Kolumna u kojoj ću pisati o pričama sa ulice, mladenačkim zabavama i raznoraznim zanimljivim situacijama iz prošlosti i sadašnjosti. Tipična splitska tema, koja se prepričava i sa kojom se uz pivu natječeš sa drugim sugovornicima iz ekipe u kafiću, na klupi, zidiću.. Što se više pije, rasprava je grlatija, a samim time i zanimljivija. Samo se treba skocentrirati i zapamtiti je za Vas… :)

“Posljednji garburaš”

“Dijete Facebooka, kompjutera i igrica. Mislili smo da ga petarde neće zanimati. Ali uživao je i u njegovim očima smo vidjeli nekadašnji sjaj naših očiju. Možda on bude zadnji svjedok užitka stare generacije u nečemu tako nebitnom i bespotrebnom. Posljednji garburaš.”

Pucačke igre – 2. dio retro serijala “Generacija XY”

U Splitu se uvijek znalo s kada je „đir“ od čega. Na primjer, u vrijeme „đira od pljuca“, nisi smio imati ništa osim njih, a što je bilo najzanimljivije, po nepisanom pravilu i bez ikakvog dogovora, sva djeca grada bi gotovo istovremeno prešla na korištenje tog oružja, bez ikakve obavijesti ili neke posebne komunikacije. Jednostavno se znalo kada je vrijeme od čega.

Ep o jednom namazu

“Nama mulcima je, ipak, najdraža bila ona skroz malena, od par grama. Em što bi lako stala u džep u dućanu, em što bi, nakon konzumacije, plastični paketić poslužio i kao brodić u nekoj lokvi vode.”

Selo moje malo

Svako selo Dalmatinske Zagore ima svoje priče, običaje i tradiciju, ponekad na granici sulude bizarnosti, a na meni je da taj svijet u nestajanju zabilježim za neke nove generacije…

Poljička kuća

Nakon nekoliko fotoreportaža iz te kultne narodnjačke kuće s periferije Splita, nalik na onu Tarantinovu iz “Sumraka do zore”, konačno vam donosim cjelovitu i istinitu priču o tom fenomenu s granice stvarnog. Uživajte…

Čipe

“Neki ga spominju kao kriminalca kojeg su svi poštovali, drugi ga uzdižu kao Torcidaša s najvećim mudima, a za mene je on još uvijek onaj mršavi, simpatični i neozbiljni dječak s bolnice.
Ma što na kraju bilo točno, o njemu se priča i nakon šest godina od iznenadne smrti, a to je karakteristično samo za one koji su ušli u LEGENDU”

Udarnici

Priča o dvojici tinejdžera (i neradnika) koji se nađu u situaciji da moraju raditi kod robovlasnika iz Imotskog

Brico

Priča o bezvremenskim nadimcima ili što se desi kada se ispred nadobudnog Mladicha praviš važan…