Dnevna reakcija ožujka (2014)

Kolumna koja se bavi kratkim osvrtima na vijesti ili izjave iz dnevno-političkih aktualnosti.

 

Dnevna reakcija 7

WW3

Kažu, sprema se rat. Ne valja. Najbolja opcija bi bila da se sve svjetske sile pobiju do istrebljenja, a da Hrvati mudro stoje sa strane, i kad ovi potroše municiju, da ih ležerno, ono sa cigarom u ustima, dokusurimo.

(Komentar na ratne prijetnje iz Ukrajine, Index.hr 02.03.2014.)

Concerns Grow In Ukraine Over Pro Russian Demonstrations In The Crimea Region

 

 

Dnevna reakcija 8

SKANDALOZNI SKANDAL

“Nije lako, vjerujte mi, raditi s ljudima, a populacija mladih žena osobito je konfliktna jer su sklone izlascima, nedisciplini, ćakulama na mobitel tijekom radnog vremena, surfanju po fejsu i štajaznam.” – Jadao se Marko Mihovilović, vlasnik butika “Skandal” kada su ga optužili kako su ga radnice tužile zbog neisplata plača.

Je Markane. Sram ih može biti što traže svoje plaču od 2500-3000 kn u sezoni. Još bi prasice, izlazile u diskoteke? Bludnice obične..
Meni je to isto neshvatljivo, isto kao i da mogu mogu ogladnit u tih pišljivih 8 do 12 sati rada. I još bi plaču? Ma nemoj!? Fejs? Jeba im Fejs mater!
Triba si ti to dobro pribit! Pa nek znaju cijeniti posao. Koliko bi cura bilo sritno da može bar dolaziti na posao? Fuj!

Dobro si Ti brate i učinija što im ne daš ništa. Neka radu samo pa će manje imati vrimena za mislit na ludosti. Ka i u Afganistanu. I svi sritni.
Šta one znaju sa parama? Kupile bi rimel za oči ili ka ova cura na slici – majicu na Paju Patka. Strašno.

Ne znaju oni ka Ti lipo upravit parama pa krstarit jahtom po Jadranu ili dite poslat na koleđ u Englesku. Nego prika moj, čujem da si bija i u gardi, u specijalnim diverzantskim jedinicama? Kapa doli zbog toga. Eto, moglo bi se nešto napisati i na tu temu u jednoj od slijedećih epizoda TheMladicha…

(Komentar na medijski rat između oštećenih radnica i vlasnika butika “Skandal”, Slobodna Dalmacija 25.03.2014.)

Untitled-1

 

 

Dnevna reakcija IX

MAMINJO

Jos se sjecam scene iz proslog desetljeca koja mi se urezala u pamcenje. Interventni policajac vodi malo dijete, od nekih 12 godina, za ruku. Scena bi bila idilicna da mu je on otac. Ali malisan od 11-12 godina je zapravo uhapsen. Da, naknadno vidim da on ima sal oko vrata. Vjerovatno je za nekog starijeg unosio baklju i pao. Bilo je to u doba eksperimenta s famoznim zakonom o navijacima. Malisan je bio jedan od prvih na kojem se primjenjivao. Kasnije su usljedila stroga pridrzavanja tog zakona, od privodjenja istinskih huligana do apsurda da se nekome savija ruka i hapsi jer je uhvacen sa 0,33 pivom. Za to ZLODJELO bivaju kaznjeni visokim novcanim kaznama i od godine pa na dalje boravka u policiji dok ti igra voljeni klub. Ali neka, prevda je jednaka za sve, pa neka sude i presudjuju.
A dali je bas tako?
Deset godina kasnije, jedan kauboj, na derbiju u Splitu, krsi zakon u najmanje deset tocaka. Provocira i potpaljuje atmosferu u kojoj se moze glava izgubiti, vrijedja, prijeti, skace ka klokan sa jedne tribine na drugu, razmjenjuje sakama s gledateljima. Dali ga policija hapsi? Ne, dapace, cuva ga ko predsjednika. I vojska placenih tjelohranitelja. Kazu da ce biti novcano kaznjen? Super. Nece moci spavati zbog tih 1000 kuna kazne. A dali ce boraviti u policijskoj stanici za vrijeme utakmica Dinama sljedecih godinu, dvi? Nece? A zasto? Zato sto postoje smrtnici i bogovi. I bas je jebeno svima normalno da mulca hapse zbog petarde, ali ne i kauboja. Jer kauboj ima novce, a novci pokrecu svijet. A ja se serem po tom svijetu, a jos vise po potlacenim i zgrbavljenim koji su tu gdje jesu bas zato sto sute ko picke!!!!

(Reakcija na divljanje Zdravka Mamica na derbiju u Splitu,www.novilist.hr, 22.03.2014.)

mamic-tuca


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 6.3/10 (8 glasova ukupno)

Jedan komentar na “Dnevna reakcija ožujka (2014)”

  1. marko neoporezivi

    Jeba joj pajo patak familiju! Mogla je u skandala uzet majicu dvi i svi sritni.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +1 (od 1 glas)
    Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output