Vice Varalica

Priča o najsimpatičnijoj gradskoj varalici, koji je na račun svog šarma, priče i smiješnih buljavih očiju izvarao pola grada. Iako svrstan u lokalnu klasu, ova rijetkost je odavno po djelatnosti (nažalost, ne i po poznatosti) prešišala i gradsku i nacionalnu klasu, a djelovanjem po terenu (Ex Yu) postavlja standarde i na još nepostojeću međunarodnu klasu. Pročitajmo dossier o ovoj jako zanimljivoj osobi.

2013.06.23.

Često sam organizirao raznorazne gradele i roštilje koje bi fotografirao i izazivao zazubice prijateljima ne Faceu. Početkom 2013. godine dobijem poruku na istoimenoj društvenoj mreži;
– Pa di si komšija, jel’ ja smrdim za te gradele?
Bio je to Vice. Momak iz ulice kojeg sam poznavao baš ono površno, u prolazu. Nikad u ekipi, uvijek sa strane. Ne znam dali smo se i pozdravljali prije.
Odgovorim mu, onako, više iz pristojnosti i zaboravim na to. Nakon par dana opet poruka, pa opet, sve dok ga jedan dan, u četvrtom mjesecu te godine, nisam pozvao u društvo na roštilj. I tu počinje priča.

2013.07.07.001

 

Pojavio se o bijeloj košulji, mirišljav i s gelom u kosi. Top sređen simpatični debeljko s buljavim očima, koje kao da se smiju cijelo vrijeme.
Odmah je legao svima, pogotovo kad je inzistirao da on počasti hranom i pićem. To je bilo samo taj put i nikad više.

Između duhovitosti, nabacivao je podatke o svom imovinskom stanju. Tako je ispalo da ima, osim Alphe koju je vozio, i još pedesetak auta na leasing u svome rent a caru. Međunarodnom. Pa wallnes u Lici. Tvrtku za medicinska pomagala i pelene za odrasle, auto praonicu na Trsteniku ispred koje smo upravo pekli. Da na spominjem kako se interesirao za izgradnju staračkog doma u Metkoviću, najam poznatog kafića Hedonist u Zenti i kupovinu stana od sto kvadrata na Žnjanu.

Nitko mu, naravno, nije vjerovao. Do trenutka kada je počeo igrati. Bulić ga je nešto zajebavao u vezi pelena, a ovaj ga je samo hladno upitao;
Koliko ti treba? – Odmah je dobio par paketa pelena. Mi svi u šoku.

2013.06.18.Nakon toga je Toza bacio udicu u vezi pranja auta. Samo je bradatom radniku pucnuo prstima i naredio;
Šteta, daj mi ubaci auto od ovog mog velikog prijatelja priko reda. Aj.

I za pola sata, auto je sjalo kao sunce. Više nije bilo sumnje. Mali Vicko iz ulice ima mota za posao. Krenulo ga je u životu. I neka, baš mi je drago da je bar nekoga.

Ja osobno nisam ništa od njega tražio. Ali jeste on od mene. Naime, kako sam našao jedan mobitel, palo mi je na pamet da ga prodam, kao i svoj Canon EOS 350d fotoaparat, nadodam još par tisuća kuna i kupim noviji 600d.

I tu na scenu upada Vicko. Kaže;
 Daj brate, treba mobitel mom prijatelju E.K., pa ako se slažeš, ja bi tvoj mobitel njemu dao, a tebi preko firme uzeo taj fotoaparat. A?

Budući da me nije bilo briga za taj mobitel, dao sam mu ga bez razmišljanja i već sutradan smo išli u Kodak centar. Profesionalno je razgovarao s djelatnicima dućana koji su ga gledali kao direktora Coca Cole, po dojmu koji je na njih ostavio. Ja sam samo gledao taj fotoaparat, jer me kao ljubitelja fotografije samo to zanimalo.

Na kraju je dogovor bio da aparat dobivam za tjedan dana kad on riješi što ima sa svojim osiguravajućim društvom. Nisam imao pojma što to znači, niti me zanimalo, s obzirom na to da je šef dućana posao potvrdio ispravnim.

Dolazim u jedan kafić i susjedu Mati to spomenem. Ovaj se nakostriješi ko da sam mu Lucifera spomenuo.
Jesi ti lud Juka? Znaš li ti koji je to prevarant? – Bjesnio je mali Mate. – Meni je iša sestru za laptop zavidati. 

Nisam ni stigao reagirati, kad se sa šanka javi konobarica Dada;
Pička mu materina, daj samo da ga ja vidim! Meni je klimu ukra!

Daj Dado ne zajebaji, kako ti je klimu ukra? Pa nije klošar da odvidaje klime ljudima iz stana… – Upitam je iznenađen.

Je, ukra je! Ja jedan put ovde pričala kako mi klima ne radi i kako mi meštar traži petsto kuna za popravak. A on se javi da će mi je riješit za dvista.
I ja budala pristanem. Sutra je doša po klimu i dvista kuna. Nikad se više nije javija. Jadna baba mi srčani bolesnik, a cilo lito se lepezom ladi. Jebat ću mu sve pod spisku kad ga vidim! – Bjesnila je konobarica.

U razgovor se uključi i jedna žena sa strane;
Je moj Juka, istina ti je to sve. Ja sam iz zajebancije baš za ovim stolom odigrala tiket kladionice. Kako san bila trudna, pitam oće li mi ko otić do lutrije uplatit. I Znaš ko se javija? Vice! Niti se više ikad vratija on niti dobijeni tiket. – Svjedočila je ogorčeno žena.

Nikad nisam vjerovao glasinama, ali ako uđeš u kafić i baš svi ti gosti kažu da ih je ista osoba prevarila, onda nešto nije u redu.
Odmah sam ga nazvao i objasnio mu kako stvari stoje. Uopće nije negirao da je klimu uzeo, ali da je ova, kao, luda, jer je on zove a ona nikako da dođe po svoje.
To mu je očito bila taktika. Još mi je rekao da mu buduća žena ima problema s bivšim mužem koji ima zabranu približavanja djetetu, pa da bi me on u deveti mjesec zaposlio u svoju firmu i dao plaču od deset tisuća kuna samo da čuvam to dijete. Plus novog Passata na korištenje.

To mi je sad već bilo bezobrazluk i rekao sam mu da samo želim svoj fotoaparat ili da mi vrati mobitel u roku par dana. Samouvjereno je odgovorio;
U ponediljak ga imaš. Akontacija je plaćena, baš sam danas razgovarao sa šefom dućana!

Kako mi se u sljedećim danima nije javljao na mobitel, odem ja u dućan. Ispostavile su se crne slutnje. Niti je išta uplaćeno niti je ikoga zvao. Shvatio sam da sam i ja prevaren. Ono što nisam shvaćao je bilo otkud mu hrabrost i gdje mu je u svemu tome računica?

Od tog devetog mjeseca ga više nikad nisam vidio. A možda i bolje da nisam. Jer dolazili su mu često na kuću, a on bi hladno nazvao policiju.
Prvo sam otišao do E.K., momka kojem je dao moj mobitel. On je bio voditelj fensi kafića i imao je problema s dugom prema nekim zajebanim kamatarima iz Zagreba.

Pretpostavljate da mu je u pomoć priskočio naš dobri Vicko. Rekao mu je da će mu on dati novac kada za to dođe vrijeme. E.K. je od njega samo tražio garanciju da će to zaista i ispoštovati, jer bi u suprotnom uzeo novce na drugom mjestu.
Jel ti brate sumnjaš u mene? – Rekao mu je i namignuo s onim buljavim okom.

Još je dodao kako mu je Vicko širokogrudno dao moj mobitel i rekao mu;
Brate, poklanjam ti mobitel i dat ću ti novce bez kamate kada za to dođe vrime, ali moraš i ti meni nešto napraviti.
Šta želiš Vice? – Upitao je.
Ma sitnica brate. Ja ću ponekad doći s uglednim ljudima i pičkama navečer, a na tebi je samo da me oslovljavaš sa – gazda – i da mi zapišeš koji račun. – Predložio je dovitljivi Vice.
I tako ja ispadam budala, častim ga i zovem gazdom, pazeći da pravi gazda ne skuži, sve samo da u nedilju dobijen te pare. – Rekao mi je E.K. I još dodao;
Ako želiš, dat ću ti ja taj mobitel, ne želim da misliš kako ja imam išta s tim!

Ma jebe se mene za mobitel. – Kažem mu. – Meni je samo do toga što me napravio budalom. Slobodno ga zadrži! – Rekao sam mu i otišao.

Naravno da mu tu nedjelju Vice nije dao ni kune. Kamatari su došli, a E.K. je preko noći pobjegao u inozemstvo da spasi živu glavu.

Počeo sam shvaćati način Vicine logike. Uvijek je korak ispred žrtve. Meni je uzeo mobitel i kupio vrijeme dok ne saznam istinu. U međuvremenu je mobitel dao E.K. i mjesec dana besplatno pio, impresionirajući nove žrtve. Među kojima je bilo itekako uglednih osoba i gradskih sponzoruša. Tako da je neke i poševio obećavajući guskama brda i doline. Primjetite, cijeli taj niz na račun jednog osrednjeg mobitela. Čovjek je zapravo genije. Pa da me nije zajebao, čak bi mi bio i simpatičan, majke mi!

Provjerio sam i Štetu. Naravno, priča je bila ista. Kaže čovjek;
Ma kurac je on vlasnik praonice, šta van je ljudi? Ti si stoti koji me to doša pitat! Meni je isto napravija sitnu uslugu pa san ga iz zajebancije zva gazda, jer mi je obeća pribacit sve svoje aute iz rent a cara kod mene. Nije to nikad napravija, a samo mi je osta dužan za pusta pranja koja sam mu radija na dug. E jesan budala, triba me ka konja macon u glavu i u jamu. – Jadao se čovjek.

Shvatio sam da Vice ipak nije prevarantski genije, već osoba koja živi od danas do sutra bez razmišljanja kada će mu to sve doći na naplatu. A naplatiti mu se može samo po zubima jer na sebi nema ništa osim te košulje i cipela. Čak ni to auto koje vozi nije njegovo nego na drugu osobu. Prevarenu, naravno.

Ja mu taj mobitel opraštam u zamjenu za ovaj tekst, a kako će drugi – ne znam. Jer zadnja priča je posebno dojmljiva. I do zla boga bizarna. S njom i završavam ovaj post.

Zove me njegova nevjenčana supruga, koja treba roditi za mjesec dana i pita me možemo li popričati. Pristanem.
Uglavnom, zanimalo ju je tko je on, čime se bavi i što ima u stvarnosti od svih tih nabrojanih firmi. Jer ga je uhvatila u laži u vezi jedne. Razgovorom joj otvaram oči, tako da ona u sljedećih tjedan dana provjeri sve “njegove firme”, stan u koji se trebaju brzo useliti i poslovne partnere. Kako je na kraju došla do zaključka kao i ja o njegovoj košulji i cipelama kao jedinoj imovini, kroz suze mi prizna što joj je u osam mjeseci odnio. A popis nije mali. Po rednom broju i redoslijedu radnji;

1. Počelo je skromno. Prodao joj je priču kako radi u Erste banci i da mu zbog nekih programa hitno treba njen mobitel, a da je njoj naručio isti takav. Galaxy S4. Prodao ga je nakon pola sata.

2. Igrala je odlučujuća utakmica Hrvatske protiv Islanda za odlazak na svjetsko prvenstvo u Brazil. Otišla je i njoj iz kuće tv plazma, koju je posudio za navodno gledanje utakmice s prijateljima. Ali ne za Brazil, nego u prvu zalagaonicu.

3. U điru su bile legalizacije stanova. Stara majka je s mukom skupila četiri tisuće kuna u tu namjenu. Naravno, Vicko se velikodušno ponudio da riješi geodete i stručnjake za mjerenje i dokumentaciju. Nabio je dokumenta nogom čim je izašao kroz vrata i pravac u Vanillu.

4. Uredno joj je predstavljao plaćanje usluge čuvanja kuće i djeteta od bivšeg joj muža. Navodno smo čuvali ja i Toza u autu, ali nas nije mogla vidjeti zbog profesionalnosti našeg posla.

5. Onda su apetiti porasli pa joj je uzeo karticu na korištenje. I uredno krišom vadio bankovne opomene iz njenog poštanskog sandučića.

6. I onda totalna rasturačina. Uspijeva je nagovoriti da digne dva kredita od po trideset i pet tisuća kuna za ulaganje u firmu, koje će joj se na kraju dvostruko isplatiti.

7. Kako je “nešto krenulo krivo” u ulaganjima i kako novci neće brzo doći, predlaže joj da proda i obiteljsko zlato. Što i čini, skupa sa očevim prstenom, za kojeg je posebno napomenula da joj ga ne dira. Daje joj velikodušno tisuću kuna od prodanog.

8. I Šlag na kraju. Dolazi sa pajdašom ispred kuće i kupi željezo, od starih bačvi do alata, i nosi u nepoznatom pravcu. Kao, radi joj uslugu čišćenja dvorišta.

 

2013.05.15.003aŠto na kraju reći? Takav temeljit rad je rijetkost, takva predanost radu je iznimna. Znakovito je njeno pitanje nakon svega što mi je nabrojala;
Jure, a tko je on zapravo? – Dajući do znanja da je opelješena do kosti takvom brzinom, da se jadna nije niti snašla što ju je zadesilo.

I dok ovo pišem, Vicko ima novu curu. Navodno, ima stan u koji Vicko dolazi. I na koji pikira. Također ima neko novo društvo na roštiljima, neke nove poslovne partnere po Sarajevu i Beogradu. Što implicira na zaključak da mu je Hrvatsko tržište budala postalo zasićeno. Kad kažem budala, mislim i na sebe. Evala majstore! 😉

 

 

(Napomena: Vicko je očito uspio prevariti i TheMladiche. Čvrsto smo vjerovali da je gospon. Vicko lokalna, kvartovska klasa. A kako su danima stizali komentari o dotičnom iz cijelog grada, pa čak i van granica Hrvatske, a na desetke medija je i popratilo priču (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, 24 sata…) desio se presedan u povijesti TheMladciha.
Naime, prebacujemo ga iz lokalne u nacionalnu klasu, a na najboljem je putu da jednog dana postavi standarde i postane nova, svjetska klasa. To je naveći skok u klasi ikada!
Sve više sam siguran da je on istinsko otkriće i najveća nada TheMladicha…)

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.7/10 (278 glasova ukupno)

309 komentara na “Vice Varalica”

 1. irud

  Haha dovest ove pedere iz Hooliwooda, Booliwooda, kuraca, palaca i naplačivat im stvarni život i razno razne zajebancije… nema toga na zapadu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 2. tu sam

  http://www.umn-split.hr/Sadrzaj/Igrac.php?id=IgrSam&lang&igrac=19110144000047&prvi=t

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • nevsta

   ŽIVIJA ISUS!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: -1 (od 1 glas)
   Odgovori
  • jos jedna budala u nizu

   Zao mi je, al bas takav kakav si naveo da treba biti vecina ljudi koji su osteceni prvenstveno emocionalno pa onda i financiski su takvi ljudi, zato se dobrima sve to i desava, nece on prevariti nekog lopova, nego dobrog covika, ali etio ja sam svoje oprostila i samo Boga ljubim i nikog vise, doci ce i njegova pravda ako ne na ovom svitu onda na drugom, al zalosno je sta cini ljudima i bez pardona se i dalje šeće gradom i vara ljude

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 3 glasova)
   Odgovori
   • Isus

    Proklestvo je to i padne na nekog a eto i na Vicu a zajedno s njim i na ostale. Bog ljubi Vicu jednako kao i druge pa i mene sta ga uopce ne znam ali mi ga je zao kao i svih koje je ostetio zbog velikog zla koje je ocito u njegovom srcu ako je njegovo djelo sve ovo.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: -3 (od 5 glasova)
    Odgovori
    • TheMladichi

     Je Isusek moj. Aj sad lipo do ambulante na odjelu, podne je i sestra je pripremila dnevnu terapiju. Aaaajmo. pomalo…tap..tap..tap…

     VN:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: +4 (od 6 glasova)
     Odgovori
    • jos jedna budala u nizu

     Pricas o Bogu a sebe nazivas Isus, hellooo samo je jedan ISUS

     VA:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: 0 (od 0 glasova)
     Odgovori
     • Krstić

      tako je! samo je jedan i zove se ALAH! MERCIFUL ALAH!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Ocjena: -1 (od 1 glas)
    • Krstić

     iSUSE, KURAC SI TI iSUS! vICE JE ISUS, POPUT SVOJIH ČUDA KOJI JE NAHRANIO GLADNE, VICE JE ZALEVATIO MUDRACE.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: +4 (od 4 glasova)
     Odgovori
 3. vice je redikul

  Vice colic kod zapa zivi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 4. bog

  sine opet si priskočija terapiju. reka san gabrijelu da mora bolje pazit na tebe. aj dolazi doma

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +9 (od 9 glasova)
  Odgovori
  • anonimna

   ĐEKI BEKI TAKO JE IMAO LAZNA IMENA KLOSAR TESKI

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
  • anonimna

   POMOCNICA MU JE BILA M. J. R. (Edit: Nema prozivanja nikog imenom i prezimenom! Katolik) ,ZAJEDNO SU BILI NA VLAŠICU PROVODILI SE SA TUDJIM PARAMA,SVECE NJIMA TO BOG DA VRATI.

   Pročitati: http://themladichi.com/kucni-red/ Katolik

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
   • nebitno

    ahaha da bog ce im vratit.. nisam za nasilje al se isto pitam kako to da ga jos niko nije nabaketa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: 0 (od 2 glasova)
    Odgovori
    • Hosovac

     Više je taj dobija batina nego ijedan magarac u Dalmaciji al pameti nikako doć

     VA:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: -1 (od 1 glas)
     Odgovori
 5. bog

  budući sve znam, znam i da naš Vicko ima prijatelje u Lučkoj upravi. Iden doli sad vidit ko to zabušava na poslu na račun jadnih hrvatskih poreznih obaveznika umisto da radi posal za koji je plaćen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +3 (od 3 glasova)
  Odgovori
 6. Isus

  Igrate se s ljudima i serverima jel vama jasno cime se bavite? Znate li vi za Policiju? A za tatu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Znači Isusek nam radi u Lučkoj upravi. Eh zajebana je ta IP adresa. Ipak si sa zemlje. Pljuc. Prevarant ko i Vice! 🙂 Lažni mesija 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +5 (od 5 glasova)
   Odgovori
  • bog

   ah sine, nikad školu nisi volio pa ni čitat nisi naučio. zovi apostole da ti pročitaju ovo: http://themladichi.com/kucni-red/

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
   • Ime

    Uvatili ste se mene a ne znate tko sam. Vidim da tema nije Vice vise sto mi je i bila namjera jer razapinjete ga a nitko mu nista ne moze. Zapitajte se kakvi ste vi kad ste s njim u drustvu. Hvala na obavijesti za red na stranici. Nista novo jer koristim internet od ranih devedestih a u sustavu sam od 82 ako vam to sta znaci. Ako imate pitanja o intranetu samo pitajte a o vojsci vam necu pricat.Evala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: -2 (od 2 glasova)
    Odgovori
    • bog

     ooo, pa nastavit će se o vici pričat još nadugo i naširoko. a o tome ko, di, kad, s kim, s čim, protiv koga, itd… nije ni misto ni vrime. samo onakvi komentari šta si ih sipa su za glas koncila a ne za TheMladiche. živ bija

     VA:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: +4 (od 4 glasova)
     Odgovori
     • TheMladichi

      Što, nije više mesija? Poremečaj osobnosti u pitanju? Sad si vojnik, jeli Božiji sine…Arhanđeo?? 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Ocjena: +3 (od 3 glasova)
     • Ime

      Dragi moj nemam veze sa katolicima i sa crkvom na koju ciljas iako citam katolicku Bibliju sto ne znaci nista na kraju a ni na pocetku. Treba vam drustvo bit jasno da se igrate puno svi skupa i da to zavrsi lose. Jako lose. I ja sam igrao lose. Da ne nabrajam koliko i nitko nije dovoljno svet. Ali ne mozete razapinjat nekog zbog sibicarenja. Ja bi Vici poklonija 10 kuna za trud a blagoslovija bi ga sa milijun da se ne bavi glupostima kao kurvaluk po ovome sta pricate a pogotovo novcem. Inace bog novca je mammon i tko njega stuje stvara zlo i siri ga. Ukucaj u wiki. Zelim vam svima mir koji blagujem cak i vise jer to je jace od droge ili vrhunskog seksa. Lijepi pozdrav

      VA:F [1.9.22_1171]
      Ocjena: 0 (od 4 glasova)
 7. TheMladichi

  Ja mislim da Vice krepaje od smija…hahaha… Ma drago je njemu kad je show, duševan je to čovjek! 🙂

  VN:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 8. apostol

  hahahah……pa koliko je ovaj vicko ljudi zajeba….pa sta mu niko dosad u splitu nije lampu ugasia…ovaj ima srece ko niko!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 9. irud

  Vice duševan čovjek ko Sanader 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 10. dva šiptara

  drago mi je vidit da ste opet u programu đava vas neodnija 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 11. prija

  A jadan moj vice!! Upoznala san ga u kaficu di san radila.nakon 5 minuta imala san osjecaj da ga znan cili zivot,takav dojam ostavlja,odma te osvoji,ima nesto u sebi,nesto simpaticno,jedna od onih osoba koje ti sidnu na prvu.znali smo se druzit,pit kave,izlazit..vjerovatno je neko plaka za tin parama koje smo polokali…doduse nikad ga nisan dublje upoznala jer nije bilo potrebe za tim,al nikad nisan ni obracala pozornost na te detalje..znala san da ima rent a car kao….nikad me nije zajeba,nije ni pokusa,vjerovatno jer nije ima kako ni sta uzest od mene..zanimljivo od svega je sta nisan imala pojma za sve ovo,jucer san ostala u teskom soku,ali sad kad vratin film nazad ovo mora da je istina…uvik je nesto kombinira,stalno na mobu,cas ga ima,cas ga nema…a moj vice…ali jedno moran priznat…nemoze ovo svak,ovo je teski talent..zamisli sve to u glavi,sta san kome reka,koga danas triba zvat u koji kafic vise nesmin uc,ko me sad zove,koliko i kako cu ovoga zajebat..pogubila bi se nakon dva dana samo u telefonskom imeniku..njemu je ocito uspijevalo jos u ovome gradu di svak svakoga zna…ali svemu dode kraj,nadam se samo da nam nece mahat sa zadnjih strana slobodne…ccc…a bia mi je drag

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +10 (od 12 glasova)
  Odgovori
 12. naivna

  dobro sam i rosla , ali sam ga upoznala sa drugima koje je opeljesio , a kad sam mu sve sasula u lice….ajme napada…otkantala sam ga iz svog zivota…ali i dalje cujem o njegovim djelovanju ….Split je ipak selo….samo se cudim da ga niko nije saceka u skurici…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 13. naivna

  a da na FB …prije par godina bila je stranica SVA DJELA VICKA COLICA… tako nesto…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 14. anonimna

  znala ga je dobro M.J.R. ONA JE SA NJIM BILA PO BOSNI UZIVALI NA VLASICU SA TUDJIM KUNAMA,SVE CE TO BOG DA IM VRATI.

  Edit: Nema prozivanja imenom i prezimenom nikoga, pogotovo sa strane priče! Katolik

  Pravila portala – http://themladichi.com/kucni-red/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 15. vukojarac

  znam lika od malena, bili smo prijatelji i nije me nikad zajeba – vjerojatno zato šta smo se prestali družit još u srednjoj školi. par godina nakon počele su priče o prevarama i te priče do dana današnjeg ne prestaju.. zajeba je neke meni bliske ljude, najčešće su to bili poslovi koje bi netko odradia i za to nikad nebi dobia dogovorene pare. na kraju balade mi je ža’ u šta se pritvorija, jer bia je vrlo simpatičan i karizmatilčan dečko koji je ima ~priču~.. šteta šta to nije otišlo u nekom pozitivnom pravcu.. jednom od naših zajedničkih prijatelja je prije par godina umra otac, i na sprovod su došli svi iz ulice i kvarta, ljudi s kojima je vice odrasta, svi smo bili skupa samo je vice bia desetak metara dalje, sam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +5 (od 5 glasova)
  Odgovori
 16. TheMladichi

  Ovako, da vam Čika Katolik objasni neke stvari prije nego pročitate kućni red portala (http://themladichi.com/kucni-red/)
  Ja kao autor teksta mogu spomeniti Vicu imenom jer STOJIM iza teksta imenom i prezimenom, kao i imenima i prezimenima osoba koje su akteri ove priče, pred kaznenim zakonom. Svi vi možete konstruktivno raspravljati na temu, ali bilo koje prozivanje ikoga, a pogotovo ljudi sa strane, ću brisati, a autore banirati po IP adresi.
  shvatite, dok ste god potpisani sa “Anonimna” ili “Pajo PAtak”, vaše optužbe na račun bilo čijeg imena i prezimena su ravna NULI!
  Ironićno da branim ljude oko Vice, ali takvo je pravilo portala! Dakle, ne bi bilo zgoreg da ga pročitate prije komentiranja!

  http://themladichi.com/kucni-red/

  VN:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 7 glasova)
  Odgovori
 17. sisli

  Smrad on i njegova okolina i svi takvi ce bit kaznjeni kad tad!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 18. -1982-

  e moji splićani, pa donesite i cveće šampionu kad van očito fali pameti da pušite od takvog “retardinja”…teško st stanje uma.al svakako ne zaboravite cveće šampionu

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 19. Ziva istina

  Sad cu ja vama nesto rec…Prica zapocinje davno kad san se ja pocea druzit s jednon lokalnon kurvon iz Splita,a da me ne osuduje iko bezveze,znan je cili zivot i bila je predobra i prezgodna cura i nisan je vidia 3-4 godine tako da kad smo se poceli druzit pocetkom 2013. ponovo-nista nazalost nisan zna o njoj!(al fala Bogu,danas sve znan,a svasta ce se tek saznat.)..Uglavnom,da ne baljezgan o toj curi previse,ona me dovela do ovog redikula jednom prilikon nekih 10 dana prije nego san je odjeba kad san sazna kakva je dok je stala u mene doma 2-3 dana u drugom gradu.Uglavnom,faca je nju zva predvecer u 7 da krecu iz Splita i on je stvarno bia kod mene doma oko 10 navecer.Naravno,ja nisan nista zna o njemu niti o jednom tipu koji je dosa s njin,al ajde odma mi se svidia,bila je zajebancija,covik nan je donia cigare,odvea nas posli na pice i svima platia sve,al prica koja je meni najvise smrdila je bas za taj rent a car.On je dosa sa najnovijin Pasatom sa najjacin motoron i najjacon opremon(znaci ukratko najskuplji sta se moglo uzet) i opalia je pricu da je to auto od rent a cara iz Splita i da ce ga on kupit od njih za neke sitne pare.Kasnije je mene ovaj lik sta je dosa s njin upozoria da mu nista ne virujen i da mu nista ne nudin,kupujen od njega,dajen pare niti ista jer da nije bas osoba od povjerenja.(uzmite u obzir da ja jos nista neznan o njemu u tom trenu i cili san zbunjen jer nije dovrsia pricu jer je ovi taman dosa s wc-a).Sve u svemu,posli smo dosli u mene u stan i njih dvoje su me zamolili da bi spavali na kaucu i da ce oni rano ujutro ic nazad za Split jer moraju nesto obavit.Ugl,mi smo isli lec,al nebojte se-ja san cilu noc dolazia u dnevni boravak i gleda di mi je laptop i sve ostalo sta je bilo vridnije.Ugl,nista on mene na kraju nije zajeba,sve je bilo u redu skroz,al sta je mene najvise sokiralo,a volia bi da san slika to nekako i sacuva da van pokazen,njemu je osta njegov face na mom laptopu.LJUDI,vi bi se sokirali da vi vidite od cega se sastoji njegov inbox…Ja nisan uru vrimena moga doc sebi sta je on ljudima napravia…Tu je bilo inboxa od prethodnih varki do buducih varki.Da skratin vec predugu pricu,naletia san u poruke u kojima je on zajeba neku obitelj koja zivi na rubu egzistencije za nekih 10-15 000 kuna,u kojoj su oba roditelja tesko bolesna i hitno im trebaju pare za lijecenje.Meni su suze dosle na oci kad san ja vidia ocajnicke poruke sina tih roditelja kako ga moli dva miseca s porukama kako in hitno tribaju pare jer da ce mu umrit mater i caca jer nemogu platit lijecenje,a ovaj smrad samo pogleda poruku i niti ne odgovori..UZAS!!!…Drugi inbox je upozorenje od lika kojeg on zna koji ga je obavijestia da je rent a car posla civilno auto za njin kad je isa u Bosnu jer su mislili da ce prodat tamo tog Pasata(nekih tjedan dana prije nego je bia u mene i stvarno ga je tia prodat,samo je mora odustat zbog tog motrenja)…Al treca prica mi je smisna donekle,a radi se o sljedecem…Covik mu je sla poruke da mu vrati pare za karte koje je kupia za neku utakmicu hrvatske u inozemstvu(nemogu se sitit jel bilo neko europsko il svjetsko).Uglavnom,lik van je,a sazna san od nekih kojima je uvalia istu bazu u Splitu,isa na kavu s ciljano odabranin ljudima koji imaju deblji dzep i usrid kave uvalia ovo.Prijatelj bi ga nazva na mobitel,a on je lipo spremia prijatelja u imenik pod IGOR STIMAC i onda bi se on lipo javia i prica s njin ka s najboljin prijateljen.U tom razgovoru koji bi traja dvi minute on bi se pravia da mu je ovaj ponudia ultra jeftino karte za tu utakmicu(tocno se sican da je cijena bila 90 eura po karti) i to pokusa preprodat ovom sta sidi s njin al da mu mora dat unaprid cili iznos.Sve u svemu,sazna san da je on bia s do 50 ljudi na takvin kavama i da je proda stotine tih karata pa samo zamislite kolika lova je u pitanju.
  Necu vise duljit,iman ja jos prica,on je covik bajka,znan da san bia dug u mojoj prici,skoro ko autor originalnog teksta,al posto jos uvik znan tu curu,iako nisan s njon u dobrin odnosima,mislin da bi moga doc lako do njega pa ako je ko zainteresiran da ga se nade bez pomoci donositelja zakona,samo vi napisite u komentaru…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +32 (od 32 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Istina. Jucer me zvao Dado iz Crikvenice nakon sta je procitao tekst. Radilo se o tim ulaznicama za koje je majstor i njih zajeba. Doduse, njima je morao vratiti kad su ga pritisli. Radilo se o nekim ulaznicama lige prvaka. Hahaha..pa moram se nasmijat. Pa on je monstruozni genije zapravo!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +2 (od 2 glasova)
   Odgovori
 20. sisli

  Split Sarajevo Beograd,prava ruta balkanska….vice noge cu da ti polomim zato sto si mi dužan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 21. žrtva

  SVI KOJE JE PREVARIO NEMOJTE STAJATI KUĆI…IDITE NA POLICIJU I PRIJAVITE GA ZA NJEGOVA ZLODJELA PA MAKAR SE RADILO O 100KN. NA TAKAV NAČIN ČETE POMOĆI DRUGIMA…UNIŠTIMO STOKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEBELA SVINJA OGAVNA….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +9 (od 9 glasova)
  Odgovori
 22. vice

  a jesan vas izvara,bilo mi je ugodno i veselo judi moji

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 23. Krstić

  Nemate pojma, največa prevara je kad se prije 8 godine u srbiji predstavio kako miki rapajič da vidite gore urnebesa i tretman koji smo imali. razišli smo se jer sam ga zalevatio za cca 4.000 evra i ostavilo u lublani bez tolarjeva. hajduk živi vječno 1950! SVE KOJE JE ZAJEBA ZALUŽILI SU DA BUDU ZAJEBANI JER SU NAIVNI I NEOPREZNI.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -3 (od 3 glasova)
  Odgovori
 24. Krstić

  poseren se pomoćnici u justa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -3 (od 3 glasova)
  Odgovori
 25. zrtva

  ljudi moji idite na POLICIJU…PRIJAVITE GA OBAVEZNO!!!! MA NEKA JE I KN U PITANJU!!! on ne zaslužuje da šeta ulicama grada…pa znate li da je on opasnost možda za nekog vašeg bližnjeg i dragog…on se giba među mladima i nevinima, možda upravo i sada nekoga krade!!!!!! Dajte za miloga Boga idite i borite se da se makne manijak!!!!!on je isto što i paravinja!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +4 (od 4 glasova)
  Odgovori
  • jasamvice

   ajde mi recite, izmasla je sve žive,al činjenica je da nije masla crno na bilo nego na lipu pričicu tako da mo možete samo na svoju ruku lomit kosti, na sudu mu dokazat nećete ništa i poia vuk magare.ova genijalka je dobro popušila,al sama mu je karticu dala.mene sigurno ni za žvaku ne bi zajeba, al jbg.ja sam šta se povjerenja tiče teži paranoik-jedva sebi virujen,a kamoli njemu.preiveslanima ostaje samo da mu lome kosti,al onda će oni iza rešetaka,tako da…..sve sam reka – poia vuk magare.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
Stranica komentara 3 od 8«12345»...Zadnja »

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output