Old school 2 (tattoo ožujka 2015.)

Kao što samo ime kaže, radi se o kategoriji stare tehnike tetoviranja na ovim prostorima, karakteristične za zatvorske , ulične ili priučene majstore, rađene, u najboljem slučaju elektromotorskom mašinicom i dugmetom ili, nešto bolnije, sa iglom i koncem. U svakom slučaju, rezultati su uglavnom bili apstraktno smiješni.


Perlica

(Klis, Hrvatska)

Još jedna tetovaža iz kategorije onih genijalnih, koje ne impliciraju kako je autor budala, već osoba s istančanim smislom za humor. Nema se tu što više pametno ni napisati pored slike koja je sama po sebi smiješna. Uglavnom, “Iko volijo poist u Perlice” – “Iko svoju ljubav i tetoviro…”

tattooold1

 


Rajko “Odrina”

(Prugovo, Hrvatska)

Isto kao i gospodin iznad, tetovirao smisao života. Možda se čak i znaju, jer su to dva mjesta od nekoliko kilometara udaljenosti. Svaki dan ga se može naći ispod “odrine” (stara loza, op.a.) pored gostione “Verona”. Ako nije tu, onda je na nekom drugom mjestu. Ali, kako kažu, gdje ide on, ide i stolica. I tako već dvadeset i pet godina. Dovoljan razlog za tetoviranje…

tattooold2

 


Gojko

(Sinj, Hrvatska)

Ruke izrezane žiletom i ukrašene junacima iz Disneyevih crtića. Postoji li veći vrh od toga? Postoji li na ovome svijetu veći kontrast u izražavanju svoje osobnosti? Naravno da ne postoji! Kažu pametni ljudi da je cijeli svemir u glavi i da iz nje sve dolazi. Tako i u ovom slučaju. Jebiga, generacija ranih šezdesetih na selu, televizije nema, a željni crtića. Došao na svoje tek u četrdesetima. “Ajde rođo nacrtaj mi Mikija i onu rozu mačku!” Ostalo je antologija…

tattooold3

 

 

Jovo

(Drakulić kod Banja Luke, Bosna i Hercegovina)

Ovog zanimljivog sugovornika smo upoznali pri snimanju treće epizode “Mitova Balkana”. Pitali ga da li je čuo za mitsko biće “drekavac”, a on odgovorio; “Kako ne, postoji! Zove se Milorad Dodig. On ti je brajo pravi drekavac. I vi imate drekavca, onog Sanadera, jel se tako zove? A tek onaj Turčin Izetbegović…” Pokušavamo na svaki način zaobići temu politike, što nam je bio jedan od glavnih postulata putovanja, ali jok, Jovo je nezaustavljiv: “Upropastiše nas svi. Bežite ako Boga znate s ovih prostora. Znate jezike i spašavajte se dok još možete…”
Ostavljamo ovog potpuno razočaranog čovjeka i krećemo dalje, na što nas on pozdravi s tri prsta, pa shvati što je učinio i skloni palac, rekavši: “Oprostite!”

tattooold4

 

 


Ona

(Imotski, Hrvatska)

Jebiga, bilo takvo vrijeme da se nisi mogao oženiti ako vojsku nisi odslužio. A Mate naš bio mlad pa mu imponiralo da tetovira sinonim za treću vojnu silu u Europi – ali došla devedesetih – “a ko se tome i nadao”, demokracija, pa popovi i topovi i “odnese đava” JNA. Ali tetovaža ostala. “A šta sad učinit muku ti Isusovu da je ko u selu ne vidi?” – upita se Mate. I onda se mudro dosjeti, uzme od sina tuš, te ženinu iglu i ime omražene vojske pretvori u vječni spomen na nepoznatu ljubav. Što je i govorio mještanima: “E moj Ivane da ti je znat koja je to lipotica bila…”. Čujem da mu je nedavno dodao uši i pretvorio ga u Mikija Mausa…

tattooold5

 

Molim Vas, dobro razmislite i odlučite se za jednu od ovih pet veličanstvenih tetovaža i dajte svoj glas. Samo jedna ide u veliko finale u prosinac 2015. Hvala!


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 7.3/10 (8 glasova ukupno)

8 komentara na “Old school 2 (tattoo ožujka 2015.)”

 1. bebi

  Glas imotskom partizanu 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. Perun

  JNA = ONA
  Pobeda 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 3. zoran os

  Glas imocanu. To je staro leglo udbe i partizana..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 4. joskan

  haha, koliko sam ja vidio mikija mausa. crno uvo odlično pokrije inkriminirajuću poruku

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 5. ekimir

  rajko odrina. vrh

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 6. šiptar

  Rajko, definitivno, Vidi se da je to ćovik koji se rodija umoran, i živi da bi se odmorija.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 7. Ja

  Ma “ONA” je klasika vidija već 10 puta… koji carevi 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 8. ravena

  Umorni Rajko rules!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output