Mladich ide u Narodnu gardu

Nekad je odlazak u vojsku bilo pitanje casti koje je oznacavalo preobrazbu iz djeteta u MUSKARCA! Kaze se da se covjek bez odsluzene vojske nije mogao ni zeniti ni zaposliti, jer ga se smatralo MANJE VRIJEDNIM.
Kako je vojni rok trajao najmanje godinu dana (mornarica i duplo), a vikendi bili rijetki ili nikakvi – ne cudi da su ispracaji vojnika bile prave male svadbe, pogotovo u Srbiji, gdje su se famozne “OPROSTAJKE” odrzavale u satorima i po nekoliko dana, sve dok mladi vojak nebi razjebao imovinu casteci jelom i picem vise stotina ljudi… Najveci apsurd je bio sto nakon toga taj isti vojnik nebi godinu dana imao niti za cigare…

JNA su mnoge generacije upamtile po salama o priglupim zapovjednicima, masovnoj pojavi ruznih, s vremenom zelenkastih tetovaza JNA (koje su nakon 91-e mnogi prekrstili i u ONA), “drugarstvima” do groba, zaostalim likovima kojima je vojska bila jedini dodir sa civilizacijom nakon silaska sa npr. Vran planine, nacionalnim grupiranjima i potajnom mrznjom ili jednostavno po pismima u kojima je 90% vojnika saznalo da ih je djevojka ostavila (“Ko te jebe dok sam ja na strazi” – Bora djordjevic, op.a.)…

Danas je drugacije, JNA je otisla u povijest! I bolje da je tako. Ipak, jednu joj stvar moramo biti zahvalni, a to je da je ipak obucila generacuju vojnika koja je obranila Hrvatsku!
Danas, kada tek 15% mladih sluzi smijesno malih 6 mjeseci vojske (ili drugacije receno, kada 85% sluzi civilni rok; brisuci bakicama guze u starackim domovima ili slazuci mrtvace na odjelima patologije) upitno je kako bi sa VOJSKOM CVIKERASA prosli u nekom buducem ratu, pa sad da se o Slovencima radi…

Stoga vam i pisem ovu pricu u cast Mladicha koji je sa 29.5 godina ponosno stupio u redove vojske koja je pred ukidanjem. Jebiga, KAD JE PRAVOM MLADICHU DRAZA PUSKA NEG’ OLOVKA…

 

 

Kod “junaka” smo dosli u ranim posljepodnevnim satima da bi se dobilo sto vise vremena za “zabavu”, koje je i pocela nakon sto se odigralo nekoliko “brzopoteznih” (igre u kojoj sudac daje znak dvojici takmicara da sto prije zgrabe rakiju sa stola, popiju je i kucnu casom o stol)..

250 251

 

 

Nakon ovece porcije “brzopoteznih”, nas mladi “pitomac” (jednog dijela Cileanske krvi) je uzeo oruzje predaka i pokusao nam predstaviti vojne vjestine svoje pradomovine; tako sto je (na ogorcenje supruge!) postavio glavicu kupusa na skupocijeni sank i gadjao ga drevnim lukom i strelom… Prvi hitac je, doduse, promasio glavicu, al se zato sasvim fino zabio u frizider

252

 

 

Ipak, drugi hitac je bio precizan, pa je proburazio kupusovu glavicu…na ponos i zadovoljstvo mladog “pitomca”…

253

 

 

I nas ostale je jako zainteresiralo ovladati lukom i strelom, pa smo se natjecali tko ce sa balkona dalje ispaliti strelicu…

254

 

 

…sve dok jedan nije odapeo za palac udesno i pogodio “komsiju” koji je u susjednoj kuci gledao “Milijunasa”…

255

 

 

Gubitnik veceri je bio vojakov zet, koji je nakon “brzopoteznjaka” trazio spas na balkonu, a nije nasao ni spas ni vremena za trk do wc-a, pa je ispustio dusu niz balkon i od svih parkiranih auta pogodio bas – svoje!

256

 

 

Zorom smo, po redu i obicaju, otpratili vojaka na autobus. Ali to nije bio bus za (npr.) malu vojarnu na granici sa Bugarskom niti Ljubljanu, vec gradski bus broja 3, za Loru..
Jebo takvu vojsku!!

 

(blog.hr 19.12.2006.)

 

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 10.0/10 (2 glasova ukupno)


Copy/paste komentara sa originalne objave

 • hahahaha nenadmašni ste! samo nastavite rasturati tako! (čunka 19.12.2006. 16:48)
 • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa…
  zivijooooooooooooooooooooooooooooo
  sjecam se kad sam sluzijo u Svilajncu (mjesto udaljeno od Begesa 100-tinjak km, a vlak je vozijo nevjerojatnih 7 sati!! (znam to jer sam tim vlakom iso u prekomandu.) Sluzijo sa mnom i neki Vrbic iz tamo neke sumadijske pripizdine pa oso na redovno. Jebotesunpor kad se vratijo sa redovnog donijo 100 (slovima:100) slika (nisu to slike ko sad, isprintaj pa ih imas. Tad su slike bile skupe i cak su ih fotografi izradjivali) sa redovnog i poco pokazivat: ovo sam ja kod kuma Euharistija, ovo sam ja na igranki, ovo sam ja sa zarucnicom, ovo sam ja sa kevom i caletom…itd. Kad je izlisto nekih 74 (slovima:sedamdestcetr) slike kajem ja: upicku Vrba na svim slikama si u uniformi, jesi se to sliko oma prvi dan, ijako mi bilo sumljivo ko bi potrosijo tolko filma na slikanje prvog dana. A Vrba mi rece: E, kurac prvi dan, to ti je brale cijelo redovno 21 dan, a kod nas kad si u uniformi onda si glavni u selu, pice se ljepe, besplatna igranka….
  E da nemoram rec da si je Vrba tetoviro tenka na ramen sa neizbjeznim datumom stupanja u JHA i ostalim pripadajucim. E samo Vrba nije bijo tenkista u vojsku, vec pekar (ko i ja) pa kad sam mu natuknijo zasto si nije istetoviro perec il kiflu umjesto tenka ovaj me pogledo koda nisam normalan.
  E kosto ste rekli jebo taku vojsku koju sluzis tri ulice dalje.
  zivijooooooooooo mladichi
  najbolji ste!!!
  Pajo Paksu/ (prilozi za bijografiju dva idijota 19.12.2006. 17:24)
 • Najbolji ste !!! (Vava 19.12.2006. 18:21)
 • čika šaja je legenda… (guargamelwskij 19.12.2006. 19:39)
 • Koji ste vi debili…a još veći idiotizam je šta takvi ko vi idu na utakmice Hajduka…jebale vas cajke da vas jebale! (…. 19.12.2006. 19:52)
 • hehe…dobru majicu ima onaj mladich… (vinkulja 19.12.2006. 23:12)
 • Paksu – Svaka cast na sažetom i smiješnom upisu! Da Vrba.. Glavni na “igranki“, hahaha… (katolik 20.12.2006. 00:10)
 • sto se tice cika saje ,covjek je postao institucija..covjeku poceo paliti kosu a zavrsio na kosi …njegovoj mastovitosti nema kraja..
  Taj gdje god da dodje zabava je zagarantirana……. (Vk 20.12.2006. 16:53)
 • nema, brate, kraljevi ste i amen! al kako je lik izriga po svon autu, haha!!! a i vojak ide na služenje roka u trici, haha!!!
  rado ide srbin u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku.. (delnice 20.12.2006. 23:02)

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output