Brico

Priča o bezvremenskim nadimcima ili što se desi kada se ispred nadobudnog Mladicha praviš važan…

 

Radna_akcija copy

 

Idem prije par dana od ribarnice onim uskim prolazom prema pijaci i odmah primijetim da sa desne strane više nema one stare brijačnice. Promislim, je da je brico bio neuredan, brije te, a oni mu prsti smrde po duvanu, ali opet, još jedan stari simbol Splita ugašen.
Mrljam sebi u bradu i onda mi se vrati ta riječ – Brico. Mala asocijacija bolesnog mozga i već sam u autu u 1998. godini.
Mislim, još sam ja tu, upravo šetam preko Đardina, ali u sjećanjima sam na putu sa još troje glavonja, sa kojima idem obaviti neki zaštitarski posao.

U dvadesetim smo godinama i što bi nam drugo bilo tema priče nego – sex? A vjerovali ili ne, u to vrijeme su sve gospodične „doli“ bile, malo, hm, dlakave.  Dapače, neke i preko mjere. Ma budimo realni,  sve su bile ko jetiji. Eto.
Brijale su se samo prije odlaska u rodilište, bikini zonu pred ljeto ili ako su imale stidne uši. Ali u tom zadnjem slučaju bi bile usmrćene, jer mužu ne bi mogle sakriti blud, budući da se ta neviđena perverzija nije mogla opravdati nikakvom modom ili higijenom.
Da ne govorim kako bi muškarac reagirao kad bi je prvi put takvu vidio, doslovno bi se nasmrt prepao.
Tako je onomad „popularna“ srpska erotsko – muzička grupa „Braća bez gaća“ čak i otpjevala tu neprirodnu pojavu;

„Kad je gače skinula, bela ala zinula, uplaših se,  ispado budala,
ma to je mala pičku obrijala…“

Da, da, gospodo. To je tada bio strašan taboo. Hihotali smo se na tu temu, crvenili u obrazima i lagali jedno drugog o „uspjesima“;
– Je, brale, dera san ja prošlo lito jednu muslimanku. E, ee…, one se briju radi vjere.
Odjednom se u razgovor ubaci „uvijekpametni“  Landeka,  jedini malo stariji;
E dico moja, imate vi još puno pure isti da bi bili na mojoj razini.
Kako to misliš? – Upita ga Teo.
E pa lipo, ja san svoju ženu prije poroda sam obrija, nisan tija dat gušta doktoru. – Kaže „napredni“ Landeka  i cinično se nasmiješi  seksualno neiskusnim kolegama.
Jebena sekunda mi je trebala da mi opet taj isti, bolesni mozak proradi i da mu sa pobjedničkim osmijehom potvrdim;
U pravu si brico

Trebam li napominjati da smo ga taj dan, uz salve smijeha, tisuću puta nazvali: „Dođi Brico“, „Dodaj mi to Brico“, „Ajmo na kavu Brico“…trebam li napominjati da ga i dan danas svi zovu Brico, trebam li napominjati da još nema načina kako bi objasnio vlastitoj ženi i djeci zašto ga tako zovu, a čovjek završio srednju automehaničarsku.
Vjerovatno će mu jednog dana i na nadgrobnoj ploči ispod slike pisati L. B. – BRICO.  Sa velikim slovima, jer su ga svi tako zvali. Čak i pop na sahrani, sa naprezanjem da ne pukne od smijeha;
Draga braćo i sestre, naš Brico je bija vridan, pošten…bla…bla…bla…

Ali realno gledajući, dobro je i prošao. Jer mogao je na kraju biti i „Pičkošišač“ ili „Vaginobarbir“.
A ne smijem ni pomisliti što bi bilo da se nesretnik kojim slučajem pohvalio kako je bas on velemajstor u „obradi“ gore navedene šajkače? Kako bi pred Boga sa nadimkom Plazo ili Trljan?


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.9/10 (22 glasova ukupno)

2 komentara na “Brico”

 1. Duxy

  Landeka stara mrcina, glavi filozof u ex Tajgera. Jedanput se pohvalila u kafiću da je obrezan. . . To mu je bila najveća greška!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
 2. TheMladichi

  Hehe.. Lado alias Conan Barbarin. Covjek impresioniran veličinama kita, hahahaha…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
Komentiranje nije moguće.