Mala Gospa, Solin, 08.09.2005.

Stas, dis, kurac; ne budi lijeni, dva Mladicha upregli motorin i pravac put Avarskog derneka na prostoru nekadasnjeg srednjoevropskog centra kulture i civilizacije – Salone.

Dolaskom na vasar ne prolazi niti minuta a da jedan ne kaze: “Is’sa t’, ajmo man’t dvakila mes’ne!“, sto drugi sa odusevljenjem prihvati. Ipak, prije otvaranja novcarke, iskusni ce Mladich prvo pogledati kvalitetu zubi zivine, da bi se uvjerio da je meso dobro. Nikad nijedan znanstvenik nije uspio utvrditi zasto…

188

Kako je Sratocki vol imao odvec karijesa, odosmo do sljedeceg banka na kojem je simpaticna gospodja nalik na Bepu Joseph (“Superhikova” ljubavnica iz “Alan Forda”, op.a.) romanticno komadala (do prije par minuta razigrane) jancice… Moj se “ortak” napravi lud i, kao slucajno, umjesto za janjeci but “maši se” Bepine “sedmice”, tako nam je za cenat iznad glave fijuknila satara..

189

Trceci brzinom hrvatske inflacije, zaustavili smo se tek nakon 100 metara i to bas pored “megaraznja”, konstruiranog za masovne likvidacije janjcica, lanica i ostalih “Bambija”.. I bas kad sam se namjestio da slikam mili prizor, stane nepoznati lik ispred mene i pozira.
Kazem ja: “Daj se covjece skloni, ovce slikajem!”, a lik ce: “A sta men’ fali?” – i izgovori to sa tolikom zeljom za slikanje kao da je zaista 1922. godina i kao da mu je to zadnja zivotna prilika za fotografiranje…
“Ajde moze..”– rekoh, a lik ozarena lica skoci pred objektiv…
Za to vrijeme se njegov kolega (sa druge strane raznja) smrkne ko da je ugledao vrazijeg sina osobno, te kroz zube koncizno promumlja: “Za koji to list?!”, a ja mu ko iz topa odgovorim: “Za Ustasku mladez!”
Na to se brko razveseli te otpjevusi – “A sveca ti, znas li malog Zvonu?” Dasta..

190

Uz janječeg pozera, kojeg smo nazvali Alibaba, vrijedni spomena bi bili jos Deda Mraz i Kepalo (nadam se da je preocito tko je tko:)… Konec.

191 192 193

 

 

(torcida.org/forum 08.09.2005.)

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 8.8/10 (5 glasova ukupno)

2 komentara na “Mala Gospa, Solin, 08.09.2005.”

 1. mali debeli/balavac

  eh, super da sam vas opet pronasao he…. Opet mezemo “sve po spisku”jedni drugima!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. totalna steta

  na brdima su bile legendarne serije tuca “kepala” inace lik od 1.55m i “travolte” poznatog ciribimbasa lik od skoro 2 mtr i 70kg…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output