1978.06-09.005

Rodio sam u znaku lava te 1976.g. kada je „Bog hodao po zemlji“, a Hajduk, vjerovali ili ne, bio četvrti na UEFA-inoj listi najboljih klubova. Da, bolji su bili samo Eintracht, Bayern i Liverpool.

Odgojen u tipičnoj splitskoj radničkoj obitelji, prve korake sam napravio u kvartu Bol, mladeži poznatijem kao Park.

Osnovnu školu sam pohađao u legendarnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“. Kao i svi iz moje generacije, istovremeno sam rano odrastao i zauvijek ostao dijete, što znači da iako smo bili i ostali zadnja generacija koja se znala zajebavati, također smo već do trinaeste bili mali ljudi, tetovirani, poročni i spremni za život na splitskim ulicama.

Zadnja sam generacija koja se na utakmice navukla upijajuči dječjim očima draži „Yu-lige“ od 1988-e, otkada sam radikalni pripadnik Torcide, sve do 2007. godine.

2003.12.06.001

Rat me zaobilazi zbog godina, a srednju Tehničko-prometnu školu završavam 1996.g., kada i krećem na godinu dana odsluženja vojske.

Nakon vojske uglavnom radim po zaštitarskim tvrtkama i idem na utakmice, a 1998.g. se ženim i godinu dana kasnije dobivam prekrasnog sina.
Od 2004.g. prvi put stajem na vrata kluba kao redar i tako ulazim u posao koji, nažalost, radim i dan danas, a u kojem doživljavam i opasne i smiješne situacije.

2011.11.20.

Iako izgledom „kutija“, mnoge ljubitelje stereotipova razočaravam činjenicom da sam, na njihovo šokantno iznenađenje, gle čuda –  pismen, jer na podforumu Torcida.org 2005.g. uređujem topik „Mladichi – funny pictures“, koji zbog sadržaja osebujne zajebancije postaje popularniji (100 000 pogleda) od većine glavnih tema foruma.

Ohrabren iznenadnom popularnošću, odlučujem se za sljedeći korak – blog.hr. Tamo od 2006-2007 izbacivam pedesetak postova, od kojih su najupečatljiviji humoristički foto izvještaji sa narodnih derneka i bikijada, putopisi i samoironične sage o „Pravom Hrvatu“.

kurircu0.th

Blog svoj zenit popularnosti postiže kada uspijevam podvaliti srpskom tabloidu „Kurir“ lažni intervju sa mističnim „Čika Šajom“ u pola milijuna primjeraka, na što mi tih dana dnevna posjeta skače na nevjerovatnih 7 000 posjeta dnevno.  Osim tvorac, bivam i ostajem do dana današnjeg jedini fotograf, pisac i administrator TheMladicha, iako zbog fore ponekad naglašavam da smo ekipa, što je moja stvaralačka sloboda.

Napuštam blog „šampionski“, u vrhuncu slave, kada na brojčaniku posjete piše – 260 000.

2013.09.13

Nakon te epohe, bavim se uglavnom moto putovanjima i putopisima, avanturizmom, navijačkim gostovanjima i svojom velikom ljubavlju – fotografijom. Također sam strastveni ljubitelj egzotičnih životinja.

Poznan, 10.06.2012 - Nogomet: Hrvatski navijaci u centru Poznana na dan utakmice Hrvatska - Irska

 

2009.08.01.045 IMG_2816

Na ljeto 2008.g. sa svojom malom frakcijom Torcide pristupam udruzi navijača Hrvatske nogometne reprezentacije – Uvijek vjerni, čijim potezom izazivam revolt kod nekadašnjih suboraca na tribini. Preko noći od lidera postajem neprijatelj, pa dolazi do verbalnih, ali i krvavih uličnih sukoba u ljetu 2009.g.

0026

Od 2013.g. počinjem pisanje svog životnog djela, sveobuhvatne autobiografske i kronološke knjige „TheMladich“, koja će kroz moja sjećanja doživljenog opisati stari Split, nostalgiju djetinjstva, odrastanje na splitskim ulicama i život na navijačkim tribinama, realno i sa prepoznatljivim sarkastičnim stilom pisanja.

Nakon stanke od sedam godina i stvaralačkog sazrijevanja autora, TheMladichi se 01.01.2014. godine rađaju u novom, višem internetskom obliku rada – portalu.
Nije slučajno nazvan “Evolution 3rd generation”, jer je, osim sofisticiranijeg medija, ponudio i nove, zrelije sadržaje.

Prvo što bode oči je ukidanje svih tekstova i natječaja koji na bilo koji način mogu povrijediti bilo koga, osim negativaca.
Osim standardnog, prepoznatljivog i istančanog TheMladichi humora pisanog u brojnim kolumnama, koje postaju kliše rada, također se radi na promicanju pozitivnih vrijednosti, njegovanju baštine i poštivanju prošlosti kroz nostalgične priče, a posebno je primjetno skretanje i u propagiranje ispravnog života, pa se tako ismijavaju društvene devijacije, kritiziraju političke nepravilnosti, a pogotovo nepravda uperena protiv malog čovjeka.

Tako da slobodno možemo reći da TheMladichi na neki način postaju pokret i promicatelj pozitivnih životnih vrijednosti.

Godine 2014. počinjem avanturistički putovati i pisati ozbiljniji putopis u TheMladichi stilu, što znači da će time i ljubitelji takvog žanra doći na svoje, a na pomolu je i osnivanje udruge “Adventure Mladichi” za okupljanje istomišljenika iz cijele regije.

                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                    Jurica Galić Juka