Najluđi festival na svijetu – Holi, Indija

“Što onda dobrom Hrvatu preostaje? Zaštititi foto opremu, oteti prvoj skupini Indijaca bocu viskija, nageti do pola i krenuti na juriš. Pretvoriti se u dijete, opustiti i biti luđi od njih. Likovi se kunu da luđeg sudionika na Assy gatu nije bilo od kad je zapisa i spomena na dan Holija, od bljedolikog i glavatog Hrvata iz zemlje koju za koju su čuli samo zahvaljujući nogometu i finalu svjetskog prvenstva s Francuzima.”

Veličanstvena špilja u srcu Vijetnama – Hang En

Kada provučete glavu kroz otvor svog šatora i shvatite da ste noćili u špilji toliko velikoj da se u njoj, bez problema, može okretati Londonsko oko, smjestiti osrednji olimpijski stadion ili parkirati Boeing 747, tada možete reći da ste uistinu sretan čovjek. Vijetnamska krška špilja Hang En je, u glavnoj dvorani, visoka 130 i dugačka 138 metara. Ovo je priča o njoj.

“U postojbini Klukasa” (prva epizoda dokumentarne serije “Nomad”

Kada su me snimatelji – iz filmske tvrtke Jedina.hr – Zvone i Željko upitali gdje ćemo snimati prvu epizodu serije, znao sam da je to Vrlika. Tako da ideju za snimanje mogu zahvaliti i svojoj pokojnoj baki Anki (djevojačko i starogradsko prezime Mišur) koja mi je, kao djetetu, pričala prelijepe priče o Vrlici, njenim ljudima i studenoj vodi sa česme. Stoga sam odlučio da prva priča obuhvati trokut Vrlika – selo Cetina (starohrvatska Vrh Rika) i Peruča.

“Elephant from the Cat Tien jungle” (expedition “Indo-Chinese adventure”, 2/4 part) – English version

“We sought refreshment in the lake, and we were not alone. On the other side of the shallow water stood a herd of over fifty rugged and wild buffaloes. Astonished, we approached them to take better photos, and they started to approach us, in order to protect their offspring. Believe me, not even a bit pleasant experience.”

Stranica 1 od 41234