Predavanje u Osnovnoj školi “Bol”, Split

TheMladichi i autor Jurica Galić Juka u projektu međunarodnog karaktera.

Godine 1990. sam završio osnovnu školu “Bratstvo i jedinstvo”. Dvadeset i osam godina kasnije, eto me ponovno u istoj školi, sada imena “Bol”, po istoimenoj gradskoj četvrti. Nostalgija je na točki usijanja.

Razlog dolaska je moje predavanje na temu “Rapa Nui” (Peru, Bolivija, Čile i Argentina) u sklopu projekta međunarodnog karaktera – “Open your mind, change your life” – u kojem, osim ove škole, sudjeluju i partnerske iz Njemačke, Grčke, Poljske i Portugala.

Predavanje je prošlo u iznimno pozitivnom raspoloženju, a za kraj bi samo ustvrdio;

“Na njima svijet ostaje. Nadam da će ga izgraditi boljeg nego mi…”

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 10.0/10 (6 glasova ukupno)

9 komentara na “Predavanje u Osnovnoj školi “Bol”, Split”

 1. Lex

  Pratim ovu stranicu već dugo, ali nikad nisam komentirao. Ovaj članak mi je motivacija za prvi komentar. Drago mi je vidjeti kako rastete u zrelosti iz dana u dan i iz godine u godinu. Od navijačkih priča, preko zaštitarskih priča, preko knjige u nastajanju, do motiviranja najmlađih na kojima svijet ostaje. Za svaku pohvalu. A sad imam i nekoliko pitanja: kako vi gledate na taj vaš životni put koji je, sigurno ćete se složiti, bio sve osim uobičajen? Jeste li ikad očekivali da ćete u životu imati priliku najmlađima davati svoj primjer?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Samo se vraćam onom istinskom – počecima. Kao dijete sam doživljavao svijet u po principima i zakonitostima kvantne fizike (pojednostavljeno, naravno), pa me odnio život i sada – radom na sebi, čitanjem, edukacijom, putovanjima i slično, vratio tamo gdje duhom pripadam. Trenutno radim na projektu još ozbiljnijih putovanja, a dogodine imam namjeru izbaciti prvu knjigu u nizu. Svakako hvala na komentaru.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 1 glas)
   Odgovori
  • TheMladichi

   Recimo da držim kako postoji razlog zbog kojeg postojim i djelujem.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 1 glas)
   Odgovori
   • Lex

    Student sam teologije, pa nemojte zamjeriti moje referiranje na apostolsku pobudnicu Evangelii Nuntiandi. U toj pobudnici, u broju 24 govori se kako, citiram: ”Čovjek koji je evangeliziran i sam počinje evangelizirati.” Taj se citat svakako može upotrijebiti i kada govorimo o vašem djelovanju. Iskreno se nadam da će naši najmlađi iz vašeg primjera naučiti nešto novo i dobro, i time potaknuti i sami se odvažiti krenuti istim (ako ne istim, onda barem sličnim) putem i neke nove ljude, u nekim novim generacijama, motivirati da rade na svojim snovima i da se vrate, kako kažete, na svoje početke i da ostvaruju svoje snove. Svakako postoji razlog zbog kojeg postojite i djelujete, a taj se razlog vidi u motiviranju i djece, a i mene samoga koji čitam vaše priče (možda bi bolji izraz bio ”gutam”). Svaka pohvala i nastavite ovo što radite, imate vjernu publiku iz raznih društvenih sfera!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +3 (od 3 glasova)
    Odgovori
 2. plisana koala

  Svako dobro ekipi TheMladicha, ali zasto niste stavili report sa bikijade Radosic 2018.? Jeste li bili uopce? Takodjer, procitala sam da izdajete neku knjigicu dogodine, o cemu se radi? 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 3. Slavonac

  Bravo juka !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 4. quick loan

  Trebate li brzi kredit? Uzmite kredit do jednog
  maksimalno 5.000 do 100.000.000 u dobrim uvjetima. Aplikacija je besplatna i povjerljiva. Uvjeti su povoljni. Stopa od
  kamata je samo 3%, a zajam je legitiman i pouzdan. The
  zajam je priznato tijelo na financijskim tržištima.
  Dakle, ako tražite brz i pouzdan kredit pod uvjetima
  povoljno kontaktirajte nas sada putem e -pošte: quickloan2020@hotmail.com ILI whatsApp: +1 (812) 266_9901

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output