TheMladichi su nastali sasvim spontano kao interna navijačka zajebancija na forumu, da bi nenadanom popularnošću nastavili rad u blogosferi.

Taj “ciničan, šokantan i crnohumorni blog, predstavljen na općenarodno prihvatljiv način”, kako je tada pisalo u sloganu rada, se bavio prvenstveno istančanim humorom, kroz foto reportaže nekih šaljivih događaja, tipa seoskih derneka ili bikijada u Radošiću, kratkim tekstovima netematskog sadržaja ili kontroverznim anketa natječajima u izboru za Mladicha (osebujnu ličnost) mjeseca, to jest godine.

Nakon stanke od sedam godina i stvaralačkog sazrijevanja autora, TheMladichi se rađaju u novom, višem internetskom obliku rada – portalu.
Nije slučajno nazvan “Evolution 3rd generation”, jer je, osim sofisticiranijeg medija, ponudio i nove, zrelije sadržaje.

Prvo što bode oči je ukidanje svih tekstova i natječaja koji na bilo koji način mogu povrijediti bilo koga, osim negativaca.
Osim standardnog, prepoznatljivog i istančanog TheMladichi humora pisanog u brojnim kolumnama, koje postaju kliše rada, također se radi na promicanju pozitivnih vrijednosti, njegovanju baštine i poštivanju prošlosti kroz nostalgične priče, a posebno je primjetno skretanje i u propagiranje ispravnog života, pa se tako ismijavaju društvene devijacije, kritiziraju političke nepravilnosti, a pogotovo nepravda uperena protiv malog čovjeka.

Tako da slobodno možemo reći da TheMladichi na neki način postaju pokret i promicatelj pozitivnih životnih vrijednosti.

Godine 2014. počinjem avanturistički putovati i pisati ozbiljniji putopis u TheMladichi stilu, što znači da će time i ljubitelji takvog žanra doći na svoje, a na pomolu je i osnivanje udruge “TheMladichi” za okupljanje istomišljenika iz cijele regije.

Jasno je da će se s vremenom roditi neki novi projekti, kao i umrijeti neki stari, ali neke stvari će uvijek biti nepromijenjene, kao na primjer potpuna neovisnost rada, što znači da autor neće ni na koji način pasti pod utjecaj ičije nadređenosti, političke struje ili agencije, kao i da nikad neće radit za niti jedan drugi medij niti dopustiti ikome drugome da piše, osim ako u potpunosti ne shvaća pisanje u TheMladichi stilu.

Također se nikad ni pod kojim uvjetima neće prodati ime, znak i djelo TheMladicha.