24 sata u životu jednog Hrvata

Jedan običan dan u životu običnog Hrvata, od sreće zbog plaće, do prisilne naplate kredita i obračuna troškova, koje niti je htio, niti je na njih bio upozoren

tmp_20080120105608_0

Najsretniji dan u životu Hrvata je dan kada mu sjeda plaća na račun. Naravno, ako spada u onu osminu sretnika koji rade.

Ostala tri i pol milijuna su školarci svih uzrasta i kategorija, studenti, nezaposleni, neradnici, invalidi, prvoborci, narodna garda, svećenici i sekte kojima vjera zabranjuje rad.

Kako ja spadam u tu sretnu osminu, tako sam prekjučer dobio sms poruku da je firma uplatila novce na Splitsku banku.

Odlično, taman će se proknjižiti dok ručam, pa ću skoknut do prve banke preuzeti obojene papiriće koji život znače. – zadovoljno sam zaključio.

I eto mene, lagano, oko 14.30 idem preko pazarića na Plokitama. Kako sam trebao i u ljekarnu, svratim prvo u nju jer mi je bila usput.

Pun života i dobre volje stojim u redu i čekam koja će baba prva kupiti svoj naramak lijekova, da mogu ja upasti na jedno od ta dva šaltera.
Nakon nekog vremena i odslušanih bar pedeset pitanja o nuspojavama raznoraznih lijekova, jedna konačno odlazi i ja stupam na scenu.

Ali, na moje pružanje kartice dopunskog, mlada namiguša prođe kao da me ne primjećuje. Kao slaže neke kutije s lijekovima.

– Alo šinjorina.. – dobacim joj a ona opet okrene glavu i stane brisati nepostojeću prašinu s nekih kutija lijekova.

Prijo, žuri mi se. Ako nije problem… – pokušam joj reći, a mala, “tempirana pe-em-es bomba” me prekine u pola rečenice i samo mi nadrkano pokaže prema staroj sovi koja poslužuje još stariju, a uz to i senilniju sovu.

Ona će te poslužiti – reče puna mržnje i nastavi brisati prašinu

Cupkao sam nogama od živaca sve dok nisam shvatio da je sova sovi konačno naplatila. Ali sova-kupac i dalje ne ide.
Prebire te sitniše, račune i raspoređuje ih pomalo po novčaniku, tako da osjećam kako mi nervoza kroz kičmu prolazi.

Kako sam zaključio da je sova-kupac zapravo psihički bolesna, gurnem karticu kroz prozorčić i sarkastično rečem;
– Evo, dok se gospodična lagano organizira oko raspodjele kovanica u novčaniku, dobacite vi meni lijek jer žurim.

A ona, s onim svojim dugim noktom od kažiprsta, gurne zdravstvenu nazad i reče;
– Neka vas posluži kolegica.

Crven k’o paprika odgovaram;
Pa ona mi je rekla da me vi poslužite.

I onda slijedi riječ koja u meni budi najcrnji dio “Jing-janga”;
Nemoguće! – konstatira sova.

To je kraj. Tilt u glavi je neizbježan.

– Nemoguće kažeš, a? JELI TEŠKO UTVRDIT DALI JE OSOBA UDALJENA METAR OD TEBE TO REKLA, A?? – Urlam.

Mala je priznala da je to istina, a ja sam izletio iz ljekarne brzinom metka, samo da ne udavim koga. Smiruje me samo činjenica da upravo ulazim u banku po svoje, pošteno zarađene, novce.

Očalinko me prima za šalter i ulazi u bazu podataka da vidi s koliko raspolažem.

Zadovoljno mu kažem da mi isplati četiri tisuće kuna, a isti taj izraz lica mi zamrzne njegova izjava;
Gospodine, vaš račun je blokirala FINA i morate ići do njih viditi o čemu se radi.

Ublijedio sam trenutačno. Ni nakraj pameti mi o čemu bi se moglo raditi. Uzalud sam tražio da mi da podatke o iznosu i naručitelju ovrhe jer sam shvatio da postoje neke više sile koje ti mogu bez upozorenja i objašnjenja oduzeti sve ono što ti je neophodno za život.

– Idi odma na Finu! – upozori me “cviki”, a već u idućoj sceni sam na šalteru te novčarske kuće gdje mi zaštitar, između zalogaja zaslužene marende, reče;
– Na pravom si mistu prika, samo šta si zakasnija. Ovi za ovrhe rade do tri. – I nastavi preživati onaj svoj sendvič s parizerom.

I stvarno, pogledam na sat – 15.05. Začudo, opet peh.

Nema mi druge nego pričekati sutra i doći najranije da riješim glavobolju. Obliven mrtvačkim znojem ulazim u auto i vozim ka kući, a odjednom mi zazvoni mobitel.

Na displeju 01 – pozivni broj Zagreba.

Halo! – javim se.
Dobar dan. Ja sam Bla Bla iz Splitske banke. Jesam dobila gospodina Juricu Galića? – upita me ženski glas.
A dobili ste Galić Juricu, ali bez onoga gospodin. – Odgovorim.
Gospon, ne razmem vas, jeste li vi Jurica Galić ili ne? – ponovo me upita.
Jesam, ali nisam gospodin već sirotinja opljačkana vas i od Fine. – odgovorim provokatorski.
Gospon, moram vas upozoriti da se ovaj razgovor snima. Možete mi reći kad ste rođeni?
A možete li vi meni reći kad ste vi rođeni? – Upitam je.
Znate gospon, uvidom u stanje vašeg tekućeg računa, ustanovili smo da ste blokirani, pa nas zanima način na koji ćete nam uplatiti dvije rate kredita.
Ahaaa..to vas zanima, jeli? – upitam, pa nastavim;
Sad ću vam ja objasniti. Je l’ me dobro čujete? – upitam je, a ona odgovori;
– Naravno gospon, recite!
– E pa poslušajte ovaj zvuk“klik”j. Bio je to zvuk isključivanja mobitela.

Tu noć sam pokušavao shvatiti o kakvoj se ovrsi radi. Došla je i zora, a ja sam i dalje pokušavao doći do odgovora.

Neispavan k’o kreten dolazim u Finu u prvim sekundama otvaranja. Djelatnik mi, nakon provjere OIB-a i osobne iskaznice, slavodobitno kaže;

Pa gospodine, sretan ste čovjek. Na računu imate samo malu ovrhu od 60 kuna i to iz 2010. godine

Želite reći kako ste mi zbog tog malog duga blokirali kompletna primanja? – Upitam ljutito.

Ubrzo sam shvatio da, osim tih 60 kuna, moram platiti i još 220 kuna troškova odblokiranja računa.

– A o tome se radi. Nemoj upozoriti dužnika da će biti ovršen, blokiraj ga i za tu “uslugu” mu naplati 220 kuna. Pa toga se ne bi sjetio ni Al Capone. – Svašta mi je padalo na pamet

Izlazim umalo kroz staklo od živaca i jurim prema banci da predignem novac prije nego se banka naplati za kredit, jer mi je običaj podiči novac i ostaviti na računu taman za jednu ratu od dvije koje sam im dužan.

Ali ovaj put su mi doskočili i skinuli novac za obje rate, zahvaljujući Fini i famoznih 60 kuna.

Ma jebeš i ovrhu i dvije rate kredita, nije to bit ove priče, nego da opišem jedan tipičan dan u egzotičnoj državi sreće zvanoj – Hrvatska!

 


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.2/10 (17 glasova ukupno)

80 komentara na “24 sata u životu jednog Hrvata”

 1. g. Kelly Smith

  Dobar dan
     Trebate li zajam za plaćanje računa? ugovorite nas na kellyloancompany@aol.com sa sljedećim podacima Puno ime, država, potreban iznos zajma, trajanje zajma, telefonski broj, zanimanje, datum rođenja, svrha zajma, spol. Dob. Bračni status, Mjesečni dohodak Puna adresa, adresa e-pošte, hvala iz poštovanja g. Kelly Smith

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. MONIKAKOSCAK

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 3. Evans Meade

  Pozdrav svima, ja sam Evans Meade koji trenutno živi u Teksasu. Ja sam udovica u ovom trenutku s 2 djece i bio sam zaglavi u financijskoj situaciji do srpnja 2019 i ja je potrebno refinance i platiti moje račune i pokrenuti posao. Pokušao sam tražiti zajmove od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikad s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznala sam je s Božjom ženom od strane prijatelja koji se zove Morgan Tracy i dobio sam zajam od $ 2,000,000.00 dolara, a danas sam vlasnik tvrtke i moja djeca su dobro u ovom trenutku. Tako da moj prijatelj, ako morate kontaktirati bilo koju tvrtku s obzirom na osiguranje kredita s niskim kamatna stopa od 3% i bolje otplate planove i raspored, molimo kontaktirajte gospođa Susan James (susanjamesloanfirml07@outlook.com) Ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam pustiti ljude da znaju više o njoj. Ona nudi sve vrste kredita i pojedincima i tvrtkama, a također želim da je Bog još više blagoslovi. Možete je kontaktirati putem web-lokacije putem: [https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer]

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 4. Paul Garry

  Trebate li zajam? Kredit za otplatu duga ili plaćanje računa ili pokretanje novog posla? Kredit za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge zajma u bilo kojem iznosu s kamatnom stopom od 2%. Za odgovore i više informacija pošaljite odgovor na sljedeću adresu e-pošte: paulgarry328@gmail.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 5. Elena

  Poštovani tražioci kredita

  Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ovu kreditnu kompaniju osnovale su organizacije za ljudska prava širom svijeta s jedinom svrhom pomoći siromašnima i osobama sa financijskim teškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, javite nam se s niže navedenim detaljima na adresu: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potreban iznos zajma:
  Trajanje kredita:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  POVJERLJIVOST
  Elena

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 6. Nikita markovic

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na NIKITAMARKOVIC99@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 7. MONIKA KOSCAK

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od samo 2%, uz povoljne uvjete kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postavite vaš roditelj za otplatu kredita na odgovarajući način da odgovara vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 8. nihad cudic

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni u svojim bankama i drugim financijskim institucijama samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti na nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Krediti za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj prilikom prijave s nama, prijave za pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: NIHADCUDIC2@GMAIL.COM.COM WHATSAPP: +12052066138

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 9. Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) ili Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 10. MR MARK

  Pozdrav, kako ste danas, trebate li zajam za rješavanje svog financijskog problema ako da, e-mail: (markwilliamstrustfirm@gmail.com)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 11. MONIKA KOSCAK

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 12. Sandi potrc

  Pokrenite kapital za svoju novu tvrtku ili financiranje za širenje poslovanja. Pružamo i osobni i poslovni kredit. Po 2% Kamatna stopa. Kontaktirajte nas za više informacija E-mail: SANDIPOTRC1@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 13. NIHAD CUDIC

  Na kraju ste u velikim financijskim problemima, imate dugove i ne možete ih riješiti zbog želje za novcem, imate veliki broj vjerovnika koji vas maltretiraju. Naša institucija vam danas nudi brzo i pouzdano rješenje u potpunoj sigurnosti. Dajemo zajmove u rasponu od 5.000 do 10.000.000 eura svima koji ispunjavaju uvjete za poseban zajam s kamatnom stopom od 2%. Ili ti
  treba hitan novac iz drugih razloga. Molimo kontaktirajte nas za više informacija na; NIHADCUDIC2@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 14. Kate Lisa Credit

  Nous proposons des prêts à faible taux d’intérêt de 3%. Demandez un prêt rapide et pratique pour payer vos factures et démarrer une nouvelle entreprise ou refinancer vos projets à un taux d’intérêt moins élevé de 3%. Votre pointage de crédit est faible et vous avez du mal à obtenir un prêt en capital de la part des autorités locales. banques et autres institutions financières? Voici votre chance d’obtenir un prêt de notre organisation. Nous proposons des prêts aux particuliers aux fins suivantes et bien plus encore. Prêt personnel, expansion de l’entreprise, création d’entreprise, éducation, consolidation de dettes, prêts en argent dur. Contactez-nous aujourd’hui par email: kate_solution@outlook.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 15. Kate Lisa Credit

  Nous accordons des prêts à toutes sortes d’activités. Nous offrons un montant minimum de 5 000,00 $ à 10 millions de dollars et un taux d’intérêt bas de 3%. Durée du prêt: 25 ans maximum, selon le montant du prêt dont vous avez besoin. les clients doivent être âgés de plus de 18 ans. Cette transaction de prêt est garantie à 100% pour les clients sérieux. Pour plus d’informations sur le prêt, veuillez nous contacter par e-mail: kate_solution@outlook.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 16. Kate Lisa Credit

  Demandez votre prêt rapide et pratique avec un taux d’intérêt de 3%. Nous offrons un service en ligne 24 heures sur 24 et un service de livraison sous 4 heures. contactez-nous aujourd’hui pour votre prêt via: email: kate_solution@outlook.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 17. Kate Lisa Credit

  Nous accordons des prêts à toutes sortes d’activités. Nous offrons un montant minimum de 5 000,00 à 10 millions d’euros Et à un faible taux d’intérêt de 3%, Durée du prêt: 25 ans maximum, selon le montant du prêt dont vous avez besoin. Les clients doivent être âgés de plus de 18 ans. Cette transaction de prêt est une garantie à 100% pour les clients sérieux. Pour plus d’informations sur le prêt, veuillez nous contacter par e-mail: kate_solution@outlook.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 18. Pozdrav, ovo želim obavijestiti širu javnost da je gospodin Timothy Jeter privatni zajmodavac koji je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna financijska pomoć. Kreditima za kamate pojedincima i tvrtkama osiguravamo 2% jasnih i razumljivih uvjeta. Kontaktirajte nas danas e-poštom na adresu: infocreditfinance768@gmail.com

  Pozdrav, ovo želim obavijestiti širu javnost da je gospodin Timothy Jeter privatni zajmodavac koji je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna financijska pomoć. Kreditima za kamate pojedincima i tvrtkama osiguravamo 2% jasnih i razumljivih uvjeta. Kontaktirajte nas danas e-poštom na adresu: infocreditfinance768@gmail.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 19. Pozdrav, ovo želim obavijestiti širu javnost da je gospodin Timothy Jeter privatni zajmodavac koji je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna financijska pomoć. Kreditima za kamate pojedincima i tvrtkama osiguravamo 2% jasnih i razumljivih uvjeta. Kontaktirajte nas danas e-poštom na adresu: infocreditfinance768@gmail.com

  Pozdrav, ovo želim obavijestiti širu javnost da je gospodin Timothy Jeter privatni zajmodavac koji je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna financijska pomoć. Kreditima za kamate pojedincima i tvrtkama osiguravamo 2% jasnih i razumljivih uvjeta. Kontaktirajte nas danas e-poštom na adresu:::: infocreditfinance768@gmail.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 20. koscak monika

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 21. Elena

  Dragi tražitelji zajma

  Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ovu kreditnu tvrtku osnovale su organizacije za ljudska prava širom svijeta s jedinom svrhom pomoći siromašnima i osobama s financijskim teškoćama. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, obratite nam se s detaljima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

  Ime:
  Potreban iznos zajma:
  Trajanje zajma:
  Broj mobitela:

  Hvala ti i Bog blagoslovi
  SAMOUVJERENOST
  Elena

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 22. clifford benson

  Da li vam treba poslovni zajam ili lični zajam u iznosu od 2% ako je odgovor da?
  Ime
  Iznos
  Država
  Otplate kredita
  Telefon mobitela:
  Seks
  Starost
  Zanimanje

  Molimo, zainteresovani podnosioci zahtjeva trebaju nam se obratiti putem e-maila: Cliffordbensonloanfirm@outlook.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
Stranica komentara 3 od 3«123

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output