“Šuti i navijaj!”

To je bila povijesna izjava jednog bistrog pripadnika “narodne milicije”, prilikom upada na tribinu “Torcide”, negdje u Bosni, sredinom osamdesetih godina. Rat je završio, Hrvatska je samostalna, nesretne milicije, zajedno s još nesretnijom Jugoslavijom, više nama, pa se nameće zaključak kako nam je u demokraciji bolje, barem što se ljudskih prava tiče. A dali je tako, prosudite sami iz istinite priče vezane za “Zločeste dečke” iz Zagreba.

60946479-bbb(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)


Prva priča

Plavi tramvaj, broj dvanaest, zaustavlja se na stanici kod Trešnjevačkog placa. Ulaze životom ispijeni putnici, ulazi i Matija. Sredovječni gospodin, očito zagrebačkih korijena.

Pogled lijevo, pogled desno, ali karta ne ulazi u aparat za poništavanje. Iako je crven u licu zbog toga, zaključuje kako je mirovina mala, a kontrolore ionako ne vidi. Valjda će izdržati dvije stanice do Cibone. Odjednom;

Daj stari kartu na uvid!

Bio je to kontrolor. Trenutak tišine, a drhteća ruka pruža neponištenu kartu.

Mogu vam gospodo objasniti i voljan sam... – objašnjavao je Matija, a ogromni kontrolor usklikne;

Jasmine, imamo švercera!

A Jasmin, nalik na Safeta Sušića, ali mnogo ružniji, u tri koraka pretrči tramvaj, uhvati nesretnika s leđa i blokira mu ruke ispod pazuha, te viknu;

SAD GA, SAD GA HALILE!

Pokušao je Matija protestirati, ali mu je Halilova šaka u želudac izbila zrak, tako da je iz nesretnikovih usta izašao samo uzduh: “Khhhhhhhhhh…”

Nakon još nekoliko takvih udaraca, gospodinu je na nos izašla krv, a iz usta je izletio komad “Konzumovog” batka s akcije.

Jedna žena se pobunila – “Što radite, ubit ćete čovjeka?” – a Jasmin joj je zaprijetio – “Odstupi bona da ne bi i ti degenek dob’la!”

Srećom, tramvaj je stao na stanici, a Matiju su izvukli za kragnu vani i doveli do dva policajca, koji su tu očito čekali po dojavi.

Znači, to je taj zločinac? – upitao je policajac, a Matija šokiran odgovori;

Kakav zločinac, pa pogledajte što su mi učinili? – te pokaže na krvavi nos.

Vidi, još je i bezobrazan! – reče policajac, te mu savije ruku i počne ga vući put auta. Drugi ga je tukao u leđa i potiljak, a i veseli kontrolori su ga još nekoliko puta šutnuli nogom u guzicu.

Na kraju su se policajci rukovali i zahvalili svojim kolegama iz “ZET-a”, te odveli zlotvora pred sud.

Za svoje monstruozno nedjelo je, zbog starije dobi, dobio samo dvije godine uvjetne, ali je zato kaznu platio punih 14 000 kuna, uz obvezan trogodišnji rad za opće dobro.

Nakon isteka kazne, osuđenik više nikad nije ponovio slično djelo, što bi mogli okarakterizirati kao potpuni uspjeh jedne odgojne mjere.

Druga priča

Martin je bio ulični prodavač pereca i uštipaka u centru Zagreba. Uvijek nasmijan i vedar, spreman i ne naplatiti, samo da ga se poštiva kao čovjeka.

Ali taj dan to nije bio slučaj. Dok je pričao s mušterijom, nevaljanci su mu otkočili kolica koja su jurnula niz Dolac i zaustavila se u obližnji zid.

Bog vam jebal majku! – opsovao je, više za sebe, vrijedni Martin.

Dok je sastavljao razbijena kolica, neki kažiprst mu nekoliko puta tapne po ramenu.

Gospon, jeste li vi to opsovali Boga, prosim vas lepo? – obratio mu se neki fini muškarac u skupom štofu.

Ma jesam, ali od muke. Znate, djeca su mi… – PUF!! – AJOOOJ!! – bio je bolni vapaj Martina nakon udarca šake u bradu.

Ti ćeš vrijeđati Gospodina, a kmetu jedan? – pa ga pritisnuo nogom za pod i počeo vikati;

LJUDI, LJUDI, UHVATIO SAM HERETIKA!!

A bijesni narod je dotrčao i okružio ga. Pokušao je ustati, ali su ga zasuli i nogama i šakama.

UBIJ NEVJERNIKA! – vikale su kumice s pazara dok su ga vukle za kosu i udarale onim drvenim klompama po tijelu.

U IME BOGA STANITE LJUDI, UBIT ĆETE ME!! AAAAAj!! – zapomagao je Martin, a netko mu je dobacio;

A sad Ga dozivaš, a Judo? OBJESIMO GA!! – a narod je potvrdno klimao glavom.

Stanite ljudi. Nemojte tako. Mi smo dobri kršćani i odvesti ćemo ga u prvostolnicu pa neka mu kardinal pošteno sudi! – spasio ga je linča muškarac u štofu.

Tako je i bilo. Dovukli su ga do Zagrebačke katedrale, gdje je poglavar odlučio da ga se išiba po dlanovima i uroni u krstionicu.

Glu..krklj..gluu… – ispuštao je Martin zvukove borbe za život, dok ga je zvonar gnjurio u svetu vodu, praćen nadahnutim govorom debelog kardinala;

Izlazi zloduše iz tijela ovog poganog čovjeka, IZLAZIIII!!

Nakon sat vremena egzorcizma, svećenik je zadovoljno protrljao rukama i rekao;

Sveta crkva je napravila sve što je imala u svojoj moći. Sad ga predajte svjetovnom sudu!

Ubrzo je došao kombi interventne policije, ugurao ga šakama u vozilo i po hitnom postupku izveo pred dežurnog suca.

Psovač, jeli? Hm... – rekao je sudac, pa mu odredio kaznu od dvije godine i šest mjeseci strogog zatvora. Bez mogućnosti pomilovanja.

Odležao je gotovo dvije, prije nego se objesio, shrvan nepravdom.

Bila je to Božja volja! – rekli su zatvorski čuvari dok su ga skidali.

Treća priča

Treća priča zapravo i nije priča, jer ako ste se na prve dvije zgražali ili hihotali s tim kretenskim osmjehom, komentirajući kako je to nemoguće i kako je to samo plod autorove bolesne mašte, sada vam predstavljam jednu istinitu i ništa manje nevjerojatnu, a događa se, vjerovali ili ne, četrnaeste godine dvadeset i prvog stoljeća – u jednoj demokratskoj državi i članici Europske unije.

Da se puno ne osvrćemo na navijačku tematiku, svi ste čuli za navijače Dinama, zloglasne Bad Blue Boyse i za njihove svinjarije i nerede diljem hrvatske i Europe.

Tema ove priče jeste navijačka, ali se zapravo radi o ljudskim pravima i ne funkcioniranju pravne države.

Na stranu to što su oni u ratu s Mamićem, savezom, policijom i samim sobom – budući da su čak dobili konkurenciju u plaćeničkim ili kartonskim navijačima istog kluba, ne bi li se stvorio privid da su tribine pune, a navijački puk zadovoljan – pravi problem je zapravo puno veći.

A to je moć pojedinca. Moć koju su osjetili “BBB” na svojim kostima, a čiju snagu će sutra osjetiti bilo tko od građana ove države, makar imao veze s nogometom kao i Prosinečki s čarapama “Udarnik”.

Nekim moćnicima kao da nisu bile dovoljne godine i godine sustavnog pljačkanja, uništavanja i razjedinjenja navijačkog puka, pa su se počeli i bahatiti.

Na utakmicama se protiv Njih ne može vise ni skandirati, a da službeni spiker ne zaprijeti kako će se prekinuti utakmica zbog rasizma ili remećenja javnog reda i mira.

Ako nekome skandiraš “da je lopov i da je nešto sjebao”, to nije remećenje ničega. Imaš sud, pa dokaži da nisi ništa ukrao ili upropastio.

A ako pak nekome vičeš da je Cigan, to je, po meni, još manje prekršaj ili rasizam. Rasisti ste Vi jer mislite da su Cigani prljavi ili što ja znam kakvi, pa ih želite zaštititi kao etničku skupinu na takav način da branite klicanje naziva njihove narodnosti, a niti ne pomišljate da povike tipa – “Dopredsjedniče Šveđanine!” ili “Sudac Kanađanine” – ne bi ni primijetili. To gospodo govori o Vašim svjetonazorima, a ne o navijačkim.

Bila je i Jugoslavija, pa se zviždalo na minut šutnje ili političarima, pa bi najebao samo pojedinac, ukoliko bi ga se tajna služba dočepala, ali se nikad nije prekidala utakmica.

I “predsjednik Partizana” je imao svoje metode ušutkivanja navijačkog puka, ali mu nije palo na pamet prekinuti utakmicu, čak ni onda, kada mu je u ratnim godinama, cijeli Poljud skandirao “Cigane” (opet najebaše Romi ni krivi ni dužni, op.a.), i “srušit ćemo stadion!”, uz skakanje do te mjere da je objekt podrhtavao.

A danas…danas plaši moć jednog čovjeka.

Za novac je kupio političare, pravosuđe i policiju. Nakon toga je potjerao navijače koji su mu bili oporba, a platio pedesetak živih, koji mu, zajedno s onih deset tisuća kartonskih, predstavljaju vesele tribine. Nije Potemkin, ali “baca” malo na njega po stilu.

Međutim, oni oporbeni dinamovci, ujedinjeni pod nazivom “No profit” ili pristalice udruge “Zajedno za Dinamo” su odbili biti dio kartonskih sa sjeverne tribine, pa su se grupirali na istočnoj tribini i nastavili prkositi karizmatičnom liku.

Odmah je uslijedila neviđena represija policije i zaštitara, kojih je na utakmicama bilo angažirano duplo više od buntovnih navijača, što je, osim financijskog apsurda, bilo i evidentno kršenje ljudskih prava – od prekomjerne uporabe sile, provociranja sukoba, višestrukih pretresa i skidanja do gola, do snimanja kamerama i bezrazložnih zabrana prilaza stadionu.

Svu tu silu osiguranja treba platiti. Ok, sa zaštitarima se iskompenzira za male novce, ali kako usmjeriti svu silu policije za svoje potrebe? Jedino objašnjenje je da oni moraju raditi što im se naredi. A naređuje “komandir” koji je podebljao svoje mjesečne prihode. Stostruko.

Ali ništa nije urodilo plodom. Buntovnici s istoka još glasnije traže ostavku.

I tada dolazi do situacije koja me natjerala da reagiram ovim tekstom.

Naime, 07.05.2014.g. je na Maksimiru gostovala Rijeka, a buntovni navijači su, po običaju, kupovali ulaznice za istok. Nije ih zbunilo to što su im prodavali karte za različite sektore.

Pa naći ćemo se ionako svi na sredini. – razmišljala je većina.

Međutim, tu i jeste bila zamka. Čim je utakmica počela, službeni spiker je tražio da svi obavezno sjednu na svoje mjesto.

Ekipa se, naravno nasmijala i ostala zajedno, kako je i običaj kod navijačkih grupa.

Osmijeh im je pao s lica kada je završila utakmica i kada su shvatili da su okruženi brojnijim policajcima i zaštitarima. Tek tada su shvatili najnoviji monstruozni plan “Gazde”.

Svim navijačima, na izlazu “sektora 4”, pogledati karte i uhapsiti one koji je nemaju ili je za neki drugi sektor.

A takvih je bilo puno. I najinteresantnije, odredba je važila jedino za, gle čuda, tu tribinu s “oporbom”, dok su “seronje” sa zapadne i ostalih tribina  bez problema napustili stadion.

I sada najveseliji dio, koji je zapravo i srž ovog problema.

Par mjeseci kasnije, svi ti navijači, na kućne adrese, dobivaju poziv od suda u kojem piše da se za njih TRAŽI KAZNA ZABRANE PRISUSTVOVANJA UTAKMICAMA DINAMA I REPREZENTACIJE, U TRAJANJU OD JEDNE GODINE I UZ OBAVEZNO JAVLJANJE U POLICIJSKU STANICU, TE MOGUĆNOSTI ODLASKA I U ZATVOR!

Dakle, zaključimo priču. Dali je činjenica da se zbog sjedenja na krivoj stolici stadiona mogu dobiti propisne batine, gubitak posla (zbog učestalih boravaka u policijskim postajama u vrijeme utakmica, op.a.) te zatvorska kazna? Jeste! – odgovorit ćete.

Onda, koja je razlika u sudbinama nesretnika iz prve i druge priče – za koje ste bili uvjereni da se ne mogu dogoditi – sa sudbinom jednog navijača kojeg je uistinu zadesila takva bizarna nesreća?

Plaši li i vas tolika moć u rukama pojedinca? Ne bojite se da bi i vas, normalne ljude, sutra moglo snaći nešto slično, ako se svi skupa ne odupremo nepravdi?

To su sve pitanja o kojima bi svaki građanin Hrvatske trebao promisliti, a ne odmahnuti rukom u stilu: “Briga me za prava nekih navijača!”

I za kraj, kažu da postoji neka Sjeverna Korea u kojoj ne postoje nikakva ljudska prava.

Istovremeno, djecu u školama te iste totalitarne države uče da postoji neka mala, ali kriminalna država – zvana Hrvatska – u kojoj možete otići u zatvor čak i ako zabunom, na stadionu, sjednete na pogrešnu sjedalicu.

Pametnom dosta.


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.6/10 (112 glasova ukupno)

99 komentara na ““Šuti i navijaj!””

 1. supporter1996

  odlican osvrt na maminja i inace ljude slicne njemu koji imaju moc i teroriziraju ljude

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +9 (od 11 glasova)
  Odgovori
 2. dido

  Bravo Juka.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 6 glasova)
  Odgovori
 3. DTK

  Moram priznati čitao sam solidan članak sve do ovog dijela dok niste usporedili Hrvatsku sa Sjevernom Koreom, onda sam shvatio da se i dalje ništa u psihologiji vaše grupe nije promijenilo. OK, slažem se da za sjedenje na krivoj stolici nije kompetentna zatvorska kazna, ali među vama navijačima puno je običnih divljaka i huligana. Puno je niškoristi klošara koji su jaki u grupama a malo onih koji nešto vrijede u hrvatskom društvu. Izazivate nerede i provocirate (poput ubij drotove i hrpa govana) a kad interventni vod (10 puta manje nego vas) krene onda bježite i plačete po internetu ko p*****. Ali nisam tu da vas omalovažavam i vrijeđam već da komentiram ovo sa S.Koreom, dakle tamo ljude zatvaraju u logore po 10 godina, objese te da vidiš pa te udaraju za dobro jutro ako ne podržavaš korejskog debeljka, ne jedeš i ne piješ po 4-5 dana… a što u Hrvatskoj? Remetinac pun političara i menadžera, 3 obroka dnevno, policajci ti se obračaju za “gospodine”.. tako da poprilično glupo je ovo vaše spominjanje S.Koreje u ovakvom tekstu. Ali ono što također želim nadodati, svaka čast na izdanju na Šalati, velik broj mladih ljudi, niste nikog vrijeđali, omalovažavali, nije bilo nereda ni tučnjava. Lijepo vas je tako vidjeti, nastavite tako i ne sramotite Hrvate gdje god da dođete.. Budi dobri pa će i policija biti dobra i korektna 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -59 (od 71 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   U ovom članku – http://themladichi.com/kolumne/reakcije/fenomen-zvan-nogometni-navijac/ – sam se kritički osvrnuo na navijače, u nekim i na samog sebe, sutra na tko zna koga, pa ne vidim razloga zašto ne bi i na vas iz policije. Ne mislim da sve svi loši, čak su mi neki od vas i prijatelji, ali ste kao pozitivci u postotku rijetki isto kao i časni navijači. Znam da mi je problem što pišem iskreno kao što i mislim. Ali zato me i čitate. P.s. i u Sjevernoj Koreji također državni službenici na poslu gube vrijeme čitajući gluposti po internetu! 😉

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +19 (od 21 glasova)
   Odgovori
  • bbb1986

   Pa stari da si ista procitao prije skontao bi da je Pisac teksta Dalmatinac pa te molim da ne komentiras stanje medju navijacima Dinama jer si totalno neupucen u situaciju pogotovo komentar oko toga koliko policajaca i di su muda i kako se mu spominjes situaciju na Salati..ko vas …e opet ce gorit Maksimir i trest se a mi smo i dalje vama huligani bili i bit cemo ali nasa ljubav nema CIJENU a muda su veca od Sljemena uvijek bila i bit ce.. nije badava toliki respect navijackih skupina cijele Europe .. a ti se drzi jutarnjeg i propagande Jao Minga iz Maksimira.. Salata je samo bila podsjetnik kako jeto nekad bilo na Maksimiru i zapamti da ce na svakoj tekmi Futsal Dinama gorit i grmit mi svoje ideale ne prodajemo..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +9 (od 9 glasova)
   Odgovori
  • mamatijesestra

   gospodine, zdravko je uplatio novac na vas racun.Možete odjebat u skokovima

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +2 (od 4 glasova)
   Odgovori
  • The Lizard King

   DTK možda menadžeri i političari imaju takve privilegije tipa obraćanje s gospodine, ali običan navijač ima nasilno buđenje pendrekom u 4 ujutro……..btw kao i svi do sad odličan tekst.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +2 (od 2 glasova)
   Odgovori
  • Servus

   Sjeverna Koreja je u nekim segmentima goli visuljak prema ovim Banditima. U njoj bi HNS i Glavonja čekali svoj red na izvršenje smrtne kazne, umjesto da ljudi koji ne sjede na svojim mjestima na potpuno praznoj tribini čekaju red za zatvor. “Država” u kojoj za zaštitu jednog običnog primitivnog kriminalca staje Ministarstvo unutrašnjih poslova i sudska vlast sa ovakvim kršenjem ljudskih prava i maltretiranjem ljudi koji nisu ništa na pravili je presedan u povijesti, neumjesno je to uspoređivati čak i sa nekim afričkim divljim diktaturama.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +4 (od 4 glasova)
   Odgovori
  • cicio

   daj goni se u picku materinu

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: -1 (od 3 glasova)
   Odgovori
 4. Freeway

  DTK,kako ti znas sto se dogada u Sj.Koreji i zasto ljude muce,ubijaju itd?
  Jesi bio tamo pa znas iz iskustva ili si samo vidio/cuo na TV,portalima,novinama?

  Pa upravo je tako-vidio si ili cuo jer netko zeli da to tako vidis i shvatis.Tako ti je plasirano.Daleko od toga da tamo nema sranja al sto ti znas kako je tamo i zasto ljudi najebu??

  Kod nas ti netreba nista osim otic na Maksimir pa da vidis kakvo je stanje i osjetit ces na vlastitoj kozi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +7 (od 11 glasova)
  Odgovori
 5. Irud

  Bravo Juka… DTK odi na tekmu pa vidi kad si pametan za sve, od geografije do političkih zbivanja

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 4 glasova)
  Odgovori
 6. bbb starac

  gospon dtk je očito pripadnik interventne policije,a to se vidi po tome kak je mudro i sa neskrivenim divljenjem primjetio kak odred interventnih rastjera tri puta jačeg neprijetelja u vidu maloljetnih navijača.
  gospon interventni jel te nije sram kada ti zapovjednici primaju lovu sa strane od gazde za svakog privedenog navijača.dok pola zemlje radi za bombone a pola za đabe,vi interventni primate dobre plačice sprovodeči hirove jednog čovjeka i njegove kamarile.i to čovjeka koji svojim neplačanjem poreza otima te iste bombone radnim ljudima.pa da se zaista nitko od vas interventnih ne zapita za koga ja to ustvari radim?i čiji nezakonit rad podržavam?da je moja generacija tak brijala,nebi nitko išao u rat a po zgbu bi danas gazila srpska čizma.
  ma dok se plača i dok je dobrih steroida dobro je i interventnoj policiji i svima u ovoj državi koji šute na to kaj se krše zakoni i ljudska prava.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +18 (od 20 glasova)
  Odgovori
 7. Mika NKDZ

  DTK vidi se iz tvog teksta da nisi baš prisustvovao nekoj utakmici u zadnje vrijeme, informiraj se malo, pa onda iznosi takve pametne komentare! Juka, svaka čast na tekstu, nema se kaj dodat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 4 glasova)
  Odgovori
 8. DTK

  Nisam interventni policajac kao što je večina shvatila, istina da imam puno poznanika u vodovima koji se s vama obračunavaju a i među njima IMA onih koji poštuju korektne i pristojne navijače a ne onih koji bacaju baklje na teren, vrijeđaju policija i upravu kluba i slično.
  O tome tko prima lovu od Mamića uopće neću komentirat, sa time nemam veze niti me nije briga. Ako je tako doći će mu jednom kraj, isto kao što je i Sanaderu i Vidoševiću koji su bili puno močniji od njega.

  Vezano za rat koji spominje “bbb starac”, ovu našu prelijepu zemlju jesu branili navijači, bez njih teško da bi imali Hrvatsku, ali nemoj zaboraviti da prvi ratnici koji su dali život na oltar domovine bili su policajci, a također policajci su ležali u Hagu dok ti slobodan 20 godina koračaš zemljom i vičeš ZDS na stadionu. Tako da izvoli odat poštovanje tim ljudima, a osim toga život ide dalje, rat je bio prije 20god i nema smisla se hvalit sudjelovanjem, išao si zbog sebe, obitelji i zbog DOMOVINE a ne zato da se dan danas možeš hvalisat time. E da, da ne zaboravim napomenuti, često sjedim na tribini istok, na svom mjestu i nikada do sada me policija nije maltretirala. Nosim i šiltericu i hoodicu ili jaknu zakopčanu do grla, a da ne spominjem bijele tenisice i adidas trenirku. Razlika – nikog ne vrijeđam, dođem zbog utakmice a ne zbog omalovažavanja policije i uprave kluba. Sad razmisli dvaput zašto mene ne malteriraju a VAS da?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -12 (od 24 glasova)
  Odgovori
  • WB

   A zbog cega bi se to Boysi tribali pravit ka i ti da je sve lijepo i krasno u tom vasem Dinamu kada nije!? Znaci samo ce se sutit nece se vridat uprava pa ih policija nece maltretirat? Znaci ako imas drugacije misljenje od uprave, mislis da ne rade po zakonu i uz to si jos u pravu trebas sutit jer zato se ne dolazi na utakmicu nego radi nogometa?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +6 (od 12 glasova)
   Odgovori
  • NOVI PRIMITIVAC

   Poštovani Društveno Tupi Kretenu
   Ne poznaješ srž , bit , postojanje, materiju ikakvog oblika društvene aktivnosti , pa tako i navijačkog svijeta….zna se dobro da mi nismo cvijeće, al to se od nas ionako ne očekuje , niti bi itko od vas “dušebrižnika” volija da smo dobrice kao i vi …
   Zasljepljen si samom riječju NAVIJAČ ,pa sve i da se priča o Papi ko takvom , ti bi ga gleda ko zločinca … po tome se da zaljučit da si osoba ograničenih sposobnosti…
   Više časnih i srčanih ljudi ima na tribini nego u saboru , pravosudju, školstvu i zdravstvu zajedno , a oni koji bi nas tribali branit su priča za sebe … tako da se moš zapitat i jeli to država za koju su mnogi izginili … od navijača do policajaca… samo ako si slijep neces vidit sta se dogadja al ocito da i ne zelis ,tako da…. ko te jebe… živi u tudjem anusu ko i dosad sa lažnim prijateljima u lažnoj sreći al navijače nemoj pokušavat ni skužit ni komentirat jer ti ne ide baš.. Lip pozdrav..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +8 (od 12 glasova)
   Odgovori
 9. NKDZ

  DTK A di bi trebali izraziti svoje nezadovoljstvo? Pred Saborom???? Ili je najbolje pognuti glavu i uživati u lažima iz maksimirske tvornice. Znači, po vama je sramota i zviždanje kad je igrala Jugoslavija? Pa što tada niste uživali? Ako često sjedite na istoku pa kako onda zovete ulazak na tu tribinu. To nije maltretiranje?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 10. agram86

  JUKA PLACENIK

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -7 (od 9 glasova)
  Odgovori
  • ,,,

   agrame kurcu,vodje ti primaju placu a ti samo galami….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +5 (od 5 glasova)
   Odgovori
 11. Utrine

  Hrabri za tipkovnicom? Manje cete srati kada se opet sretnemo na terenu. Tad placete i cinkarite jedni druge, smradovi!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -4 (od 6 glasova)
  Odgovori
 12. toni montana

  Juka, ako si ovo sve sam napisao a vjerujem da jesi, kapa do poda. I sam Ante Tomic bi ti siguran sam cestitao. Ovaj DTK, to je Cvrk, ne reagirajte na tu spodobu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
  • Anonimno

   A Ante Tomic je mjerilo za sta? Kompliment?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +4 (od 6 glasova)
   Odgovori
  • TheMladichi

   Prvo, Tomic mi nije mjerilo kvalitete, niti uzor, kao u ostalom ni itko drugi. Drugo, ne optužujte nikoga imenom i prezimenom, ako nemate dokaza. Hvala!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +3 (od 3 glasova)
   Odgovori
 13. Utrine

  A i ti murdace se pripazi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -4 (od 4 glasova)
  Odgovori
 14. speed

  DTK – MUCKI PROVOKATOR!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 15. nekad davno

  Neznam jeli gori tekst il komentari, netko vas zajebava cijelo vrijeme a vi se tu svadjate prek tipkovnice jer nemate pametnijeg posla..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -6 (od 6 glasova)
  Odgovori
 16. NOVI PRIMITIVAC

  tekst super točan, samo šta ,ka i sve dosad ovaj tekst neće ništa prominit…al netriba se predavat.. Inače ovo ” Jasmine imamo švercera ” neodoljivo podsjeća na
  ” Slavko imamo dilera ” 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Iskren kao i uvijek, odajem tajnu i priznajem da mi je taj stih iz “Pišonje i Žuge u paklu droge” bio vodilja za navedeni usklik.. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +3 (od 5 glasova)
   Odgovori
   • NOVI PRIMITIVAC

    Ma znan,drago mi je da ih su njihove fraze i stihovi bar nekome danas vodilja….ima tu jebeno dubokih misli… ja san od malih nogu navučen na njih pa mi nista takvo nemoze promaknit… ugl sorry skrenia san s teme .. samo naprid !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +1 (od 3 glasova)
    Odgovori
 17. propela

  Bas mi je zaj ovih sta godinama mlate dalmatinsku studentariju po Zagrebu, jedva se cekan bacit u borbu za njihova “ljudska prava”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 3 glasova)
  Odgovori
 18. slavonac

  Na žalost to je naša stvarnost od koje svi okreću glavu…
  Nakon Finala kupa 2012. Dinamo : Osijek, dolazi do sukoba s interventnom policijom. Cilj im je bio privesti jednog momka zbog odguravanja redara. Prepoznali su ga po tetovaži i odlučili izvuci iz mase od nekoliko stotina ljudi.
  Izbija žestoki sukob s interventnom policijom prilikom čega momci s pendrecima ne biraju protivnika nego tuku sve oko sobe, a posebno se ističe batinjanje klinaca od 14-15 godina koji prvi ostaju na zemlji.
  Pucaju glave, lome se ruke i tako sve to traje 5-6 minuta, dok podno južne tribine nije stigao svaki policajac koji se toga dana zatekao na Maksimiru i isukanom palicom zaliječio frustracije na leđima nesretnih slavonaca.
  Zašto ga nisu priveli 5 minuta kasnije bez ikakvih problema ostat će vječna enigma.
  Ja s bratom i ocem gledam i ne vjerujem što se događa, a kardinalnu grešku radim kada naglas izgovaram slijedeće: „Bravo majstori, tako se djeci lome ruke i razbijaju glave“.
  To je bio okidač da se na mene sjuri nekoliko interventnih policajaca, odvlače me u stranu i počinju s prijetnjama, uvredama i odguravanjem kako bi isprovocirali moju reakciju. Nakon bujice uvreda sasutih od strane policajaca mojih godina, policajac 15-tak godina mlađi od mene unosi mi se u lice i govori slijedeće: „ Marš klošaru, jebo te B..“…
  Nemam nikakvih kaznenih prijava, čak nisam nikada učinio prekršaj u prometu, suprug sam i otac koji brine za svoju obitelj, voli nogomet i navija za NK Osijek, a za probleme koje sam si stvorio jedi sam krivac…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +5 (od 5 glasova)
  Odgovori
  • 1312

   pretjeruješ. nisu neredi počeli zbog odgurivanja redara nego zbog high kicka redaru, i išli su ga privesti poslije završetka tekme, ali normalno, pružio se otpor, ali isto tako ima puno istine u tvom tekstu, čak i prije same utakmice su pokušavali (mislim čak ciljano) isprovocirati probleme, bili su potpuno ne profesionalni, i kurčeviti. Za vrijeme samog sukoba čak su se događale situacije da policajci kreću skidati kacige radi sukoba sa pojedincima, vrijeđanja su od strane tih pasa bile nezamisliva, pa čak do prijetnji silovanjem sestri i majki od strane drotova. Ja nisam primjetio da su baš klince cipelarili, čak zbog svoje neozbiljnosti par njih je i dosta loše prošlo, ali stoji da kad bi uhvatili nekog, da su se baš iživljavali, što ni nije neki problem, koliko je problem što je dosta zabrana palo taj dan, kao i poduža zatvorska kazna jednom dečku. Činjenica je da nigdje nikad nisam vidio toliku količinu mržnje kao u zagrebu od strane drotova prema ( čak i najnormalnijem ) navijaču, bez obzira na sve priče o mamiću koji plaća policiju, ja se čak bojim da to više nije toliko ni do novca, koliko su oni u svojim glavama uvjereni da su im navijači glavni neprijatelji, što je veliki problem. Nama ostalima je to još i lakše probaviti kad dođemo maximum jednom mjesečno u doticaj sa govnima, ali bbb taj film moraju proživljavati svakodnevno, i zato trebaju imati potporu svakog normalnog čovjeka, bio on navijač ili ne. Bravo Juka za tekst, pogođeno u srž.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +3 (od 3 glasova)
   Odgovori
   • Servus

    Kaj će plaćat policiju, nisu oni tamo inkognito i u civilu, već službeno i po naredbama. M.. je samo jedan od krakova mafijaške organizacije i vođa njene nogometne podružnice, a policija i sudstvo su u njihovoj službi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +1 (od 1 glas)
    Odgovori
 19. tc

  Pračovjek Goluža od kartona = neprocjenjivo!!! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
 20. totalna steta

  poanta cilog posta je da se u maksimiru krse ljudska prava navijaca voljom jednog covjeka.nevazno jesu to navijaci,sverceri,domoljubi,kucanice,kurci palci….da je ovakav postupak prema npr.homoseksualcima ili nacionalnim manjinama diglo bi se pola evrope na noge!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +13 (od 13 glasova)
  Odgovori
 21. Ka je ono

  Sve si opisano reka s zakljuckom: Pametnom dosta! Pozz

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 22. bbb starac

  dtk
  tvoje neostvarena želja da postaneš interventni zbog toga kaj óčito nisi fizički zadovoljio se može lako riješiti. pitaj te frendove u interventnoj,riješenje se zove testosteron depo-injektivna solucija.
  i slušaj majmune,ja sam navijač i to bbb. 91.g.sam otišao u rat gdje sam i ranjavan i ne bute niti ti,ili bilo koji drot govorio dali smijem ili nesmijem govoriti o ratu.i te kak bum govorio o ratu.ali usprkos mom ratovanju,nom ranjavanju i teškom ptsp-u,zbog kojeg nisam slobodan u glavi več 20.g.,ja sam ipak socijalno svjestan i pitam se kakva je to policija koja žmiri na lopovluk jednog čovjeka, koji je od inače časne hrvatske policije napravio svoje pretorijance.pitam se kak se to ima para i od kud te pare da se npr 20.debila čuvaju na način kak su se čuvali na poljudu mamičevi plačenici.najlakše je otiči na tribinu sa šiltericom i nabiti kapuljaču na glavu i praviti se mutav.o jadna hrvatska mladosti,od ratnika moje generacija do tupoglavih,za sve nezainteresiranih likova iz tvoje DTK generacije.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +8 (od 8 glasova)
  Odgovori
 23. Servus

  Juka, svaka čast na tekstu.
  Puno društvenih tema si se dotakao sa njime, i svaka riječ ti je na mjestu. Ovdje je toliko zlobnih ljudi ispranog mozga koji navijaju za kršenje svih mogućih građanskih prava, a u svojoj retardiranosti ne shvačaju da će i oni doći na red da budu žrtve tog modela ponašanja i iživljavanja njihovih kriminalnih idola.
  Budale izlaze na izbore i glasaju uporno za dokazane kriminalce i štetočine, a onda se čude kako su ih pokrali.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 24. zakaj? Bio sam pijan, raspolozen.

  Dtk ajde nemoj samo policiju našu opravdavat. Slabovidan si? Klošari tjeraju po zapovjedi ljude iz vlastitih domova a evo prije par dana prijete strajkom jer im placa kasni. Pa evo vam placa kreteni da i dalje mozete tlacit po zapovjedi. Prazne glave i kompleksaši. Vas 10 kornjaca je islo na 100 ljudi? POHVALNO. Bilo je i situacija kad su se zvali ti intervetni mudaši jedan na jedan pa je bilo zujanje po zraku. Ovo ti je samo kratki osvrt ali tesko da ces iz njega ista skuzit. S takvima treba od pocetka krenut s objasnjavanjem. Evo panjino- “bolje kcer kurva nego sun drot.” A.C.A.B.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +3 (od 3 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Bilo bi poželjno da je konstruktivna rasprava bez vrijeđanja. Hvala

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
   • zakaj? Bio sam pijan, raspolozen.

    Nema uvreda, samo epiteti. Zasluzeni. I sve je konstruktivno receno al jebaji ga, ne vidi svak.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: 0 (od 0 glasova)
    Odgovori
 25. TheMladichi

  Samo da napomenem, nije policija tema ovog posta, vec kompletna drustvena situacija i devijacija u koj7 smo zaglibili svi kao cjelina. I ti policajci, naravno. Nije da ih pravdam, ali nije ni njima lako. Ko kaze da i ja nisam mogao biti policajac da sam rodjen u nekoj maloj sredini? U gradu te jos kao dijete odgajaju da je to nesto sramotno, a kad takve lekcije primas na ulici, u kvartu, naravno da izbjegnes njihovo zanimanje. E sad, oni grupirani i odvojeni od ostalih gradjana koji ih ili postuju a boje ili mrze, jednostavno zive u svom svijetu. I normalno je da pocnu osjecati mrznju prema okolini koja njih isto mrzi, pogotovo navijaci. Ne pravdam nikog, ali pokudavam shvatit. Bilo kako bilo, vecina njih radi posteno i krvavo za svoju placicu i zasigurno nisu placeni od takvih pojedinaca. Ali dovoljno da im je sef placen, a naredjenja se moraju izvrsiti…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
Stranica komentara 1 od 212»

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output