Maljutkom po Srpskoj mornarici

 

Sjedu dva Mladicha u kafani i “seruckaju” uz pice.. A izmedju mnogih izgovorenih brljotina, prenosim vam kratki dijalog zbog kojeg me pola dana boljela vilica od smijeha:

“Ma jesi vidija sta se ovo desava, Bog te jeba!? Pise da dolazi brod srpske mornarice u prijateljski posjet Lori* (*Splitska ratna luka).. Isukrsta ti?? Je, je, evo ovde ti sve lipo pise… Lipo bogami.. A koji kurac smo se onda tukli sa njima? Eto vidis.. Ma znas sta, da se mene pita, jeba mater kad ja nebi “sašija” 2 okvira po njima pa u kurac sve.. E, i sta bi dobija sa tin? Pa tukac Isusov, to ih nebi ni poskakljalo… A i ko bi se smija priblizit Lori? Bi te nasa “milicija” odma skupila… Kume, zasticeni su oni, pazit ce ih se od Trogira do Omisa.. To jedino da je po “opančarima” udrit sa Kozjaka* (*brdo pokraj Splita), ali cime kad se ne moze nijedna puska dobacit? Ima, ima .. Maljutka .. 

 

Maljutka

0000577224_l_0_zlc0ac copy

 

 

Koja Maljutka, jesi lud? Ma nema sanse da se sa Kozjaka dobacis, a kamo li pogodis! Je, to ti mislis.. Ma viruj mi, znam, cita san.. Svetoga mi, nema sanse da otamo pogodis pa sad da je Papa blagoslovi .. Istina, Papa nebi moga, ali je zato to popu sa Visovca*  (*otok sa samostanom, na rijeci Krki kod Sibenika) “pickin dim”!

 

Samostan Gospe od milosti na otoku Visovcu

visovac copy

Jeba mater kad nisi puka! Koji ti je kurac?! I sta bulaznis, koji to pop moze biti mocniji od svetog Oca Pape?? Je moj kume, mocniji od Pape, i to 10 puta!! Ako bas oces znati, to je samostan koji je 4 godine bija sa svih strana pod opsadom cetnika i nikad nije pa! I ne samo da nije pa, nego ga nikad nisu ni ostetili, a gadjali su ga danonocno.. Ma ne seri! Ne seri ti.. I da znas, od granata ga je branija neprobojni sveti stit, ka u “Zvjezdanim stazama”! Ti lipo pitaj ljude pa ces vidit.. Vise je visovacki pop pobija cetnika neg ijedan hrvatski branitelj! E sad ga seres.. Boziji covik pa da ubija.. A cime, prackom? Vjerom brate, vjerom.. On je toliko mocan da je cetnike ubija  kletvama za oltaron! Govorija je neke kletve na staroslavenskom jeziku, a neprijatelj je pada ka pokosen.. Staroslavenskom? Pa to nije krscanski pop vec poganski vrac!?? Ma sad da je vraziji sluga, domoljub je i na nasoj strani.. A garantiran ti, da samo dva puta zamahne grancicom iznad Maljutke i izgovori dvi, tri na staroslavenskom, jebi mi mater kad nebi iz Knina pogodija brod u Lori i to srpskog admirala ravno u celo ..”

Eto sta se dogodi kad dva Mladicha odu u malo dublju polemiku. Bože sačuvaj! 

 

 

(blog.hr 18.05.2006.)

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 10.0/10 (6 glasova ukupno)

3 komentara na “Maljutkom po Srpskoj mornarici”

 1. kikica

  Hahahah a jbg ja sam zavarila vec na -sta se ovo desava bog te j…….ocjena 10 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. TheMladichi

  Kike – bit ces proglasena za fana themladicha godine, hehe..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 3. čikola

  4:00 evo umirem od smija a legendo jesi sve upamtio,svaka ti cast..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output