Ultra Europe

Ili kako je mladi talijanski par proveo dugo očekivani, partijanerski vikend na egzotičnom jugu Europe…

prije_ultre13-1207_586447S1

Photo by: Jutarnji list

 

Mladi Gepetto je cijelu godinu, s osmijehom na licu, sanjario samo o godišnjem odmoru, pa čak i dok je rezao pramenčiće kose u frizerskom salonu u kojem je radio.

I to kakav godišnji. U gradu koji je od njegove rodne Ravenne bio odijeljen Jadranskim morem, koji je bio tako blizu, a opet tako daleko i o kojem je slušao od svoga djeda koji je tamo bio u drugom svjetskom ratu. U carskom gradu Spalatu.

Kazao mu je da tamo žive primorci kao i kod njih, da su topli i gostoljubivi, a grad prekrasan.

Razlog više da tamo ostanemo i nekoliko dana nakon partija – pomislio je ljepuškasti Talijan i još jednom prebrojao marljivo ušteđene eure koje je naumio da potroši sa svojom partnericom Fabricijom.

Da se razumijemo, napisao sam Fabricio, a ne Fabricia, jer se radi o muškoj osobi koji je, u toj gay vezi, imao ulogu nježnije strane.

Radio/la je kao medicinski brat, iako se,zapravo, osjećao/la kao sestra i Gepettovi roditelji su ga obožavali.

Jeste ljudi moji, sjeverna je to Italija koja već odavno ima razvijenu svijest o seksualnim pravima, za razliku od barbarskih plemena s juga.

Ne, nije se Gepettov otac, po zakonu suprotnosti, zvao Pinocchio, već Antonio i poželio je budućim mladencima lijep provod, tog dana kada su sjeli u svoju rozu “Volkswagen” “Bubu”, te im, zavidno cvrcnut od plagijatskog “Prosecca”, dobacio;

I da mi se s unukom vratite! – pa je nakon toga zajaukao od supruginog lakta u rebra, kao podsjetnik na izrečenu glupost, te se i sam zarumenio u obrazu shvativši da se, iz seksualnog odnosa njegovog jedinca, mogu začeti jedino hemeroidi.

Radost putovanja im nije pokvarilo niti to što ih je revnosna policija, na granici, pretresla do kože, uvjereni kako će kod mladog para naći drogu, a našli su samo neka seksualna pomagala koja su im bila toliko smiješna, da su se onim širokim, žvaljavim ustima grohotom smijali, pa čak i fotografirali mladiće, koji su to sve stoički otrpjeli, kao i kad su u “Macole” pojeli juhicu, a šaljivdžija im na kasi otukao račun za janjetinu s prilogom.

Dobro, Fabricio je bio na rubu plača zbog tih neugodnosti, ali bi ga Gepetto uvijek raspoložio i, kao pravi muškarac, utješio.

A kad im se na Klisu ukazao prelijepi grad na moru, obasjan onom zlatnom bojom pred zalazak, njihovoj sreći nije bilo kraja.

Pa ovo je raj na zemlji. – kroz suze je ustvrdio Fabricio.

Trebalo je samo naći prenoćište koje su rezervirali preko interneta, a podaci na navigaciji su glasili: “Zagorski put 21”, gdje ih je i doveo, ispred kuće na kojoj je autolakom bilo napisano “Apartmani kod Braje”.

A kakav je Brajo mogao biti nego krupan i brkat, u kasnim četrdesetim, pa im takav, ali uz to još i namrgođen, otvori vrata, iza kojih je na zidu visila slika klempavog Pavelića i mnoštvo bajuneta.

Šta oćete? – rekao je pušući im u lice dim od Kolumbo cigarete.

Io Gepetto e... – predstavi se mladić, a gorostas se konačno nasmije i tresne ga po nejakim leđima.

Pa šta ne reče da si ti onaj mali šta je rezerviro sobu? Sad će vas Brajo odvest do… – pa mu se najednom zamrzne osmjeh, izbulje oči, te kroz zube procijedi;

Čekaj, mali, Bog te jeba, a di ti je gospođa??

Talijani zanijemiše. A domoljub Brajo dovati onu ispaljenu “zolju”, vičući;

JEBAT ĆU VAN JA MLIKO MATERINO PEDERSKO! – nakon čega je počeo udarati po njima gdje je stigao, pa i preko ceste dok je trčao za njima.

A ispred lokalnog kafića su mu “dali ruke” i maloljetni dileri, hvatajući ih sve do “Kauflanda”, gdje su pronašli spas bacivši se u zagrljaj policijskoj ophodnji.

Fabricio je bio neutješan, ali je svejedno pratio svog dečka u brojnim neuspjesima koje su nizali.

Nitko ih nije htio primiti u kuću. Osim jedne dobre bakice s crnom, tradicionalnom maramom, koja im je, doduše, malo skuplje naplatila, ali ih je dovela ispred fine zgrade, pred kojom su samo trebali pričekati da bakica pospremi stan i pozove ih da uđu.

Ali prošlo je i pola sata, ali od bakice ni traga. Nakon dva sata pristojni Gepetto uđe u portun, te ga oblije znoj kada ugleda druga vrata za stražnje dvorište, na kojoj je bila zalijepljena cedulja s natpisom: “Perire frochio” (hrvatski: “Crknite pederi”, op.a.).

Kakvi su to ljudi? – upitao je vječno uplakani Fabricio, a po prvi put je i Gepetto klonuo duhom.

Odluče spavati u autu, što su i napravili, barem do onog trenutka kada ih je probudila policija i napisala im kaznu od sto eura, po glavi, zbog spavanja na javnom mjestu. Bez računa, naravno.

Već je zora svitala kada je naišao neki pijanac i odveo ih u svoje dvorište, da parkiraju auto i spavaju, što im je uredno naplatio.

Probudili su se oko podne zbog graje djece koja ih je kroz prozor slikavala i vrućine sunca, pa je Gepetto, rastežući se rekao;

Ajmo ljubavi nešto pojest. Divan je dan i nitko nam ga neće pokvariti!

Krenuli su tako s dozom jutarnjeg optimizma, potpuno nesvjesni da zadnjeg branika nemaju, a da im je preko jednih vrata nacrtan kukasti križ, a na drugim ogromni kurac.

Parkirali su u samom centru kod “Fife”, pojeli po tanjur sarmi koje su, za promjenu, zaista bile ukusne i uživali u suncu uz “macchiato”.

Idilu im prekida sumnjiv tip iz obližnjeg parka na “Matejuški”, očito diler, koji ih upita;

Ju niiid drags?

Konačno stvari kreču na bolje. – zadovoljno ustvrdi Gepetto, svjestan da će im ovaj susret uskratiti vrijeme koje bi potrošili u potrazi za istim sredstvima.

What you got? – upita muška glava talijanskog para, a diler mu pokaže plave i roze tablete.

Prve su bile velike i sa znakom neke strijele, a druge male i s omegom kao logom.

Fabricio je bez razmišljanja kupio deset tih malih, po cijeni od sto kuna komad, dok se Gepetto dvoumio, pa ga na kraju upitao koje su to i kako da su toliko velike, pa mu je “masni” odgovorio da su to “strile koje tuču direktno in d hart.”

Gepettu nije preostalo ništa osim da ih kupi pet, jer su, kao, vrijedile za dvije i radosno klikne;

A sad…zabavaaa…

Oko 17 su krenuli put stadiona, ali su parking našli tek oko 19. Lagana šetnjica do stadiona od trgovačkog centra “Joker” i eto ti naših junaka pred stadionom oko 20.

Nema sekiranja. – kaže Gepetto i poljubi Fabricija koji je s “Go pro” kamerom bilježio svaki trenutak oko sebe. Čekali su čekiranje karata punih četrdeset i pet minuta, a kontrolu na ulazu još gotovo uru.

Sva ta muka je vrijedila truda kada se konačno ispred njih ukazala prekrasna panorama unutrašnjosti stadiona.

x30334607013481285_2

Sad se još samo treba dobro “urokat” i uhvatiti plesanja. – reče Gepetto, pa primijeti musavu facu partnerice.

– Što je sad Fabricio? – upita, a ovaj mu odgovori;

A ne mogu popit tabletu na suho..

O mamma mia. S vama ženama uvijek neki problemi. – ustvrdi Gepetto i krene ka šanku.

Na kojem je za red izgubio još sat vremena jer je bio problem s nekom, prokletom, naplatom putem elektronskih narukvica.

Kad je astronomskih deset eura potrošio na dvije bočice vode, stao je u red za wc, gdje je, pogađate, izgubio još puno vremena.

Ušli su znojni od nervoze i zalupili vratima, da što prije otplove u svijet blaženosti, ali je pod bio sav od izmeta. Fabricio je, naravno, kukao, a Gepetto se popeo na školjku, samo da ne kmecka nogama od govnast pod.

I tada vrhunac zla. Uz zvuk: “KRAŠŠŠ” – puca keramika i “Pinokijev ćaća” upada do koljena u govna.

Mamma mia! – je bilo zadnje što je rekao prije nego li je, od muke, u usta stavio sve tablete koje je imao. Fabricio odmah za njim.

I onda…mrak.

Diži se, jeba te Isus! – govorio je smetlar dok ga je nogom budio.

Bilo je gotovo podne, ali sljedećeg dana. Gepetto je zbunjeno gledao na stotine uspavanih oko sebe, tražeći Fabricia, sve dok mu jedan nije objasnio da mu je partner odjedanput počeo urlati, raditi tombole po travnjaku i zalijetati se glavom u zvučnike, sve dok nije ugrizao policajca za nogu, pa su ga ispendrečili i odvezli na odjel psihijatrije.

Tek tada je shvatio da im je diler umjesto “Extasyja” dao krive tablete, jer je, na sreću, kao i mnogi drugi oko njega, dobio neku konjsku tabletu za smirenje, pa je, umjesto da pleše, što je bilo i bit ovog putovanja, zaspao, za razliku od jadnog Fabricia koji je popio neki ultra jaki anabolik za borbe pasa, što je rezultiralo njegovim ludilom.

I to trajnim, jer su ga u Italiji samo premjestili u neku njihovu lokalnu ludnicu. A Gepetto se, shrvan Fabriciovom sudbom, objesio među šunke na tavanu, nakon što je zapalio oca, jer ga je ovaj veselo upitao;

– I onda sine, kako je bilo u tom predivnom gradu iz mladosti tvoga djeda?

Poanta priče? Nema je. Jednostavno, dođite nam i dogodine!


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 8.9/10 (35 glasova ukupno)

32 komentara na “Ultra Europe”

 1. Torca

  Bolesni genije.. 🙂

  vrh!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +4 (od 6 glasova)
  Odgovori
 2. Portun

  hahaahahaah

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 3. vucibatina1950

  Loše
  Preloše

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +5 (od 11 glasova)
  Odgovori
 4. irud

  hahaha dobar dobar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 5. kikica

  hahahahahah

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 6. Ka brale

  Dobra fikcija iako ima likova koji su slicno prosli. Nasmija si me Juka do suza. Da dobar provod, kod nas bi im starci rekli; dobar s-provod. A ono s šunkom, dobro nisi napisa da se od muke nije napusija pa obisija ka šunka. Vrh brate! Samo tako nastavi, svaki dan bar dvaput posjetim stranicu da vidim komentare. Pa si me ugodno iznenadija s ovim tekstom, zavarija sam na neke tvoje bisere od smija! Pozz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 3 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Hvala brale. Do devetog miseca sam “u sezoni” i radim po dva posla, tako da cu pisat malko rijeđe, ali kad budem pisao, onda ce to bit bas ono od gusta i punih pluca inspiracije..pozz

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 3 glasova)
   Odgovori
 7. P.S.

  Nego kad ce novi dio knjige?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Sve se periodicno vrti kod mene. Znaci, dio iz knjige ide nakon ciklusa od 6, 7 postovamm

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
 8. mister mojo

  Odlicno :)))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 9. Kuks

  Strašna priča, nema šta… Za izrigat se…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -3 (od 11 glasova)
  Odgovori
 10. tt

  Bzv…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +4 (od 4 glasova)
  Odgovori
 11. yofe

  Postajes ko ante tomic sa ovim cinizmom. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 5 glasova)
  Odgovori
 12. P.S.

  A tko je cinizan; Katolik ili ti? On koji pise a ti se rugas. Postuj neciji trud i zasto cinizam?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Mislim da cak nije mislija nista lose s time. Vjerovajatno je tija reci “sarkazmom”. Ali svaka cast njemu, Smoji i svim drugim piscima, ja imam svoj stil i niti ama bas jednog uzora. Samo tako mozes biti originalan i zanimljiv…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 3 glasova)
   Odgovori
 13. P.S.

  Postujem tude misljenje. Shvatija sam. Sve do jedne granice?! Puno ljudi, puno cudi! Cekam te price. Pozz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 14. propela

  Iako fiktivna, prica je brutalan opis stvarnosti.
  Autor se minuciozno izruga razlicitim stereotipima, crni humor de luxe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 15. Brlja

  Ma ja sam bio gore u loži na zapadu (naravno da nisam platija kartu) i bila su dva ljubavnika iza mene na tribini, lipo su se grlili i ljubili. Niko ih nije dira niti su se oni dirali u ikoga. Ali zahodi, pa to je ljudi moji… Pitam ja zaštitara: “ka viš ja sam ovde u loži, ej elita (bez kune u zepu), reci ti meni di je kondut, di se elita piša?”
  Brale samo pokaže prstom doli u onaj prostor između terena i tribina. A doli pedeset ljudi drži kite u ruci naslonjeno dlavom na ogradu i toče… A štaš, moram i ja dolit, nesmi rijeka pišaline ispod tribine presušit.

  E znaš o kome napiši post? O radnicima čistoće koni su svo to sranje čistili…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 16. -TŠ-

  Šta ovo nisu predrasude da su talijani pederi. Mislin da bi ti bolji par bija neki njemac i turcin.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
 17. P.S.

  Turci su poznati po tome ali europa je ka napredovala?! A u kojem smjeru? Cak se i u lipoj Engleskoj Sir Elton ozenija, uda, isti kurac.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 18. nadimak

  dođite nam i dogodine haha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 19. doktor

  moja priča s ultre, ono možeš li nas dvi odvest do mravinaca za 200kn and my friend will givu you blowjob 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 20. Themladichi Fan

  Prica odlicna kao i uvjek samo tako nastavi.
  I pusti ove glupe price o placeniku nek selo prica sta hoce.pozz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 21. P.S.

  Ponukan tvojom prvom izjavom otvorivsi stranicu ne mogu a da se ne osvrnem. Evo ovako. Posto te znam mnogo god. prepoznajem tvoj inat. Stoga samo razmisli o ovom. Medu komentarima je vecina pozitivna i bez prozivanja. Zato citam, gustam i komentiram. Osobno sam i ja jednom revoltiran prozivanjem da si placenik upitao, zasto ljudi, neznam, kazite? To je bila bit komentara! Stoga ne mogu a da ne kazem iako ce neki rec ulizivanje, ja kazem: Brate samo tako nastavi a sama brojka koliko posjeta imas medu brojnim pricama (narocito knjiga i price s tribine, istina brate!) govori o tvom trudu, osobnoj fatisfakciji na radost (nas) mene kao krajnjem citaocu dovoljno sama za sebe govori. Stoga pusti placenike i naplati svoje troskove bez nerviranja! Jer da nema tvog bloga nebi bilo ni ovog komentara kao i mnogih drugih! Pozz. Krajnji citaoc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
 22. amidala

  Osima zahoda, još jedna stvar na Ultri je gadno štekala. To je odnos organizatora prema nama koji smo osvojili ulaznice na nagradnoj igri. Bilo nas je preko deset, ulaznice smo dobili na više različitih portala ili radio postaja. Čitav dan su nas … u zdrav mozak. Prvo dođite u 12h, pa dođite u 14h, pa u 16h, pa u 18h. Vrhunac gluposti – umjesto ulaznica smo dobili samo narukvice (niti vauchere) i to u 19:30h. Meni to govori samo jedno: vjerojatno je ekipa naše ulaznice prodala na crno. Opravdavali su nam se prvo da nisu dobili popis dobitnika nagradnih igara (u 21. stoljeću čitav dan čekaju popis koji se može poslati e mailom!), a zatim da nisu dobili narukvice za nas. Napominjem da su sve narukvice iste te da ih samo treba “skenirati”, dakle mi nismo dobili nikakve posebne narukvice. Osobno sam u 19h zvala u Zagreb osobu s portala na kojem sam osvojila ulaznice, gospođa nije mogla vjerovati kad sam joj rekla što se događa. Nazvala ih je i za pola sata se pojavio popis i svi smo dobili narukvice. Moje narukvice su radile, ali sam srela i jednog momka čija narukvica nije radila.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 23. Jole

  Ajme koliko loših pokušaja gađenja svog grada, regije, države … Tragedija … Čoviče proće ti život dok svatiš da živiš u najboljem gradu. regiji, državi na svitu. Poveži malo dva i dva, cili svit dolazi se divit, hrana, piće, sigurnost … A lokalni? Pa opet poveži dva i dva. Nabrijavanje na prosvjede, akcije, parade … I? Dođe dvista ljudi! Čoviče svati više -NE DOLAZE ZATO ŠTA IN JE DOBRO!!!!!! SVATI MOLIM TE.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Malo kritike i sarkazma ne šteti. Obožavam svoj grad i ma koliko putovao, samo u Splitu želim živjeti i umrijeti.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output