Brko kontrolor

Višednevna životna odiseja dvojice prijatelja i njihovi doživljaji po pustopoljinama Lijepe naše, prilikom odlaska na beznačajnu utakmicu Hajduka u Zaprešiću, 24. studenog 1996. godine.

1998-10-30-001

Vjetar je zavijao kroz hodnik starog željezničkog kolodvora, na kojem bile samo dvije drvene klupe i tabla koja se škripeći njihala. Samo ona je bila dokaz da nismo u nekom western filmu, već na splitskom glavnom kolodvoru, kako je izblijedjelim slovima pisalo.

Stari sat je pokazivao 21.27, ali on nikako da uđe u vlak. Kontrolor Brko, noćna mora svih navijača koji nisu željni plaćanja karte. Dok je sve ostale kontrolore boljela neka stvar za par švercera, on je uživao u lovu na njih, pa su ga svi navijači mrzili.

Iako nismo u Japanu, skretničar je točno u 21.30 pištaljkom signalizirao polazak, a Brko je za sobom zatvorio vrata.

Trči Juka! – dobacio mi je kompanjon Ivan, pa smo u trku otvorili vrata predzadnjeg vagona i zalupili ih za sobom u trenutku polaska.

Naravno, to brkatom demonu nije moglo proći neopaženo pa smo pojurili prema zahodu. Ali netko je već bio unutra.

Požuri jebote, triba mi zahod! – rekao sam kucajući na vrata, ne bi li ubrzao levata da se sakrijemo unutra, a onda kroz blago odškrinuta vrata izviri poznata njuška s crveno-plavom kapom na klavi. Pave Fadić s Pujanki. Frfljao je ljutito;

Brale, nađite drugo misto, ovo je moje. – i zalupi nam vrata u lice.

Sebični kreten! – pomislim, ali nije bilo vremena za svađu jer smo ugledali Brku koji je jurio prema nama. Trčeći smo uletjeli u prvi kupe zadnjeg vagona i u tren se dogovorili s nekim Bosancima, koji su očito putovali na neku bauštelu, da nas ne odaju kontroloru.

Ubrzo je ušao i zatražio od glavonja karte, a ja sam se, ispod klupe, grizao za usnu da ne prasnem od smijeha, isto kao i moj prijatelj s Barutane, prekriven jaknama i koferima gore iznad glava.

Sve nekako mislim da je Ivan bolje prošao. Ja sam deset sati udisao smrad nogu, a mali lukavac je bauštelcima pojeo pola čvaraka i sira iz kutije, što je nekome babo brižno spremio.

Na stanici u Gospiću se začulo komešanje napolju i poznat glas. Pavin. Brko ga je nanjušio i s još par kolega izgurao vani. Naposljetku je vlak krenuo, praćen Pavinim psovkama i kamenjem.

Zorom dolazimo na kolodvor u Zagreb i na Tomislavcu prolazimo pokraj manje skupine skinsa, očito zrelih na počinak, nakon sinoćnjeg pijanstva i divljanja.

Nisu nas ni pogledali, nesvjesni ikakve utakmice Hajduka koji je igrao u Zaprešiću, niti nas besposličara koji su išli na nju.

Jutro smo prekratili u studentskom domu na Savi, kod nekog Ivanovog prijatelja iz Geta. Lik nam je otvorio u ofucanoj pidžami i papučama, te mi onako, obješene face i bez ijedne emocije, pružio ruku i procijedio;

Špiiiiiro..ka.

Jebote, trebalo mu je tjedan dana da izgovori jebeno ime. Mala soba je zaudarala po cigaretama, a uz to se sav namještaj lijepio od marihuanine smole. Pomislih kako je moguće da ovako spaljeni ljudi uspiju zaokružiti iti glasački listić, a kamo li riješiti komplicirani fakultetski test.

Ivan je sa spaljenim pušio i pričao satima nekakva sranja o kvartovskim zajebima i Torcidi, a ja sam jeo onu jedinu paštetu koju su imali, i to sumnjive kvalitete, gledajući na zidu poster Miše Kovača i šal Hajduka, ispod kojih je spavao Špirin cimer, potpuno oduzet i nesvjestan naše prisutnosti tijekom šest sati bučne rasprave. Tko zna da li je uopće i bio živ…

Nakon tog divnog i intelektualnog druženja, opet se vozimo tramvajem do željezničkog kolodvora i ulazimo u vlak za Zaprešić. Srećom kontrolori puno gluplji od Brke, pa ih – uz par pravovremenih sklanjanja u wc – spretno zaobilazimo. Kao i plaćanje karte.

Nismo se baš isprsili za platiti kartu ni za utakmicu, pa na stadion ulazimo tako da ja Ivana vodim pod rukom kao slijepca, na što policajcu zasuzi oko, pa promrmlja uz uzdah;

– Eh što ti je život…

Na tribini standardnih nekoliko navijača iz Splita, klošara poput nas, a ostalo Torcidaši iz Zagreba i okolnih sela. Znam, pohvalno je kada netko iz tih krajeva navija za ponos Dalmacije, ali kako da ih doživim kao svoje kada pričaju tipa – Ajmo dečki, fakat navijajmo! –  i to s onim okruglim, plavim glavama, nalik na statiste iz serije o Gruntovčanima.

Hajduk zabija drugi gol i mi zaključujemo da je vrijeme za odlazak. Što raditi na utakmici gdje nema protivnika ni na terenu ni na tribini? Dosadno.

Prolazimo pred nekih kafića i pečenjarnica, kad odjednom začujemo poznat glas;

Alo ekipa, jeli gotova utakmica?

Okrenemo se i ugledamo Pavu. Znojnog i zadihanog. Ipak je nekako stigao na odredište. Ali su stigli i neki lokalni momci, po svoj prilici Dinamovci, privučeni Pavinim njakanjem. Bar deset njih.

Nije trebalo puno da me prva boca udari u glavu. Srećom, Napolijeva kapa je amortizirala udarac, a za drugi im nisam htio dati šanse, pa smo počeli bježati od brojnijeg i jačeg neprijatelja.

No, ne zadugo, jer je baš u blizini bio kombi specijalne policije, pa su se Boysi razbježali, ali su stigli u trku par puta šutnuti nogom nesretnog Pavu, koji je netom prije sam sebi sapleo noge.

Na kolodvor stižemo taman oko 21 sat i ulazimo u vlak. Dobar znak je bio što Brke nije bilo na vidiku. Ove mlade kontrolore smo jednostavno zaobišli ulaskom u zahod u trenutku njihovog prolaska.

Prvi put nam je uspjelo, a drugi put smo se zatekli u zahodu sa sveprisutnim Pavom.

Otkud ti Pave? – upitam ga, a ovaj se nabrusi;

Ma šta otkud ja, pičke jedne, ostavili ste me u Zaprešiću!

Ivan ga je pokušao utišati, jer je bio kontrolor taman ispred vrata, pa mu je stavio ruku na usta. A ovaj ga ugrizao. Ivan uzvratio šakom u glavu, a Pave njega skalpelom u trbuh. Srećom, debela spitfire jakna je amortizirala sječivo.

Naguravali smo se s njim dok mu nismo oštricu izbili iz ruke, a onda se začulo kucanje po vratima i glas koji je oštro naredio;

Otvarajte vrata! Policija!

Desetak minuta kasnije, mi smo bili izbačeni na kolodvor, a Pave sproveden u stanicu jer je istog policajca i pljunuo. Na kućici male željezničke postaje je pisalo – Ogulin.

Di ćemo sada muku ti Isusovu? – upitao sam Ivana, kojeg sam, zbog magle, jedva vidio na dva metra. A prvi vlak je bio tek ujutro.

Lutajući po gradu duhova, začusmo neku glazbu koja je izlazila iz nekog obasjanog prostora. Tek nakon par koraka shvatimo da se radi o nekakvom seoskom disku, prepunom ljudi.

Idemo bez solarnog? (izraz za plaćanje. Solarno = novac na sunce, op.a.) – upita me Ivan.

Idemo. – odgovorim. – Bar ćemo se ugrijati.

I prolazilo je tako sat vremena na foru – lik naruči, okrene se i piće mu nestane – dok jedna ručetina nije uhvatila Ivanovu rukicu.

Što radiš momče? – upitao je drvosječa. Pa nas je okupljeno društvo izrešetalo pitanjima tipa: “Ko ste vi?”, “Odakle ste?” i slično, dok netko nije vidio Ivanov šal oko struka i zaključio;

Opa, Tovari. Baš lijepo. Sad ćemo vas jebati.

Pošto mi se nije baš svidjela njihova seksualna orijentacija, kao ni nakana, uzeo sam najveću kriglu i naslonio se leđima uza zid. Ivan isto. Približavanje gay zombija je zaustavio neki duboki glas;

Ajmo crta. Ostavite dečke odmah!

Bio je to neki manji čovjek, u četrdesetim godinama, slabiji i za glavu manji od sviju u lokalu, ali s bolesnim pogledom u očima. Trenutak nakon svi su se vratili svojim mjestima, a mi smo se pridružili nepoznatom spasitelju, očito nekom lokalnom šerifu, kojeg su se svi bojali.

Međutim, prema nama je bio dobar i častio nas je pićem sve do zore. Svjetla su se odavno već bila upalila, kada je šerif rekao;

Dečki, vrijeme je za spavanje. Noćite kod mene do vlaka ujutro. 

– A tko bi ga mogao odbiti kada je tako ljubazan? – pomislih i pozdravim se s ljutitim osobljem i redarima, koji su zbog našeg dobrotvora morali ostati sat vremena duže.

Skupocjeni terenac nas je dovezao ispred još luksuznije kuće, a domaćin nas je uveo u nju i uputio nas u dnevni boravak, izvadio na stol kuhanu šunku i piće, te poručio;

Evo jedite i smjestite se u krevete, a ja se idem otuširati pa vam se pridružim.

Šunka je prijala, ali je nedostajao kruh, pa ga je Ivan išao potražiti u zidnom ormaru. Otvorio je vrata i zanijemio. Pa se sabrao i rekao mi;

Jebote, dođi vidit ovo!

Stajali smo tako minutu ispred ormara koji je bio uredno posložen sa svom silom bičeva, lanaca, lisica, vibratora i bezbroj ostalih rekvizita za seks i torturu.

Samo smo se pogledali, skupili šunku i zakoračili kroz prozor u mrak nekog šumarka. Nismo baš bili oduševljeni da prespavamo u sobi sa sado-mazo Gospodarom tame, uz to još i dobrano pijanim.

Da sve bude kao u nekom loše režiranom hororu, pobrinula se i magla, zbog koje smo se u jednom trenutku našli čak na groblju. Ipak, neki čovjek nas je uputio do stanice, gdje smo se konačno opružili u čekaonici.

Probudio nas je zvuk vlaka koji je pristajao na peron. Jako smo mu se obradovali, ali nam je osmjeh ubrzo splasnuo kada se na vratima vlaka ukazao prokleti Brko kontrolor. Za razliku od nas, njegova podla njuška se cerekala kada nas je ugledao.

Bože, pa jeli ovo moguće? – čudio sam se Brkinoj sveprisutnosti i dao se s Ivanom, po starom i dobrom običaju, u trk prema zadnjem vagonu vlaka, pri njegovom polasku.

Brko je uživao u lovu na slijepe putnike, pogotovo navijače, pa je polako tražio svoj plijen. Našao nas je tek pred Kninom i u pratnji policajca izbacio na glavni kolodvor Zvonimirova grada. Nisu pomogle ni molbe ni laži kako navečer moramo biti na poslu.

Samo je grubo zatvorio vrata i nasmijao nam se kada je vlak krenuo. Ispratili smo ga srednjim prstima, kako po redu i običaju dolikuje, te očajni sjeli na klupu.

Već je bio ponedjeljak, a mi umorni i bez novca. Tako se daleko činio taj popodnevni vlak. Dugo smo depresivno šutjeli, dok nam se nije obratio neki lik;

Momci, imate li koju kunu? Gladan sam. – Luđački smo se nasmijali, a Ivan mu je odgovorio;

Brate, našao si koga ćeš pitati. – te ponovno zacenili od smijeha. Onda sam mu ispričao što nam se dogodilo tako slikovito, da nam se klošar sažalio i predložio;

– Dođite sa mnom. Nešto čete pojesti i odmoriti se do vlaka.

Doveo nas je u neki stan – poslije sam saznao napušteni, srpski – i upoznao nas s kolegama, nalik na junake Hali Gali Halidove pjesme: “Hajde da se drogiramo”. 

Nikad neću zaboraviti kako mi je prijao taj mesni doručak i jedno jedino jaje, koje smo Ivan i ja zajedno ispekli na tavi i pojeli, dok su momci uigrano topili heroin na vatri i obavljali svoj svakodnevni ritual. Glad je jeben osjećaj.

Nismo se najeli, ali smo barem dobili malo energije da preživimo do kuće. Pozdravili smo kninsku alternativnu scenu – koja je već odavno žmirila na kauču – i krenuli put kolodvora.

Neprimjetno smo ušli u jedan vagon, povukli zavjese i zaspali. Barem do trenutka kada nam duboki muški glas nije rekao;

Momci, karte na pregled!

Skočili smo kao opareni, ali smo umjesto Brke ugledali ogromnog i dugokosog punkera s djevojkom.

Šta ste se usrali, zajebajem se. – rekao nam je i smiješeći pružio ruku.

Sandro.

Goge. – nadodala je dama s Irokez frizurom, kožnom jaknom i poderanim, uskim hlačama.

Sjeli su do nas i ponudili nas velikim sendvičem i bocom rakije, što smo, naravno, objeručke prihvatili, pa smo se ubrzo sprijateljili i ispričali im svoju priču.

Dvoje punkera se od srca nasmijalo, a Sandro nam je rekao;

Momci, pa vi ste pravi punkeri! Morate s nama večeras u Šibenik na jedan alternativni koncert.

Samo smo se pogledali, te liku potvrdili glavom, što je i normalno, jeli?

Kući smo došli dva dana kasnije. E to su bila putovanja…


Tekst je, kao i svi na TheMladichi, napravljen neprofitabilno u svrhu vaše zabave i razonode. Nagradite entuzijazam autora sa ocjenom i komentarom, negativnim ili pozitivnim, kao podstrek za daljnji rad!
Unaprijed hvala!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocjena: 9.5/10 (49 glasova ukupno)

56 komentara na “Brko kontrolor”

 1. Keko

  Konačno!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 2. kartel split

  Torca tada nije ni postojala. Par klošarčiča i narkomana

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -18 (od 22 glasova)
  Odgovori
  • Irud

   Eto nek si ti reko

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +14 (od 16 glasova)
   Odgovori
  • kartel2

   Zapitaj sve one koji su tada imali 20 ili 25 godina a prestavljali se kao Torcida zasto tada nisu bili Torcida.Danas su ti najglasniji o losim devedesetima a nikad se nisu stavili nego i dan danas glume Torcidu.Obicni misevi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +3 (od 3 glasova)
   Odgovori
 3. revolver

  Odlično!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 4. joke

  Sramotne epoha torcide

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -8 (od 10 glasova)
  Odgovori
 5. Spiritum sanctus

  Jebenti nemogu ovo vise trpit…pa jeli u skoro svakom tekstu mora biti kako su vas boysi naganjali, razbili boce o glavu, iscipelarili, tukli, mlatili…u picku stricku vise, pa ne mogu vjerovat. Daj neki tekst gdje ste vi njih naganjali (cast iznimki tekst o utakmici sa Engleskom) 😀
  Inace ko i uvijek vrhunski tekst, ali tesko mi je progutat cunjoglavce da su vas naganjali! 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -2 (od 2 glasova)
  Odgovori
  • TheMladichi

   Ima priča di Boysi biže. Pomalo. Ali ove su mi više dobri zbog zajebancije. 🙂 Nije mi do kurčenja nekog…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +2 (od 4 glasova)
   Odgovori
   • Sancta sanctorum

    Rijetko su boysi “bizali” i u tvoje vrijeme

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +5 (od 15 glasova)
    Odgovori
  • Sancta sanctorum

   Čovjek je iskren. To je bila realnost..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +4 (od 6 glasova)
   Odgovori
 6. rope a dope

  i, sta je bilo u sibeniku?? ima li kakva zgoda od tu? 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 7. X

  👍🏾

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 8. Moskva

  Sta se tice price moze bit lektira za mlade generacije.Skroz desno na dno slike ime dvojice jel neko zna??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 9. TheMladichi

  Slika je isprid Kluba navijača 1998. Nije s te utakmice.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 10. Anonimno

  Haha kako jebeno dobro napisano…bravo!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 11. zubo

  Konju, ..da nije bilo nas torce iz zagreba danas nebi bilo vas iz splita

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 6 glasova)
  Odgovori
 12. Torca1950

  Vrhunski daj mi ovo da čitan za lektiru, a ne one gluposti od cesarica

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 2 glasova)
  Odgovori
 13. CamicaNera

  Odlična! Ovo je sasvim nova kategorija priča… Umjesto priča s tribine, kako čuvati guzu na putovanju.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 1 glas)
  Odgovori
 14. dronjko

  Juka napisi di se ganjalo bbb armadu brutale malo.. Zna ae ko jw biza a ko bia. Mi smo bili torca..a sta drugi nisu isli tad a danas pizde.mi bez pribijene kune.nisu muda imali.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 15. dronjko

  Camicanera volis u guzu a? 😊

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 16. kkkkkkkkkkk

  Ovo o čemu pišeš sigurno nije bija Zaprešić 96.Na ovu utakmicu 96-te je išla dobra ekipa iz Splita i prije utakmice je bila dobra tuča di su boysi pobrali batine i nakraju ih je spašavala policija.I nije bila beznačajna utakmica nego prva na terenu boysa nakon krvavog derbija.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
  • zap

   ne nego ti mislis na krivu utakmicu… ti mislis na dragovoljac u zapresicu al to nije bila 96-a… kasnije je to bilo…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
   • kkkkkkkkkkk

    Mislin upravo na ovu.I slika iz teksta nije sa ove utakmice.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: 0 (od 0 glasova)
    Odgovori
    • TheMladichi

     Slika je ispred kluba navijača iz 1998.g. i služi samo kao ilustracija.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Ocjena: 0 (od 2 glasova)
     Odgovori
 17. Slavonac

  Hahaa ludnica ,gdje god se okreneš brko

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: 0 (od 0 glasova)
  Odgovori
 18. Defton

  Legendarni Sandro i Goge.Njihovim prekidom je i punk umra ☺

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +2 (od 2 glasova)
  Odgovori
 19. Turbo vod

  Dosta san mladji.. 98 godiste.. Kad citan ove tvoje tekstove iz ranijih vremena i kad cujen price starijih shvatin koliko se toga prominilo u ovih zadnjih 20 godina sto se tice odlaska na gostovanja i svega .. Danas nema te spontanosti ko sta je prije bilo .. Svako gostovanje isto (bar sto se tice gostovanja po prostoru lijepe nam nase) nema akcija nema toga sta je bilo prije al jebiga drukcija vrimena i bezakonje je bilo danas je to potpuno druga prica od policije pa nadalje .. Al jebiga netriba kukat nego ustrajat hehe

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 20. ĐOLE PARK

  Jure,ovo su bila vrimena kad se išlo baš onako navijački punog srca,kreneš i spreman si na sva moguća iznenađenja,prilike i neprilike,svako gostovanje u to doba imalo je svoju draž,danas je drugačije imam dojam ka da se putuje na ekskurzije,mislim svako vrime nosi svoje….ovo je divna priča iz nekog navijačkog vremena koje polako nestaje…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +3 (od 3 glasova)
  Odgovori
 21. Jole

  U želji da producira što više tekstova, bude šta orginalniji, autor se sve više zapliće u lažima. A da ne govorimo da je ujutro ustaša, u podne jugoslaven, popodne katolik, navečer ateist … loše, loše, loše

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: -1 (od 5 glasova)
  Odgovori
 22. Bad Blue Boys

  Juka imaš stvarno rijetko viđen talent za pisanje, svaku priču čitam kao paraliziran…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 23. -TŠ-

  Andgdota, priča se po gradu.
  Dolazi Sandro tipu u parku i pita očeš da ti razbijen pičku. Ovaj se diže “aj”. Sandro curu od ovog šakon u glavu, navodno je posli popija batine.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +3 (od 3 glasova)
  Odgovori
 24. bbb008

  Već sam rekao i opet ponavljam da mi je žao samo što priče dolaze na kapaljku. Naklon do poda na popriličnoj objektivnosti jer je to u navijačkom svijetu teško
  Pozdrav od navijačkog protivnika =d=

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +1 (od 1 glas)
  Odgovori
 25. Bilaboja

  “ostalo Torcidaši iz Zagreba i okolnih sela. Znam, pohvalno je kada netko iz tih krajeva navija za ponos Dalmacije, ali kako da ih doživim kao svoje kada pričaju tipa – Ajmo dečki, fakat navijajmo! – i to s onim okruglim, plavim glavama, nalik na statiste iz serije o Gruntovčanima.”

  Jurice, da li po tome znači da Slavonci, ljudi iz Bosne i svi mi koji nismo iz Dalmacije a navijamo za Hajduk ne doživljavaš kao svoje? Da navijam za Mamića, klubove iz Zagreba? Šukera? Ja sam Karlovčan, iznenadio bi se koliko ljudi navija za Hajduk ovdje. Nema nas više od Dinamovaca da se ne zavaravamo ali nas ima. Meni osobno su Hajduk i Dalmacija iz nebrojeno razloga draga i dragi. Tu idem na more oduvijek, a Dalmaciju doživljavam kao poseban kutlurološki i geografski fenomen, iz nebrojeno razloga meni dragu i blisku. Zato sam zavolio taj jug i Hajduk. Jedna stvar je iritantnost onog purgerskog narječja i odbojnost koju ljudi iz ostatka Hr imaju prema Zagrebu i to kako netko priča a drugo je biti za Hajduk. Nema mi dražeg kada idem na more i probijem sv.Rok a do Makarske imam još isto toliko od svoga grada. Jer znam da sam na “svome”, ako me razumiješ…kako je rekao moj prijatelj, od kud god da jesmo, svi smo mi Torcida.
  Inače čitam te jako dugo i stvarno odlično pišeš i blog je blago rečeno zakon.
  Pozdrav od Hajdukovca iz Karlovca

  VA:F [1.9.22_1171]
  Ocjena: +6 (od 6 glasova)
  Odgovori
  • Bad Blue Boys

   Svatko ima pravo navijati za koga zeli, ali meni jednostavno nikada nije bilo jasno kako netko iz npr.karlovca ili zg može biti za hajduk, ili netko iz Osijeka za dinamo itd…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: 0 (od 0 glasova)
   Odgovori
   • HSU

    Vidiš meni npr nije jasno kako neko može bit za Dinamo, ma di živija…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ocjena: +4 (od 8 glasova)
    Odgovori
  • TheMladichi

   Ne primaj sve srcu. Ovo je prije svega zajebantski portal. Nornalno da cijenim. Živio

   VN:F [1.9.22_1171]
   Ocjena: +1 (od 1 glas)
   Odgovori
Stranica komentara 1 od 212»

Napiši komentar

Komentiranjem prihvaćate kućni red.

* Please Enter the Output