Bosanska posla

Kratke pričice dešavanja u Klubu Bačvice i na redarskim vratima, ljeta Gospodnjeg 2013.

 

NeleKarajlić

 

 

Redarske kronike XII

11.09.2013.
Bliži se kraj sezoni. Najvjerovatnije zadnja ljetna kronika. Uglavnom, dolaze dva Francuza i jedna cura sa njima. Klošarske face, ali nisu od jučer. Dobrano pijani i drogirani, valjaju se svi troje u ljubavnom trokutu na mjestu di se piša, bacaju žvake, povrača, ispuhuje nos. I da će uči. Ja ne dam. Kraj sezone je, sam radim. Guram jednog, prijeti policijom. A to je loše za zaštitarsku licencu. Ne mogu ih oboje u kravatu. A ni izudarat zbog posla. Kuja se smije. Zabavno joj. Meni nije. Pogotovo kad dolazi jedan naš. Izrezano lice, na dopu, ali ima ga. On hoće kuju uvest. Kaže zaljubio se i da bi uša sa njom unutra. Sad ih već ima troje. Sad i ja dobivam zelju da ih polomim, pa u kurac i posao. Francuz nesto “fak”..fakče. Odjedanput mi đavo daje signal. Kume, pa čujes li šta ti govore? – Obratim se domaćem dopđiji. Šta bogati? Pa al ne čujes da ti jebu mater i pričaju da si šonjo?? Pljus – francuz trenutačno dobija šamar, a đaner po šaku u oko, od po svakog francuza po jednu. I tako se oni isprid dave, ja ispijam piće i uživam bar pola minute do dolaska policije koja je bila u patroli. Svi vezani, “donedavnonasmijana” kuja plače, a ja uzimam dnevnicu i zviždukajući idem put kućice-slobodice.

 

 

 

Redarske kronike XIII

21.09.2013.

Ipak sa trinaestim nastavkom završavamo “Kronike” dan prije završetka sezone. Još se smijem na tu scenu. Naime, iz Tropika izbacuju “Stanlija i Olija”. Olio je mali debeli Rus, cirkuskih dimenzija, koji optužuje Stanlija da mu je ukrao 100 eura iz đepa. Stanlio je, gle čuda, Bosanac, dva metra visok i ekstremno mršav, ali mišičav. Sigurna “šesnaestica” na baušteli. Epska svađa. Bosanac želi ubit rusa, uvrijeđen što ga je ovaj optužio, očito, po reakciji, nevino optužen. I dok ga smirujemo, debeli i razmaženi Rus zaustavlja interventnu ophodnju policije i pokazuje prstom na dugonju. Kolega moj mu savjetuje: “Bježi dok moš”, a Bosanac, sa glupom facom, nalik na izduženog Nelu Karajlića začuđeno: “Ma što da bježim bolan?”. Kako je debeli “pačao” prstom u njega, dugonja nestade trkom niz skale, a panduri za njim. “Stani, stani!”, a Bosanac trčeći: “Nisam uzo pare bolan, što vam je ljudi??”
Urnebesna trka okolo objekta, pa po plaži…dugonja u jednom koraku napravi tri pandurska, uglavnom – neravnopravna trka…svi plaču od smija. Brišuči suze shvatim kako pošten čovik naivno upadne u probleme…


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 8.5/10 (18 glasova ukupno)

2 komentara na “Bosanska posla”

 1. Dobri

  A stari gusta san čitat…piši bilo šta, samo piši…imaš mota!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 2. Slavonac

  Juhu , uvijek se dobro nasmijem
  Svak čast
  Pozdrav

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output