isprase kako je i zaslužio ima da zahvali ocu i materi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
  • ve

   A šta ti znaš o njegovim roditeljima???Ne pričaj gluposti!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
 21. adrijana

  Kreten, a još su gori oni koji su mu vjerovali.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 22. Sudac

  Treba njemu Šaju poslati da ga prevaspita!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +4 (od 4 glasova)
  Odgovori
 23. munja

  a operira li lola još ili se skriva po ćućavcima ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 24. Dadilja

  osobno poznam curu (čuvala sam curicu koju ima iz prijašnjeg braka)…i ne znam za bolju osobu, i tako mi je žao što joj se dogodilo i kakve strašne stvari je proživjela, ali imam slično iskustvo s ovim kriminalcem i prevarantom EDIT: Tema posta je Vicko varalica. Ne dozvoljavamo upletanje drugih imena i klevetu!! Admin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
Stranica komentara 5 od 8« Prva...«34567»...Zadnja »

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output